Hava Durumu

Egzoz ve gürülteye önlem alma yöntemi

Yazının Giriş Tarihi: 02.07.2015 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 08:30
"Nilüfer ilçesi, Ataevler Mahallesi, Ata Caddesi sakinleriyiz. 
Caddemizde araç gürültüsü ve egzoz emisyonu çok büyük bir sorun, yaz günleri balkonda oturamıyoruz. 
Araçların geçişlerine elbet engel olamayız. Fakat bazı pratik çözümler geliştirilebilir. 
Örneğin; İngiltere'de yapılan bir araştırmada, yoğun trafiğin olduğu cadde kaldırımlarına yapraklı bodur ağaçlar dikiliyor. Altı ay sonra alınan sonuçlarda egzoz emisyonu ve gürültüyü % 50 oranında azalttığı görülüyor. 
Bizler Büyükşehir Kent Estetiği Dairesi'nden aynı uygulamayı Ata Caddesi refüjleri ve orta yeşil alanlarına yapmasını rica ediyoruz. Cadde kenarı ve ortasındaki büyük ağaçların arası yaklaşık on metre. Boşluklar yapraklı bodur ağaçlarla değerlendirilebilir. 



Bu uygulama yapılırsa Kent Estetiği Dairesi, hem çevreyi güzelleştirir, hem de gürültü ve egzoz emisyonu engellerken Ata Caddesi sakinlerinin de takdirini kazanır. 
Bir de cadde üzerinde Yaldız Sitesi önündeki trafo hizasında yol kazısından dolayı asfaltlanmamış 2 adet çukur var. Ağır tonajlı kamyonlar bu çukura girdiğinde bina sallanıyor, deprem oluyor sanıyoruz. Vatandaşlarca çukurlar toprak doldurularak geçici çözüm bulunuyor, fakat belediyemizce asfalt onarımıyla sorun kökünden çözülür.
İyi çalışmalar diler, saygılar sunarız." - İhsan ORAK / Ata Cad. sakini

Yolçatı'da yol sorunu 

"Yolçatı Mah.'nin yol sorununu defalarca dile getirdik ama sorunu çözemedik. Yolumuz o kadar kötü ki toz deryası içindeyiz. Beş aydır yapacağız diyorlar ama ne gelen var, ne giden. Her taraf tozdan bembeyaz. Nefes almakta zorlanıyoruz. Sağlığımız olumsuz etkileniyor. Çocuklar hasta oluyor. 
Sayın ilgililerin artık çektiğimiz bu çileye bir son vermeleri için harekete geçmeleri. Saygıyla."
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir okur 

Favela bölgesinde gereken yapılacak

"Köşenizde 24.6.2015 tarihinde yayınlanan "Bursa ovasına karşı 'Favela' bölgesi!.." başlıklı okur şikayetiniz, Bursa Büyükşehir Belediyemiz yapı kontrol bürosu teknik elemanlarınca yerinde yapılan tespit ve incelemeler ile değerlendirilmiş olup, gereğinin yapılması için ilgili ilçe belediyesine gerekli yazışmalar yapılmıştır. 
Konunun takibi Başkanlığımızca devam etmekte olup, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak yaşanabilir, sağlıklı ve çağdaş bir kentin oluşturulması ve 'Yeşil Bursa' adının şehrimize tekrar kazanılması yolunda kaçak yapıyla etkin mücadele ve çalışmalarımız kararlı ve yoğun bir şekilde devam etmektedir.
Bilgilerinize  arz eder ayrıca konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu köşeniz vasıtasıyla bizlere ilettiğiniz için de sizlere teşekkür eder, esenlikler dileriz.."
Büyükşehir Bld. Yapı 
Kontrol Bürosu

TEŞEKKÜR PANOSU

Osmangazi'nin yakın ilgisi


"Geçtiğimiz günlerde medyada 'Ölümü bekliyor' başlıklı bir haber vardı. Ben o haberi twitterda Osmangazi Belediyesi başta olmak üzere gerekli kurum ve insanlara ilettim. 
Sonuçta Osmangazi Bld. duruma hemen müdahale etti. Yaşlı kişiyle ilgilenip gereğinin yapılacağını tweet ve fotoğrafla bildirdiler. 
Kendi adıma başta Osmangazi Bld. olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bir daha böyle çaresizlikleri ne Bursamızda ne de Türkiyemizin herhangi bir yerinde görmemek ümidiyle herkese sağlıklı günler diliyorum."
Yunus ERGÜN

Bir gün sonra işlem tamam

"15/Haziran/2015 tarihli Bursa Hakimiyet gazetesinde yayımlanan 'Erdal Abi' adlı köşenizde yer verdiğiniz Nilüfer'deki 'Çukurlar sanki birer doğal manzara'  başlıklı okurunuz Mete Hürsoy'a ait yakınma ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Bahsedilen adresteki kaldırımlar bir gün sonra; 16/6/2015 tarihinde ilgili ekiplerimiz tarafından hemen onarılmıştır. 
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."  
Büyükşehir Bld.Basın 
Halkla İlşk. Şb. Md.




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.