Hava Durumu

Fidansoy’a bir çınar fidanı!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2012 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2012 08:50
Sevgili okurlar,
Bu köşede yayınladığım Nilüfer Altınşehir'den gönderilen ulaşım sorunlarının arkası kesilmiyor.
Okurlarım, yayınladığım ulaşım sorunlarını okumaktan belki bıkmış bile olabilir.
BURULAŞ Genel Müdürü Sayın Levent Fidansoy, bu sorunları bir bitirirse semt sakinleri onun adını yaşatacak teşekkür amaçlı bir çınar fidanı bile dikeceklermiş bölgenin en güzel yerine. 
Benden duyurması!.
Şimdi gelelim şikayetlere.. Hasan Gürbüz anlatıyor:
***
"6 Mayıs Pazar konuklarımız geldi. Gece 35/K hatlı otobüsle uğurlamak istedik. 21'e on kala duraktaydık. 5 kala da otobüs geldi ama şoför 'son seferim' dedi ve yolcu almadı. Muhtarlık karşısındaki durakta ise gece saat 22.30'da son seferin yapıldığı yazıyor. Bu ne iş anlayamadık. Konuklara taksi tutma zorunda kaldım. Şimdi yaz. Gelen giden çok, son sefer bu kadar erken saat mi olur?.
Önemli bir şikayetimiz de 6/A hatlı otobüsten. Bu hattaki otobüsün son seferi de saat 22.30. Şehre gidecek veya o dönenlere yazık değil mi?.
Çünkü 35/E besleme hattından da Altınşehirli'ler hiç yararlanamıyor. Çünkü bu araç Altınşehirin içine girmiyor. Akuğur önünden, Ertuğrul Mah. oradan da istasyon. Yani semtin çok dışından. Oysa, esas yolcu ağırlığı Altınşehir'in içinde. İstasyonla Altınşehir arasında çok uzun bir mesafe var.
Yetkililerin bir gece Altınşehir istasyonunda inip semt muhtarlığı önüne kadar yürümelerini öneririz. Ulaşım ve mesafenin ne kadar güç olduğunu o zaman çok iyi anlarlar."



Yıldırım'dan bir yanıt

"Köşenizde 'Yıldırım Belediyesi'ne!' başlıklı bir okur uyarısı yayınlandı.
Yeşilyayla Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde biriken ve duvarından sokağa sızan suyun ortaya çıkardığı durumu giderme amacıyla ilgili birim müdürlüğümüz saha çalışmasını tamamlamıştır. Mevsimsel olarak yoğun yağış olan dönemlerde ortaya çıkan su birikmesinin drene edilerek uzaklaştırılması yoluyla çözümlenebilecek. İlgili bilgi ve talep BUSKİ ve okul yönetimine yazılı olarak iletilmiştir. Konunun bir an önce halledilmesi noktasında gereken titizlik ve takip yapılarak çevre sorununun ortadan kalkması sağlanacaktır. Konuya duyarlılıklarından dolayı size ve okurlarınıza teşekkür ederim."
Özgen KESKİN
Yıldırım Bld. Bşk.




Mudanya yolu tehlike dolu

"Mudanya yolunda genişletme çalışmaları başlatıldı. Dönüş trafiği Bademli Köyü üzerindeki, altyapısı bu trafik için gayet yetersiz (yamaları ve acele kapatılmış çukurlarla dolu) olan Eski Mudanya yoluna aktarıldı.
Bu yolun; bırakın bu alışılmadık kalabalık trafiği, buyönü ana yol sanıp kör noktalarında aşırı hız ve özellikle hatalı sollama yapan sürücüler yüzünden, ileriki haftalarda çeşitli kaza haberlerine konu olacağı aşikar.
Ayrıca yol üzerindeki yerleşim yeri ve sitelerin çıkış trafiği direkt bu yola bağlanmakta, nadir de olsa karşıdan karşıya geçen yaya ve hayvan trafiği de bulunuyor.
Aldığımız duyumlar önümüzdeki aylarda gidiş trafiğinin de buraya aktarılacağı yönünde.
Bu nedenle, Trafik Müdürlüğü veya ilgili kurumun hız ve hatalı sollama yapılmasını önleyecek uyarı levhaları veya okunabilir puntolarla, cana ve en önemlisi mala zarar gelmeden, şimdiden bu talihsiz olayların önüne geçmesini rica ediyoruz.
Saygılarımla."
Mahir Murat ÖNER/ Mimar



Başbakan gelecek diye süslenmişti

"Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan geçenlerde Bursa'ya çeşitli açılışlar için gelmişti.
Bu nedenle geçeceği yollar düzenlendi, çukurlar kapatıldı, örnek bir çalışma yapıldı.
Ancak Yeniceabat Mahallesi'(Köyü) ndeki eğitim kampüsüne gitmek için geçeceği AS Merkez arkasında yol üzerindeki köprü başlarına çok büyük tehlike arzeden durum oluştu.
Köprünün sağ giriş başlarından kenarlara kadar, köprü ucundan başlayan ve sık aralarla yüksek dekoratif ağaççıklar dikildi. Bu yüzden şimdi köprüye her iki yandan da giren sürücüler büyük zorluk yaşıyor. Görüş tamamen engellenmiş durumda. Araçlar kafa kafaya geliyor, bazı tatsız olaylar da yaşanıyor.
Bu süs ağaçlarının köprüdeki geçişleri engellemeyecek ve güvenli hale gelecek şekle dönüştürülmesi gerekir. Çünkü her iki yandan da köprüye giriş şu anda çok anormal şekilde tehlikeli.
Sayın yetkililerin duruma el koymasını ve gerekli güvenliğin sağlanmasını bu köprüyü kullanan tüm sürücüler adına önemle rica ederim."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.