Hava Durumu

Durmazlar'ın karşısında ne zamandan beri duruyor!

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2017 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2017 07:33

"Nilüfer Belediyesi, bu otobüs kimin?.
Daha önceki bir tarihte de köşenize bunu iletmiştik. Nilüfer Bld.'nin tekrar dikkatine sunuyoruz. Otobüs 23 Nisan Mah. 242 Sokak Durmazlar Fabrikası karşısında ne zamandan beri böylece duruyor.
Boş arsada kendi kaderine terk edilmiş olan otobüs, zaman zaman mahallemizde uygunsuz görüntüleri yaşamamıza sebep teşkil ediyor . Geceleri otobüsün kapıları açılarak, içeride içki içilmekte ve uygunsuz durumlar oluşuyor. Dışarıya atılan boş içki kutuları çevreyi kirletiyor.


İleride oluşabilecek olumsuz bazı durumlar çevre halkımıza zarar vermeden bu otobüsün ivedilikle buradan kaldırılması gerekmektedir.
Nilüfer Belediyemizin bu işe el atacağı ve gerekeni yapacağından şüphemiz yoktur. Fotoğraflar ektedir."

Bir kısım semt sakinleri

*Kestel'de çevre kirliliği

"Kestelimizde bulunan bir firma doğaya yoğun gaz salıyor. Çevre kirliğini artırıyor. Kestel Belediyesi buna göz yummamalı. Gerekli önlemler eğer alınacak olursa bölgedeki ağaçlarımız bundan olumsuz şekilde etkilenmemiş ve ilerideki bazı ağaç öve bitki tahribatlarının da önüne geçilmiş olur.

Kestel Belediyemiz sayın yetkililerinin dikkatine saygıyla sunarız."

(Vatandaş okur hattı)

*Bursaspor ve yeni sezon

"3 milyona ulaşan nüfusumuzla Büyükşehir statüsünde bir kentiz.
Süper Lig'de tek bir takımımız var. Ama bu sezon sonunda yaşadıklarımız ortada.. Çok üzüntülü, endişeli günler yaşadık..
Sezon başında takım formasına reklam almak bile yöneticilerimizi zorlamıştı.. Yeni sezonda bunlar olmaz inşallah.
Tarihi Atatürk Stadyumumuzu yıkıp yeni stadyum için harcanan onca parayı Büyükşehir Belediyemiz zamanında Bursaspor için harcasaydı yeni bir şampiyonluk daha gelebilir, Bursasporumuz Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi gelirleriyle daha da güçlenebilirdi.
Geldiğimiz son noktada şimdi 'düşmedik' diye yönetici sporcu ve Bursasporlular olarak seviniyoruz.
Takımımız ve yeni stadyumumuz eksiksiz bir halde yeni sezonda taraftarlarımızla bütünleşebilirse gelecek planlarımız da arzu ettiğimiz çizgilere ulaşır inancındıyım."

Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

*Yeni duraklar hemen yapılmalı

"Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne geçen hafta yolcu karşılamaya gittim. Dönüşte yaşlı başlı dedemiz ve ninemizle 97 hatlı otobüse binmek istedik. Ama Belediye Otobüsleri'ne ait durakların hepsi yerlerinden kaldırılmış.
Öğle üzeri kavurucu güneş altına dakikalarca otobüsümüzün gelmesini açıkta beklemek zorunda kaldık.

Herhalde buralara yeniden duraklar konulacak belki ama turizm hareketlerinin arttığı, yaz tatilinin başladığı ve ayrıca bayram günleri arifesinde bu işin yapılması daha önceden ele alınamaz ve daha uygun olmaz mıydı?.
Yeni durakların kısa zamanda yapılmasını tüm yolcular adına rica ederim."

Recep ERTUĞ

*Kükürtlü ağaçları

"Uludağ Üniversitemize ait Kükürtlü Kaplıcaları bahçesinde bazı yeni gelişmelerin yaşandığını gazetenizden okuyoruz.
Hayırlı olsun. Benim işaret etmek istediğim sorun, bu bahçede bulunan yaşlı ağaçlara budamaların yapılması hakkında.
Dikkatle inceleme yapılacak olursa yaşlı ağaçların kuruyan dalları tehlike yaratıyor. Ve gerekli budama çalışmaları yapılmadığı için bu güzel bahçe bakımsız bir ormanı andırıyor.
Yeni gelişmelerin yanı sıra bu konunun da ele alınması gerekmektedir.
Saygılarımla uyarımın önemsenmesini rica ederim.."

Kükürtlü sakinleri adına Sevim ÖZER

*Patlatıyor, böğürtüyor veya resmen kükretiyor

"Cadde ve sokaklarda bazı motosikletler ve bazı özel araçlar modifiye egzozlarıyla son zamanlarda çevrede büyük rahatsızlıklar yaratıyor, gürültü kirlilikleri yapıyorlar..
Kimi araç egzosunu patlata patlata gidiyor, kimi böğüre böğüre.. Kimi roket sesi çıkarıyor, kimi patırtı.. Bunların kullanımı yasak, cezai işlemi var halbuki.
Buna rağmen 'modifiye egzoz geldi ve takılır' diye bildirimlere rastlıyoruz. Oysa yetkililer bunları araçlarına taktıranlara cezai işlem uyguluyor ama onu ithal eden, getirip satan firmayı, işyerini neden cezalandırmaz.
Çünkü internette alışveriş yapılan 8- 10 sitede bir araştırma yapılacak olursa modifiye egzos satıcılarının adresleri de apaçık belli..
Sürücülerin 'benim aracımın kükreyen egzozu var. Herkes duysun' diye keyif almaları nasıl bir duygudur, anlayamıyorum doğrusu..
Ramazanda bu anormal gürültüler doğrusu hiç çekilmiyor. İlgililerin dikkatine sunarım.. Kurtulalım bunlardan.."

H.B

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.