Hava Durumu

Esence ile ilgili yayınımız ses getirdi

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2014 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.10.2014 07:13
Kurban Bayramı’nın üçüncü gününden sevindirici bir haberle merhaba değerli okurlarım.
Geçen 19 Ağustos tarihinde köşe-mizde fotoğrafıyla yer alan bir şikayette okurum sayın Tevhide Güler Bursa’nın en güzel sahil şeritlerinden biri olan Mudanya, Eşkel’deki Esence kıyılarının çok pis kokular ve kirlilik içinde olduğundan yakınmış ve ilgililerin konuya el atmasını, aksi halde büyük bir çevre kirliliğin yerleşik hale gelebileceğini belirtmişti..
Büyükşehir Belediyesi’nden gelen fotoğraflı bir açıklama ile sorunun gide-rildiği belirtiliyor ve şöyle deniliyor: 

“Büyükşehir Bld. mücavir alan sınırlarındaki Mudanya’nın Esence Mahallesi’nin en önemli sorunlarından olan sahillerdeki kirliliğin önüne geçildi.
Deniz kıyısındaki yerleşim yerlerinin önemli sorunlarından olan sahillerin temizliği çalışmaları kapsamında Esence sahilleri de temizledi. 
Bursa ve Mudanya’nın en fazla sofralık zeytin üretiminin yapıldığı E-sence’de sulama suyu ihtiyacını karşılayarak üreticinin yüzünü güldüren Büyükşehir Belediyesi, bu kez de bugüne kadar ihmal edilen Esence sahillerini, temiz görünümüne ve güzelliklere kavuşturdu.
Daha önce de yapılan hatalı imalatlar nedeniyle sahilde yaşanan kirlilik ise çözüme kavuşturulurken Esence sahillerinde, Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı’mız ekiplerince plajda yapılan çalışmalar kapsamında, 100 kamyon malzeme çıkarıldı, kıyı, rıhtım betonu ile karanın birleştiği kısımdan başlayarak doğal yapısına uygun bir hat ve eğimde temizlendi.
Ayrıca bölgede ciddi bir yosunlaşma olduğu tespit edilince deniz yüzeyinden mahalli imkanlarla kıyıya çekilen yosunların bu kez kıyıda ciddi bir kirlilik haline dönüştüğü belirlendi. 
Yapılan incelemelerin ardından öncelikle kıyının temizlenmesi gerekliliğine karar verildi ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından bölgede temizlik tamamlanarak plaj eskiden olduğu gibi temiz ve doğal haline kavuşturuldu.
Bu arada Mudanya Esence Balıkçı Barınağı’nın deniz dibinde biriken kum, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yapılacak ortak çalışma ile denizden tarama suretiyle alınacak.”

Evet, Esence kıyılarına gönül veren ve bu güzel sahili sevip benimseyen Bursalılar’a bu da Büyükşehir Belediyesi’nden bir bayram armağanı..
Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve tüm çalışma arkadaşlarına gösterdikleri çevre duyarlılığı için ben de teşekkür ediyor ve ‘hadi bakalım kolay gelsin’ diyorum.
Şimdi görev, Esence sevdalılarının bu sahil şeridini temiz tutmaları... 

Alo, burası Osmangazi

ORKESTRA:- “Bursa Hakimiyet Gazetesi’ndeki köşenizde 19 Eylül 2014 tarihinde ‘Evde orkestra’ başlıklı bir okur şikayetine yer ve-rilmiştir.
İlçemiz, Akpınar Mahallesi, Hancı Caddesi No: 31 adresindeki düğün salonunu faaliyet konulu işyeri işletme ruhsatı almadan işleten Öz Trabzon Vakfıkebir Gıda Sanayi Ticaret Limitet Şirketi hakkında tutanak düzenlenerek karar almak üzere encümene havale edilmiştir. 
Ayrıca şikayete konu olan düğün salonu ile ilgili Zabıta Müdürlüğümüz’ün yaptığı incelemede ruhsatı olmadan çalıştırıldığı tespit edilmiştir. İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı alması için süre verilerek iş yeri geçici olarak kapatılmasına karar verilmiştir. 
Ancak muhtelif zamanlarda yapılan kontrollerde işyerinin mührü fek ederek faaliyetine devam ettiği görüldüğünden yeniden mühür fek ve mühürleme tutanağı düzenlenerek işyerinin faaliyeti durdurulmuş,  mühür fek olayına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaatta bulunulmuştur. Konunun takibine devam etmekteyiz.”

KÖY TABELASI:- “19 Ağustos 2014 tarihinde köşenizde ‘Hoş geldiniz ve güle güle’ başlıklı bir okur şikayetine yer verilmiştir.
Köylere giriş ve çıkış tabelalarıyla ilgili gerekli çalışmalar yapılacaktır.”
HHH
RASTLANMAMIŞ:- “29 Ağustos 2014  tarihinde ‘Ah şu yüksek müzik sesleri’ başlıklı okur şikayetleri incelenmiştir..
Söz konusu Alaaddin Mahallesi ve Demirkapı Semt civarında Zabıta Müdürlüğümüz’ce yapılan  kontrollerde, eğlence amaçlı ve gürültülü olan herhangi bir faaliyete, etkinliğe ve düğüne rastlanmamıştır.”
HHH
UZAY ÇAĞI:- “11 Eylül 2014  tarihinde gazetenizdeki köşenizde ‘Uzay çağı ve toz toprak’ başlıklı okur şikayetine yayınlanmıştır.
Şikayete konu olan sokağımızda trotuvar çalışmaları tamamlanmış, asfalt yapımı, Fen İşleri Müdürlüğümüz’ce çalışma programına alınmıştır..”
HHH
PARK 2015’te:- “17 Eylül 2014  tarihinde yayınladığınız ‘Çocuk Parkımız ne zaman olacak?..’ başlıklı okur şikayetine yanıttır:
Bağlarbaşı Mahallemiz 3. Yıldırım Sokak ve 1. Sedir Sokak arasında bulunan alan imar planında park yeri olarak ayrılmıştır. 
Mülkiyeti belediyemize ait olan alanda çocuk parkı yapımı, 2015 yılı yatırım programı kapsamındadır..
Konuya gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı okurlarınıza ve bunları bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.”
 Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld.Bşk.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.