Hava Durumu

Geeel yaz, gel artık!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2017 04:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2017 04:45

Toplumda sevgiyi, dayanışmayı ve birlikteliği destekleyen güzel örneklere de köşemde yer vermek istiyorum. İşte bunlardan biri:
***
"Erdal Abi,
Geçen pazar günü köşenizde çok hoş bir nostaljik fotoğraf vardı. Yayınladığınız 'Heykelönü'nde atlı kızak' fotoğrafı gerçekten çok enteresandı.
Bundan ilham alarak ben de bir nostaljik fotoğrafımla, değerli dostlarımla köşenize misafir olmak istiyoruz..
Ancak bu fotoğraf kar-kış nostaljisi değil, sımsıcak ve kutsal ramazan gecelerine özlem duyduğumuz bir nostalji.
Fotoğrafı geçen yaz, bir ramazan gecesi Nilüfer'deki Konak Camii bahçesinde çekmiştik.
Uzun ve yakıcı sıcak günler içinde yaşanan ramazan günlerinden sonra rüzgarların eşliğinde dostlarımızla akşam serinliklerinde gerçekleştirdiğimiz bir iftar yemeği bu..

Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Genç, yönetim kurulu asli üyeleri İsmail, İsmet, Yılmaz ve Hulusi abiler ile diğer üye ve cami cemaatiyle vatandaşlarımızın gayretleriyle her geçen gün güzelleşen Camimizde Olgun Abimiz'in demlediği taptaze çaylarla iftar sonrası tatlı yorgunluğumuzu giderdik.
Çok güzel ve anlam yüklü ulvi sohbetler yaptık. Merak ettiğimiz bazı sorularımıza Mustafa Kanger ve Salih Zeki Çolak hocalarımız ve diğer vaiz ve hocalarımızın ders ve vaazlarından nefsimizin ıslahı için dersler çıkarmaya çalıştık. Mustafa, Gündüz, Halil, Bekir, Bahaddin, Muzaffer ve Said abiler ile adlarını gazetenizin bir sayfasına sığdıramayacağım nice değerli abilerimizle birlikte tatlı sohbetlerimiz oldu.. Ve sık sık düzenlenen iftar ve sahur yemeklerinde tam anlamıyla kaynaştık, bir aile olduk.
Günümüzde komşu komşuyu tanımıyor diye dert yanılan, koşturmacalarla geçirilen bir zamanda bu güzel aile ortamını nasip olursa önümüzdeki ramazan aylarında da gerçekleştirmek en büyük temennimiz.
Rabbim bu huzurlu ortamı daim eylesin. Önümüzdeki ramazan ayına da kavuşmak hepimizin en içten dileği..
Bu yüzden 'geeel yaz, gel artık o sıcak günler' diyorum." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Dalları bastı kiraz!

Mutlu pazarlar..
Bugünkü ana yazımızda yaz aylarına özlem vurgulanırken Yıldırımlı hamarat ve beceri sahibi hanımlardan gelen bir fotoğraf da bunu perçinliyor.
Fotoğrafı görünce 'dalları bastı kiraz' demekten kendimi alamadım doğrusu.
Bahar ve yaz aylarının en sevilen meyvesi kiraz bu kez keçe sanatıyla böylesine güzel bir tabloda karşıma çıkıverdi.
YIL-MEK Namazgah Kurs Merkezi'nde keçe dokumacılığı eğitimi alan kadınların yaptığı birbirinden güzel çalışmalar gerçekten göz kamaştırıyor.
Kurslarda Türk el sanatlarında büyük bir öneme sahip 'keçe'nin özellikleri, nasıl işleneceği, renk bilgisi konuları detaylı anlatılıp uygulanıyormuş...
Bravo hanımlar..

Baklavalar başkandan

Mudanya genelinde etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışının ardından yol açma ve tuzlama çalışmalarını gerçekleştiren personelini ziyaret eden Mudanya Bld. Bşk.'ı Hayri Türkyılmaz, personeline gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkür edip baklava ikram etti..
Türkyılmaz'a, CHP İlçe Bşk.'ı Ergül Batman'ın yanı sıra bşk. yardımcıları Erkan Altıntaş, Akın Poroy, Metin Şen, Sevinç Şenşekerci, Hakan Karademir ile Bld. meclis üyesi Hüseyin Esen eşlik etti. Fen İşleri Md.'nü ziyaret ederek personeli ile birlikte öğle yemeği yiyen ve baklava ikramında bulunan Türkyılmaz, "Büyük bir özveri gösteren ve örnek bir çalışma ortaya koyan sizlerle gurur duyuyor ve hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
Çalışkan ekip; ağzınızın tadı hep devam etsin!..

Yeni bir kitap

'ÇOK MU ÇIPLAK?':- Yazar Pelin Erdoğan, uzun yıllar boyu biriktirdiği erkek şiddeti haberlerini hikayeler haline getirdi.. Hepsinin altında yaşanmış gerçekler var. Çevremizde bol miktarda bulunan ama gazetelere düşene kadar yokmuş gibi davranılan, gazetelere düştükten sonra 'bizden uzaktaymış' muamelesi gören, oysa yanıbaşımızda duran çok sert bir şiddet bu. Bu sertlik doğal olarak hikayelere de yansımış durumda.
Pelin Erdoğan'ın 'Çok mu Çıplak' adlı ilginç kitabı Ağaçkakan Yayınları kanalıyla okurlarla buluşuyor..

Karadeniz günlerinde Karadeniz fırtınası

Bursa İkinci Karadeniz Günleri etkinliği önümüzdeki çarşamba günü başlıyor.
Geleneksel hale getirilen bu özel günde Amasya, Artvin, Bayburt, Çorum, Düzce, Sakarya, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamnu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon ve Çankırı'dan gelen ekipler dört gün devam edecek şenlikte konserler ve yörelerine ait foklor gösterileriyle Atatürk Kongre Kültür Merkezi Merinos'ta Karadeniz fırtınası estirecekler..

Okurlarımın dikkatine!

Değerli okurlarım,
Çeşitli sorunlarınız, dilekleriniz ve teşekkür mesajlarınızı ilgililere ulaştırmak için bu köşeye gönderdiğiniz e'mail, fotoğraf, faks ve telefon iletilerini geliş sırasına göre yayınlıyorum.
Önemli ricam; tüm iletilerin altında gerekirse size ulaşabilmek için ad-soyad ve tlf.no'larının bulunması.
Adınızın açıklanmasını istemeseniz bile bu bilgileri lütfen yazın ve 'adım yayınlanmasın' şeklinde bir not ekleyin.
İyi pazarlar..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.