Hava Durumu

Gaziler ve Bursaspor maçları

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2012 09:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2012 09:33

Fakat değişen yönetimler ve alınan kararlarla bu uygulamaya uzun süre ara verildi. Geçenlerde derneğimizin duyurusuyla uygulamanın yeniden başladığı bildirildi.
Bursaspor maçlarına gidecek gazilerin bundan böyle perşembe günleri saat 16’ya kadar dernekteki ilgili arkadaşlarla irtibata geçip isimlerini yazdırmaları istendi.
Biz gaziler nihayet hatırlandık, mutlu olduk. Ama uygulamada neden uzun bürokratik işleme gidildi?. Bu da üzücü.
Oysa çözüm çok basit:
Bunun bir örneği geçenlerde Bolu’da yaşandı. Gazi arkadaşlar Boluspor maçlarını izleme taleplerini Bolu Valisi Sn. İbrahim Özçimen’e iletince Valilik gazilerin Bolu Atatürk Stadı’ndaki karşılaşmalara ‘Gazi’ belgesi gösterip misafir bileti alarak maçları ücretsiz izleyebilecekleri kararı aldı.
Görüldüğü gibi son derece basit ve pratik çözüm umarım Bursa’da da benzer şekilde yeniden düzenlenir. Saygıyla.” - Ali ÖNER

 

Her gün bir kaza

“Beşevler Küçük Sanayi Sitesi kavşağının Üçevler tarafında kalan (İş Bankası ile cami arası) Bahçıvan Sk. ile Kahveci Sk.’ın tam kesişme noktası olan bölgede her  gün bir trafik kazası oluyor. Bölgede oturup da bu noktada aracı ile kaza yapıp canı yanmayan kalmadı denebilir. Bu kontrolsüz kavşağın mutlaka ve mutlaka gözden geçirilmesi, mümkünse Kahveci Sk. girişinin engellenmesi ya da en azından hız kesici konulması şarttır.
Emniyet birimlerinin bu bölgede gözlem yapması halinde olayın ciddiyeti anlaşılacaktır.
Saygılarımızla.”
Bölge sakinleri

 

Milli Emlak malını neden korumuyor?..

“Çekirge Mh.’nde, meydana yakın Çınar Sk.’ta iki katlı müstakil bir ev  kullanılmaz halde. Kapı, cam, çerçevesi kırık evde geceleri olumsuz bazı insanlar toplanıyor.
Çevrenin huzurunu bozan ev sahibine ulaşmak istedik. Ev Uludağ Milli Emlak Md.’ne bağışlanmış. Sorunu bu Md.’e yazıyla iletip çevre sakinlerinin tepkilerini anlattım. Maalesef sorun çözülmedi.
Ev bahçeli, çok güzel ama harabe. Milli Emlak malına sahip çıksa herkes bu evde oturmak ister.
Uludağ Milli Emlak Md.’ne sesleniyorum; lütfen malınıza sahip çıkın. Ev kullanılmayacaksa yıktırın ve çevre sakinleri huzura kavuşsun. Veya gerekli onarımla bu ev kullanılabilsin.”                                                                              

Mehmet TAŞKESER

 

Ana caddemizde bulut gibi mermer tozları Çekirge Muhtarı

“Altıparmak Cd.’nde dış cephe düzenlemesi yapılıyor ama Allah aşkına Belediye bu çalışmayı neden denetlemiyor?
Ortalık her gün tozdan, dumandan, pislikten geçilmiyor. Binaları güzelleştireyim derken etrafı bu kadar kirletmenin anlamı ne?
Sabahın köründe Altıparmak Sk.’nda mermer kesiliyor ve insanlar da o mermer tozlarını soluyor. Yoğun bir bulut halindeki mermer tozlarıyla evlerimizin işyerlerimizin camları çok kirleniyor, tozlar evlerden işyerlerinden içeri giriyor, her yer bembeyaz.
Ya kaldırımlara ne demeli? Zaten daracık kaldırımlar hafriyattan molozdan geçilmiyor. Şehrimize gelen turistler bunları görünce ne düşünür? Yetkililer bunu hiç düşünmez mi?. Konuyu defalarca Bld.’ye hem mail, hem de bizzat arayıp bildirdik ama hiç önlem alınmaması çok garip.
Bir Bursa sevdalısı olarak insanlara eziyet çektiren dağınık çalışılan dış cephe güzelleştirmesine izin veren Belediye yetkililerini göreve davet ederim.”
Bir Bursa
sevdalısı

 

Manyetik kartlar kredili olabilir

“BursaRay, BOİ ve halk otobüsleri ve diğer bazı yerlerde kullanılan manyetik bilet kartları yaşlı insanların unutkanlığı, bazılarının umursamazlığı, bazılarının da ulaşımı parasız sağlama düşüncesiyle sorun yaratıyor.
Kartı olmayan veya kontörü biten yolcu araç içinde kart aranmakta, bazı sürücüler manyetik kartı veya bileti olmayanı da araca almamakta.
Bazı otobüs sürücüleri de bir bilet gişesi önünde durarak yolcu bilet alsın diye  tüm yolcuları bekletmekte.
Kütahya’da ulaşım çok eski minibüslerle balık istifi yapılıyor. Yeni ufak otobüsler ile çözüm bulmaya çalışılırken Kütahya Bl. manyetik kartlara tam miktarını bilemediğim kredi para yüklemiş. Manyetik kart kontörü bitince ‘kredi kontör’ devreye giriyor, vatandaş araçta kart var mı arayışında kalmıyor. Kredi kartı validatörde tam, öğrenci şeklinde sesli anonsla şoförü uyarıyor. Bursa’da bu çok basit sistem neden yok?. Karta para yüklendiğinde kredi borcu kadar miktar düşüyor, gerisi karta yükleniyor, bilgi fişinde işlemi de görebiliyorsunuz.
Dikkate sunarım.”
Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

 

6 aydan beri toplanmayan ağaç dalları

“Çekirge Dikkaldırım Mh. Hat Cd.’nin alt kısmında bulunan ve Garnizon Kom.’nın arkasına gelen adını bilemediğimiz sokak fazla işlemeyen bir yol.
Hat Cd. sakinleri burada sabah yürüyüşü yapar.
Yol; Hat Cd.’nin alt kısmındaki apartmanların arka tarafında. Burada ağaçlarla dolu büyük bahçeler var.  
Ağaçlar ilkbaharda budanıyor. Bu sene debudandı. Ama budanan dallar altı aydır yollarda öylece kendi kaderine terk edilmiş duruyor, toplanmıyor.
Çöp kamyonları da bu dalları almıyor. Hat Cd. her gün süpürüldüğü halde bu ve buna benzer bazı sk.’lar ihmal ediliyor.
Kent temizliği açısından lütfen ihmal edilmesin. Gerekli temizlik özenle yapılsın. İlgililerin dikkatine sunarım.”
 Erol ÇETİNSOY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.