Hava Durumu

Gemlik TÜVTÜRK, bunun hesabını kim verecek?..

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2015 07:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2015 07:03
2004 model Renault Scenic marka 16 AD 322 plakalı otomobilimi 8 Temmuz 2014 tarihinde Gemlik'teki TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu'na fenni muayenesini yaptırmaya götürdüm.. 
İstasyon girişinde görevliler el freni otomatik olan aracımın sistemini kilitledi. 
Bir anda otomobilim ne ileri, ne de geriye hareket edemez bir hale geldi. 

Bir yakınımı telefonla arayarak otomobilin kilitlendiğini söyledim. Arkadaşımın önerisi üzerine aracımın akü kutup başını kendim sökerek yeniden taktım ve otomobil böylece kilitlenme sisteminden çıkarak normal şekle döndü. 
Sonra fenni muayene işlemini gerçekleştirdim. Ancak o tarihten sonra aracım zaman zaman sürekli arıza yapmaya ve el freni kilitlenmeye başladı. Çok güç durumda kalıyorum. 
İstasyonda görevli 'bazı' deneyimsiz kişilerin aracımı bozması bana büyük maliyete yol açtı. 
Yaşadığım sorunla başa çıkamayınca Renault servisine giderek otomobilimin el freni beynini değiştirmek zorunda kaldım. Bu da bana 2 bin TL'ye mal oldu.
Şimdi sormak istiyorum, sağlam götürdüğüm aracım muayene istasyonunda nasıl bozulur ve bunun hesabını şimdi kim verecek?.
TÜVTÜRK üst düzey yönetiminin konuya duyarlılık göstereceğine ve gerekli yanıtı vereceklerine inanıyorum. Lütfen.."
Kemal GÖZ

*** 

ATATÜRK BÜSTÜNÜN ÖNÜ OTOPARK OLMAZ


"Altıparmak Cad. üzerinde bulunan Osmangazi Kaymakamlık binası önündeki bahçenin cadde kenarındaki duvarları kaldırılarak burası bir açık alan haline getirilmişti.
Daha sonra bina önünde geniş alana bir de Atatürk büstü konuldu.
Ancak gelin görün; büyük önder Atatürk'ün büstü şimdi önüne park edilen araçlar nedeniyle hiç görülmüyor, perdeleniyor ve ortaya hiç yakışık almayan bir manzara çıkıyor.

Madem ki binanın önündeki duvarlar yıkılıp burası halka açıldı ve bir de Atamız'ın  büstü konuldu o halde alanın otopark gibi kullanılması ne derece doğrudur?.
Sayın yetkililerden duruma el atmalarını ve gerekli iyileştirmenin yapılmasını saygılarımla rica ederim."
Adının açıklanmasını istemeyen bir bölge sakini

***

YILDIRIM'DAN BİR YANIT


"10/3/2015 köşenizde yer alan "Yıldırım'dan eksik cevap" başlıklı yazınız belediyemiz Fen İşleri Md.'nce incelenmiştir.
5/3/2015'te vatandaşımız Caner Cömertel, Piremir Mah. Pakyol Sk. 16 no'lu adresteki yapı önündeki asfalt yolda çatlakların arttığını, yolun aşağı kaydığını, bu kaymaların devamı halinde binanın tehlike arz edeceğini, sorunun çözümü olarak istinat duvarı yapılması gerektiğini belirterek gereğinin yapılmasını istemekteydi.
İmar planında 7.00 m.'lik yolun altındaki parseller özel mülkiyet kapsamında inşaat alanında kalmasına rağmen, 2010 yılında Toplum Destekli Polis Birimi ile yapılan tespit neticesinde belediyemizce çöp alanına dönüşen kısımlar temizlenmiş, tel çitler onarılıp can ve mal güvenliği için önlemler alınmıştır. 
Yerindeki tespitler sonucu yol üzerinde çatlayan asfaltın onarımı yapılmış, altındaki alanda da çevre temizliğine başlanmıştır. 
2010'dan bu zamana yolun aynı olduğu, aşağı kayma riski olmadığı görülerek istinat duvarı yapılmasına gerek görülmemiştir.
Bilgilerinize sunarız."
Yıldırım Bld.Basın Halkla İlşk. Md.

***

OTOPAZARI MI, KÖY OTOBÜSÜ MÜ?


"Pazar günü aracımı satmak için Nilüfer Açık Otopazarı'na gittim.
Sabah erken saatte gittiğim halde birçok yer boş olmasına rağmen galericiler tarafından tutulmuştu. 
Tutulan yerde araç olduğu ve denemeye gidildiği yalanı ile karşılaştım. 
Böyle bir hakları olmadığı için arabamı bu yerlerden bir tanesine çekmek istedim fakat galericilerin tepkisi ile karşılaştım. 
Tuttukları yerlere birkaç saat sonra araba getirecekleri halde ben erken gitmeme rağmen iyi bir yere arabamı çekemedim.. Bu büyük bir haksızlık olduğu halde oradaki hiç bir görevlinin dikkatini çekmemekteydi. 
Nilüfer gibi nezih bir ilçede böyle yersiz bir uygulamanın olması gerçekten çok kötü. Otopazarında köy otobüslerindeki gibi yer tutmak hiç yakışık alır mı?.
Nilüfer Belediyesi'nin bu otopazarını daha iyi denetleyip böyle yanlış uygulamalara izin vermemesini rica ederim."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.