Hava Durumu

‘Gaz kesmez Şuayip’ gibi olmayın!

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2012 09:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2012 09:21
Okurum Coşkun Gönülkırmaz'ın geçen hafta yayınladığım bir uyarısı üzerine gelen bir yanıt tüm sürücüleri yakından ilgilendiriyor.
Detaylı bir açıklama göndererek sürücüleri uyaran Emniyet Müdürlüğümüz'e teşekkür ederim..
Evet 'acele giden ecele gider' denir. Boş söz değil. Trafik kazalarında en büyük etken aşırı hız. Bu nedenle tüm kurallara uyalım.
Geçenlerde bir kamyonun arkasında okuduğum yazıdaki 'Gaz kesmez Şuayip' gibi olmayın aman. Unutmayın, gaz pedalınız her zaman sizin dostunuz değil.
Herkese hayırlı yolculuklar...
*
"06.02.2012 tarihli Bursa hakimiyet Gazetesi'nin 11'inci sayfasındaki köşenizde yayımlanan "70 kilometre ve sis lambaları" başlıklı okur yazısı İl Emniyet Müdürlüğümüzce incelenmiştir.
Söz konusu yazıda, şehir merkezinde hız sınırının 70 km. olduğunun açıklanmasına rağmen, Yalova Yolu, İzmir Yolu, Ankara Yolu üzerlerinde 50 km. hız sınırı tabelalarının olduğu belirtilerek, ilimizde hangi yollarda hız limitlerinin 70 km. olduğu sorulmuş, ayrıca gereksiz durumlarda araçlarının sis lambalarını yakan sürücülerin diğer sürücüleri rahatsız ettikleri ve tehlike yarattıkları belirtilmiştir.
2918 sayılı Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 100. maddesinde otomobil, kamyonet, kamyon, minibüs, otobüs, arazi taşıtı ve motosikletlerin hız limitlerinin 50 km/h olduğu belirtilmiştir.
Ancak 2007/49 sayılı UKOME kararı ile ilimizde bazı güzergâhlarda hız limitleri,
· Yalova Yolu - Otoyol bağlantı kavşağına kadar 70 km/h
· Mudanya Yolu - Bademli Kavşağı’na kadar 70 km/h
· Ankara Yolu - Kestel Kavşağı’na kadar 70 km/h
· İzmir Yolu - Üniversite Köprü girişine kadar 70 km/h
· Orhaneli Yolu - Odunluk Kavşağı’na kadar 70 km/h
· Çalı Yolu - Demirci Kavşağı’na kadar 70 km/h
· Doğu ve Batı Yakın Çevre Yolu 70 km/h
· Ata Bulvarı 70 km/h
· Çöplük Kavşağı - Yeşilşehir Kavşağı arası 60 km/h
· Fatih Sultan Mehmet Bulvarı 60 km/h
· Kasım Önadım Bulvarı 60 km/h
· Samanlı Kavşağı - İhtisas Kavşağı arası 60 km/h
· Yunuseli Havaalanı Yolu 60 km/h
· Yeşilşehir Yolu - İstanbul Yolu arası 60 km/h olarak değiştirilmiştir.
Yine aynı kararda, devlet ve il yolları üzerinde bulunan sinyalize kavşak, hemzemin kavşak, köprülü kavşak, yaya geçidi yaklaşımları ile tehlikeli yol bağlantılarına 50 km/h, yol çalışması yapılan güzergâhlarda 30 km/h, diğer ana arterlerde sinyalize kavşak, hemzemin kavşak, köprülü kavşak, yaya geçidi yaklaşımları ile tehlikeli yol bağlantılarına ve yol çalışması yapılan güzergâhlarda 30 km/h azami hız sınırlaması konulmasına karar verilmiştir. Ayrıca 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 52/1-a maddesine göre, kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken, tepe üstlerine yaklaşırken, yaya ve hemzemin geçitlere, tünellere, dar köprü ve menfezlere yaklaşırken, yapım onarım alanlarına girerken araçların hızını azaltmak zorunludur.
Bu nedenlerden dolayı trafik güvenliğinin sağlanması amacı ile gerekli görülen yerlere 30 km/h ve 50 km/h hız sınırlaması levhaları konulmaktadır.
Konu ile ilgili olarak yapılan incelemelerde, kaldırılması gereken levhalar ve levha konulması gereken yerler tespit edilmiş, gereği için Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bilgi verilmiştir.
Öte yandan, 2011 yılı içerisinde 18 bin 425 araç ışık denetimine tabi tutulmuş, gereksiz durumlarda sis ışıklarını yaktığı tespit edilen 179 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır.
Bunun yanısıra, şehir genelinde trafiğin daha akıcı olmasına yönelik denetim ve kontroller sürdürülmektedir.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."                      
Bursa Emniyet Müdürlüğü/ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü



