Hava Durumu

Engelsiz engelliler engel yaratıyorlar

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2016 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 08:43
"Her gün sokaklarımızda değişik trafik ihlalleri görüyoruz.  Bunların arasında en önemlileri engellilere 'engel çıkaran' ve trafik kurallarını hiçe sayan bazı engelsiz engelliler (!) oluyor.



Gönderdiğim fotoğraflarda da net bir şekilde görüleceği gibi, sahiplerince  kentin en önemli caddesi Osmangazi Ankara yolu, Anadolu Ünivesitesi AÖF Osmangazi bürosu önündeki yaya kaldırımlarının tam ortasında görme engellilere ayrılmış bölüme araçlarını rahatça park eden kişiler var. 
Bu kişiler acaba düşünce engelliler mi?.
Ayrıca, Yıldırım'daki Yıldırım Beyazıt Lisesi önündeki yaya kaldırımlar da böyle. Yayalar maalesef ana caddeye inip yürümek zorunda kalıyor. Tabii tehlikeler içinde. Bu kesim, araçların yayalara hafif çarpmalı kazaların olduğu yerler. 
İnsanların başına bu yüzden bir kaza gelirse bu duyarsız kişilerin hiç mi vicdanları sızlamayacak?. Biraz saygı lütfen.
Bu konuda herkesin bir şeyler yapması gerek. Özellikle Belediye Trafik Zabıtası'ndan radikal çözümler getirmesini bekliyoruz. Saygılarımla."  - N. ŞENGÜL

Lavanta Sokak aydınlatılacak

"Köşenizdeki bir okur talebinde Nilüfer'e bağlı 19 Mayıs Mah. Lavanta Sk.'ta aydınlatma sorununa değinilmişti. 
Nilüfer İşletme Md.'müzün teknik ekiplerince yerinde yapılan incelemede, söz konusu bölgede aydınlatma direğinin olmadığı görülmüştür. Ve aydınlatma talebinin karşılanması için belirtilen sokak yatırım planımıza alınmıştır.  
2017 yılı yatırım programımız çerçevesinde söz konusu aydınlatma sorunu çözülecektir. 
UEDAŞ olarak; halkımızın problemlerinin bize ulaşmasında aracılık ettiğiniz için sizlere, problemin tespitindeki yardımlarından dolayı okurlarınıza teşekkür ederiz. 
ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM 
A.Ş.Kurumsal İletişim Md.

Alo, burası Büyükşehir

AKÇAKÖY DERESİ:- "3/3/2016 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde yayınlanan 'Erdal Abi' adlı köşenizde yer verdiğiniz 'Akçaköy Deresi çöplük müdür?' başlıklı okur yakınması ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Yazıya konu olan Osmangazi Demirtaş Bölgesi'ndeki Akçaköy Deresi'nin temizliği programa alınmış olup, program dahilinde yapılacaktır."  
***
PİS KOKULAR:- "3/3/2016 tarihli köşenizde yer alan 'Carrefour çevresi ve anormal koku' başlıklı bir okur şikayeti incelenmiştir.
Carrefour çevresinde yapılan incelemelerde ana kanallarda ve kanalizasyon hatlarında herhangi bir soruna rastlanmamıştır. 
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın 
Halkla İlşk. Şb. Md. 

Timsah Arena caddesi sorunu

    "Büyükşehir Bld.'mizin yaptırdığı yeni Timsah Arena Stadı faaliyete geçtikten sonra stat önündeki cadde başlıbaşına sorunlar yumağı olmaya başladı.
    Maç günleri devamlı akan trafik yüzünden yayalar karşıdan karşıya geçemiyor. Bu yüzden caddeye yaya trafik ışığı istiyoruz. Geceleri de yol çok tehlikeli. Araçlar devamlı yarış yapıyor. Tedbir alınması ricasıyla saygılar."
Murat DURMUŞ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.