Hava Durumu

Engelli asansörleri ve yaşanan trajedi..

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2015 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2015 07:51
“Uzun zamandır dikkatimi çeken bir konuyu gazetenizdeki köşenizden sayın yetkililere çektiğim fotoğraflarla duyurmak istiyorum..
Sorun; engelli dostlarımızı çok yakından ilgilendiriyor. Şehir merkezinde bulunan Atatürk yaya altgeçidi merdivenlerinin yanındaki engelli asansörü bir yıldan fazla arızalı ve çalışmıyor.



Kontrol panosundaki düğmeleri sökülmüş, engelli rampaları deforme olmuş bazı yerlerde mermer parçaları ile sözde yama yapılmış durumda.
Benzer sorun Büyükşehir Belediye Binası önündeki Osmangazi yaya altgeçidindeki engelli asansöründe de var. 
Bu asansör de yaklaşık bir yıla yakın zamandır arızalı ve çalışmıyor.
Asansörlerin adı her ne kadar engelli asansörü olsa da bu asansörleri bebek arabası kullanan bayanlar ve merdiven inip çıkmakta zorlanan yaşlı vatandaşlarımız da kullanıyorlardı. 



Şehrin en merkezi yerinde bulunan Valilik ve Büyükşehir Belediye makamlarına yaklaşık 100 metre kadar mesafedeki iki engelli asansörünün bu kadar uzun süredir arızalı ve çalışmıyor olması trajik bir durum bence..
Ayrıca kent merkezine gelen yerli ve yabancı turistlerin de gelip geçtikleri yerler olduğu için sorun farklı bir boyut da taşıyor tabii.
Konu hakkında ilgililerin bir an önce harekete geçip gerekli onarımları yapacaklarını umarım.
Unutmayalım bu asansörlere her an bizim veya bir yakınımızın da ihtiyacı olabilir.
Saygılarımı sunuyorum..” 
Coşkun GÖNÜLKIRMAZ

Nilüfer Park Bahçeler Md.’ne

“Nilüfer ilçesi, Ataevler bölgesi Barış Mahallesi’ndeki Şahinbey Erkek Yüksek Öğrenci Yurdu yanında ağaçlandırılmış güzel bir yeşil alanımız var. 
Bölge sakinlerimize yeşil alan içinden kestirme geçiş yapabilmeleri için dört köşe taşlar dizilmişti. Bundan rahatça yararlanıyorduk, çok güzel olmuştu.
Fakat yaşadığımız olumsuz hava koşulları yüzünden buradaki ağaçlardan biri olduğu gibi devrilmiş, kökleri de dışarıda kalmış.. 
Devrilen ağaç geçiş için döşenen dört köşe taşların üzerinde boylu boyunca duruyor. Bu yüzden şimdi kestirme yoldan geçemiyor, yararlanamıyoruz. 
Devrilen ağacın yanından geçmeye kalksak bu sefer de zemin çamur ve tamamen batak halinde.
Sayın Nilüfer Belediyesi Park Bahçeler Şube Müdürlüğü’nün dikkatine sunuyoruz.”
Çevre sakinleri adına
Kevser GÜLCE

6/A zamanında
durağa gelmiyor


“Nilüfer ilçesi, Altınşehir Mahallesi sakinleri olarak semtimizle kent merkezi arasında çalıştırılan 6/A hatlı Halk Otobüsleri’nin zamanında durağa gelmemesinden dolayı sıkıntılar çekiyoruz.
Öyle ki, bazen yarım saat süreyle durakta boşuna 6/A hatlı otobüsümüzü bekleyip duruyoruz. Bu yüzden de işlerimize yetişemiyoruz.
İlgililerin dikkatlerine sunuyor, önlem alınmasını rica ediyoruz.”
Serap YILMAZ

BursaRay ve tuvaletler

“Uzun zamandır dikkatimi çekiyor. Yakın çevremde bu konuda herhangi bir sorun yaşanmadı ama yaşayanlar da olabilir..
Konu; BursaRay ile yolculuk yaptığım süreler içerisinde istasyonların hiçbirinde umuma açık bay/bayan tuvaleti olmadığını gözlemledim.. Her gün binlerce kişinin seyahat ettiği bu istasyonlarda umumi bir tuvaletin bulunmaması bence büyük eksiklik.
Bu ortamlarda çocuklar ve yaşlılar başta olmak üzere BursaRay’ı kullanan tüm yolcuların doğal bir ihtiyacı söz konusu. Bu eksiklik ilgililerce atlanmış mı acaba? Veya bunun mantıklı bir açıklaması var mı, merak ediyorum?.
İyi çalışmalar diliyorum.”
Hürol BOZKURT

“Yanılırım inşallah!”

“Nilüfer ilçesindeki Karafatma Heykeli’nin hemen yanındaki yıkık, perişan yaya kaldırımını bir hafta kadar önce asfaltlamışlar ve sorun tamamen bitmişti. 
Ancak bu çalışmadan birkaç gün sonra bu kez aynı noktada kanalizasyon çalışması başlatılmış.
Gerekli onarım ve asfalt yapılıncaya kadar muhtemelen orası çukur kalır. Dilerim görüşümde yanılırım.
Saygılarımla..”
Giray S.

Talimhane unutuldu mu?

“Bursa’da pek çok ünlü sporcunun yetişmesine vesile olan Mollaarap’taki tarihi Talimhane Sahası’na Büyükşehir Belediyesi’nce sözde modern spor tesisleri yaptırılacaktı.
Ama bu proje herhalde unutuldu gitti.
Yaklaşık iki yıla yakın bir zamandır hiçbir çalışma yapılmıyor. Sahamızdaki bazı yerler de yıktırılmıştı. Bu yüzden şimdi güzelim sahamız bir çamur deryası halinde ve hiçbir işe yaramıyor, bu da bölgemiz gençlerini çok üzüyor ve spor yapacak gençlerimiz diğer semtlere yapılan modern spor tesislerini kıskanıyorlar.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sn.Recep Altepe’nin dikkatine sunuyor ve gerekli çalışmaların bir an önce başlatılmasını rica ediyorum...”  
Semt sakinleri adına Özcan TARZAN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.