Elektrik faturalarından ‘yandım Allah’ diyenlere
"Bazı medya organlarında 'akıllı elektrik sayaçları'yla ilgili yazılar halkımızı yanıltabilir. Ayrıntılar çok önemli. Çünkü;
1. Sayaçlar akıllı değil. Elektronik aygıtlar günü sadece 3'e bölüyor.
2. Bu nedenle kullanıcıların akıllı olması gerek.
3. Hangi zaman diliminde elektrik fiyatı ne kadar, bunu sorgulasınlar ve en az üç aylık veya yıllık faturaları üzerinden bir hesap yapsınlar.
KDV-ÖTV ve diğer vergiler hariç çıplak elektrik tarifesi şöyle:
Tekli tarife normal abonelik: 29.6 KRŞ
1. zaman dilimi 06.00-17.00 arasında 28.0 KRŞ
2. zaman :17.00-22.00 arası ve 44.0 KRŞ
3. zaman dilimi 22.00-06.00 arası 16.0 KRŞ
Bu göz önüne alındığında elektriğin en pahalı olduğu akşam saatlerinde fırın, elektrik süpürgesi, çamaşır, bulaşık makinesi vb. gibi aşırı güç çeken cihazlar mümkün olduğunca kullanılmamalı. Bu cihazlar saat 22.00'den sonra kullanılırsa faturanızdaki rakamlar azalabilir..
Ama bu bilince sahip kaç kişi var?
Bir de akıllı sayaçların zamanlarıyla güncel zamanların da çakışması gerekiyor. Bu da kontrol edilmeli. Eğer bu zamanlar tutmuyorsa sayaç değişimi gerek ama bu da ek maliyet getiriyor.
Halkımızı bu konuda bilgilendirme adına nacizane bilgi sundum.
Saygılar."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Milli Eğitim'in duyarlılığı!

"10.2.2012 tarihli gazetenizdeki köşenizde Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi'yle ilgili okur yazısı üzerine;
Okulumuz Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi'nin ön duvarında yer alan ve pirinç harflerle yazılmış Atatürk'e ait "Eğitimde feda edilecek fert yoktur' yazısının (A) harfi soğuk havalar nedeniyle yapıştırıcı silikonunun özelliğini kaybetmesi nedeniyle bulunduğu yerden düşmüştür.  Konuyla ilgili teknik elemanlara gerekli sipariş verilmiş ve düşen harf yerine yapıştırılmıştır." 
Atilla GÜLSAR Bursa İl Milli Eğitim Müdürü



Sokakta at istilası!..
"Osmangazi Zabıta Müdürlüğü'ne:
Soğanlı Mahallesi, Yaşar Sokak bir komşumuza ait atların adeta istilası altında.
Bir süre önce zabıtaca komşumuz uyarılmış ve sorun bitmişti. Şimdi yine başladı.
Ayrıca Çocuk Parkımızın içi de geceleri kamyon otoparkı gibi oluyor. Bunlara bir çare bulunsun artık."
Semt sakinleri

40 lambanın 40'ı da faal
"6.2.2012'de sayfanızda yer alan 'Nilüfer Hatun Caddesi'nde İslam Uyar TMS Okulu ile Kırmızı Fırın isimli işletme arasındaki refüjde 20 elektrik direğinde bulunan 40 lambadan 18'inin yanmadığı belirtildi.
Bu şikayetin yayınlandığı gün içinde ekiplerimiz söz konusu bölgeye giderek yanmayan lambaları değiştirmiş ve sorun giderilmiştir.
Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla.."
UEDAŞ Elektrik Dağıtım Aş.

Giriş ücreti
"15/2/2012'de köşenizde yer alan 'Merinos AKKM'de çok yadırgadım' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Merinos Atatürk KKM Fuar Alanı'ndaki'Hediyelik Eşya Günleri' organizasyonu, Belediye'ce değil, Rem Fuar Firması'nca yapılmıştır. Ülkemizde bu tip etkinliklere girişler genellikle ücret karşılığında olup, ücret alıp almama düzenleyici firma takdirindedir. Bilginize sunarız."
Büyükşehir Bld.Basın
Halkla İlşk.Şb. Md.




Sn. Bozbey, yüreğim her gün ağzımda sanki!
"Gönderdiğimiz bu resimler çok ciddi bir uyarıdır. Lütfen yayınlamanızı rica ederim.
Uzun zamandan beri Nilüfer İlçemizdeki Yıldırım Caddesi'nde Bulvar Müzik Evi önüne denk düşen kaldırımda resmen bir tuzak var. Ha bugün, ha yarın buradaki derin tuzak kapatılır diye bekledim ama nafile. Sonunda bu resimleri bir komşuma rica edip çektirdim ve size yayın için gönderiyoruz.
Resimde görülen yer aynı zamanda kavşağa konulan trafik lambalarına çok yakın. İnsanlar mecburen bu yaya kaldırımı kullanıp karşıya geçiyorlar..
Çocuklarımız okularına gidip gelirken birinin ayağı bu çukura girse inanın kırılır. Havalar da malumunuz oldukça erken kararıyor. Göz gözü görmüyor. Çocuğum okuldan gelinceye kadar inanın endişe duyuyorum ve yüreğim ağzıma geliyor sanki. Her gün kendisini uyarıyorum ama çocuk bu. Unutabilir.
Bu tuzağın ortadan kaldırılmasını sevgili Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey'den çok rica ediyor, kendisine çalışmalarında başarılar diliyorum."
Birsen U.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.