Hava Durumu

Frenler (!) bir boşalırsa!..

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2012 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2012 08:45
"Mayısın ilk haftası; dünya genelinde 'İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Haftası.' Amacı da belli. Uygulanır ve uyulursa insanlar refah ve mutluluğu yakalar.  
Üretim ve yaşam zincirinin asıl öğeleri olan işçilerin sağlığı ve iş güvenlikleri en önemliler arasında. Dolayısıyla bu haftanın sürekliliğini sağlamak, hassas bir şekilde üzerinde durulması gereken bir konu olmalı.
Bu bağlamda, özellikle ülkemiz son yıllarda birçok başarılara imza attı. Bu süreçteki çalışmalar, kamu ve özel sektörlerin en önemli unsurları arasında birinci sırada yerini alıyor.
İşte böyle bir haftaya kısa bir zaman kala bir manzara!.
Fotoğrafta devasa büyüklükte onlarca beton künk.
İstiflendikleri yer ise bir kaldırımın hemen üstü!. Üstelik bu beton künkler, kayarak yuvarlanmaları sonucu insanları ezmesin diye her iki uca takoz misali sıkıştırılmış küçük taşlarla frenlenmiş..
Civarda, Şehit Binbaşı Ufuk Bülent Yavuz ile Fethiye Dörtçelik ilköğretim okulları ve Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan büyük Barış Parkı var. Yaya trafiği ise oldukça fazla.. Deliçay'ı izleyen bu künklerin umarım frenleri boşalmaz(!) ve bu özel haftaya gölge düşürmez. Saygıyla."
- Muhammet KÖSLE
***
Fıkra bu ya; taksinin freni patlamış, hızla yokuş iniyor. İskoç turist bağırmış. 'Durdur şu arabayı.' Şoför panik içinde; 'durmuyor'.. İskoç; "O zaman taksimetreyi durdur!."
Evet, bu künk yığınını frenleyen küçücük taş takozlar o ağırlık altında bir ezilirse beton borular caddeye yuvarlanabilir. Sonra; yandı gülüm keten helva!.



O park kimin?

"A.V.Paşa Devlet Tiyatrosu arkasında boş araziye (yaya yolu vardı) konulan ahşap oturma grupları üzerinde Büyükşehir Belediyesi yazısı okunuyor. Burası biz vatandaşların vergilerinden alınan paralar ve büyük masrafla  onarılıp park alanına dönüştürüldü. Söz konusu yerin Ziraat Bankası tarafı otopark.
Yayalar bu parktan geçip Heykel'e rahat ulaşıyor ve altgeçide rahat giriş, çıkış yapıyordu. Yorulan yaşlılar ise bu parkta dinleniyor sonra yoluna devam ediyordu.
Park yapıldıktan uzun süre sonra etrafı demir kafeslerle çevrildi, kapıyla kapatıldı, sonra yine açıldı.
Gazetelerde bu parkın bir yerlerce sahiplenildiği ileri sürüldü. Şu günlerde ise kırmızıyla (TEHLİKELİ BÖLGE) yazılı kafes kapılar kilitlenip Kültür ve Turizm Bakanlığı'na aittir yazısı kondu.
Burası bakanlığın malı ise Belediye masraf yapıp neden park yaptı?. Yöneticilerimiz hizmetlerde konuyu tam inceleyip, araştırmadan mı proje yapıyor?."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur


BESAŞ'tan bir istek

"BESAŞ'ın ürettiği ekmeği ve diğer ürünlerini güvenerek ve seve seve alıyoruz. Kalp ve böbrek hastası olanlar adına önemli bir ricamız var.
Hekimlerimizin uyarısı doğrultusunda bu rahatsızlıkları yaşayanlar için tuzsuz ve tam buğday ekmeğin de üretilmesini rica ediyoruz.
Bu önemli ricamızın sayın BESAŞ yöneticileri tarafından dikkate alınmasını saygılarımızla rica ederiz.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur


Kurşunlu yoluna ilgi

"İlkbahar geldi, yaz dönemi öncesi arada bir yazlıklara gidiyoruz. Yine her sene bu aylarda olduğu gibi yollar delik deşik. Özellikle Yunuseli-Gündoğdu-Kurşunlu yolu berbat. Bu yolların elden geçirilmesi, onarılması için tüm yazlıkçılar adına sayın ilgililerden ricada bulunuyorum. Peşin teşekkürler."                                                    - Dr.Ziya G.ÖZER


Dolmuşları istiyoruz

"Mollaarap Mh.'ne çalışan dolmuş taksilerin güzergahı bir yıl kadar önce uzatılmış ve bu da o bölgede oturan vatandaşlara büyük bir kolaylık getirmişti. Fakat aynı bölgeye çalışan minibüs sahiplerinin girişimleriyle dolmuş taksilerin güzergahı yine kısaltıldı. Bölge sakinleri olarak dolmuş taksilerin tekrar eski uzatılmış güzergahta çalıştırılmasını ilgililerden önemle rica ediyoruz."
Bölge sakinleri adına Nuray BOLLU



Rögar kapakları yok oldu

"Çelikpalas yanından Hamzabey'e çıkan cadde kenarındaki demir rögar kapaklarından iki-üç tanesi herhalde çalındı ki şimdi çok tehlikeli bir durum var.
Yabancı bu şoför fark etmeden bu çukura girse veya gece karanlıkta bir kişi düşse feci bir durum olur.
Uyarıyorum."
  Sevgingül AYGÖZ





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.