Hava Durumu

‘Eskiyi yık, yenisini yap’ yerinde saymaktır

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2016 07:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 07:07
“Büyükşehir Bld.’miz yeni stadyum yaptı. Atatürk Stadı’nı da yıkıp oraya meydan ve başka binalar yapacakmış deniyor. 
Böyle hazır ve sağlam bir tesisi yıkmak çok yanlış olur. Mükemmel altyapısı olan, her tür spora elverişli, hatta amatör kulüp sporcuları için ideal bir spor alanı olan bu statta amatörle-
rimiz de maç yapar ve diğer spor dallarında uğraşan gençlerimiz de iyi bir sporcu olarak yetişir. Toprak ve halı sahalarda futbol oynayıp top koşturan ve her tür tehlike ve sağlık sorunu yaşayan gençlerimizin yanı sıra her yaştan Bursalı bu tesisi kullanarak rahat rahat top da oynar, koşar da..



Ayrıca Atatürk Stadı siyasi partilerin mitinglerine de kiralanabilir. Çünkü seçim dönemleri meydan mitinglerinde trafik felç oluyor. 
Diğer yandan duyduğuma göre Muradiye Devlet Hastanesi de yıkılıp yerine başka yeni hastaneler yapılacakmış. Çok garip.
Çünkü Muradiye Hastanesi hazır bir tesis. Yıkılacağına daha da geliştirilmeli.  Yani eskisini yık, yenisi yap anlayışı çok zor ve ekonomik açıdan da ağır projeler. 
Eski binalar tehlike yaratı-
yorsa güçlendirilip hizmete devam ettirilmelidir.. 
Binaları yıkmak kolay ama yenisi yapmak hem çok masraflı hniem de zordur. Yani; nufüs artışı ile sosyal binaların da paralel şekilde artması gerekiyor. Yaşanılan ve ileride de yaşanabilecek olan sorunların çözümü budur. 
‘Eskisini yık, yenisini yap’ mantığı devamlı yerinde saymaktan başka bir şey değildir..
Saygılarımla..” 
Erdoğan EVCAN

BURULAŞ’tan bir istek!.


“Osmangazi ilçesi, Yenibağlar Mahallesi sakinleriyiz. Semtimizde nüfus devamlı artıyor. Yeni siteler yapılıyor. Bölge genişliyor, mahalleler oluşuyor..
Bu gerçeklere rağmen Yenibağlar bölgesinden Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne ulaşabilmemiz başlıbaşına bir mesele halinde..
Çünkü Yenibağlar ile Terminal arasında çalıştırılan toplu taşım aracımız yok. Birkaç aktarma yapmak zorunda kalırken zamanımız da kayboluyor.
Bu yüzden BURULAŞ’tan şöyle bir ricamız var.
Emek’e çalıştırılan 97 hat numaralı BOİ otobüsünün güzergahında bir değişiklik yapılarak Akpınar’dan Yenibağlar’a, oradan da Yunuseli, Çeltik, Yeniceabat ve yeni Yalova Yolu’yla Şehirlerarası Terminal’e gidilsin. Çünkü bu bölgelerden de Terminal’e toplu ulaşım yok. Güzergah ve yollar da çok düzgün.
Ayrıca binlerce insanın oturduğu bu güzergahta Terminal’e ulaşım yapan minibüsler ve halk otobüsleri de yok.. Hiçbiri!...
97 hatlı otobüsün şu anki güzergahı değiştirilemeyecek olsa bile Yenibağlar-Otobüs Terminali arasında belirli saatlerde bu yolda ring servisi yapacak bir BOİ aracı dev-
reye sokulmalı. Bursa’daki köylere bile toplu taşım araçları varken Yenibağlar Mahallesi ve çevresi bundan niye mahrum bırakılıyor?.
Umarım hem benim ve hem de bölge sakinlerimizin önerisi hemen dikkate alınır. Ricalarımız ve saygılarımızla..”
Onur ULUFER ve bölge sakinleri   
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.