Hava Durumu

'Dünya müziği'ne yelken açtılar!

Yazının Giriş Tarihi: 07.11.2015 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.11.2015 07:26
Onlar bir avuç müzik sevdalısı. 
1994 yılında Prof. Dr. Murat Çizakça kaptanlığında Çizakça Çoksesli Oda Korosu adıyla çoksesli müziğin enginlerine açıldılar. 

Tekneleri Çizakça Lisesi'nin müzik dershanesiydi. 

İlk iki yıl, İstanbul Oda Korosu Şefi Yeşua Aroyo, 1996'dan itibaren 10 yıl  Azerbaycanlı devlet sanatçısı Prof. Hasan Adıgüzelzade, sonraki yıllarda ise Gülnihal Gül, Çizakça Okulları’nın kapanması ardından dernekleşerek Dünya Müziği Derneği çatısı altında Levent Sezgin, Suat Şahin, Sezen Özeke ve Alev Aksaç ile çalışmalarını sürdürdüler.
Koro günümüze dek 2 kez Uluslararası Bursa Festivali'ne, 1996'dan itibaren her yıl Ankara'daki Türkiye Polifonik Korolar Şenliği’ne, Makedonya'da Ohri Uluslararası Korolar Festivali, Bulgaristan'da Balçık Uluslararası Korolar Festivali, KKTC Uluslararası Korolar Festivali’ne katılarak, her yıl birkaç kez konser vererek adını duyurdu. 

Ayrıca DMD Gençlik, Çocuk ve Minikler Korosu ile bünyesinde dört ayrı koroyu barındıran bir dernek. 
Repertuarındaki Türk ve yabancı bestecilerin unutulmaz eserleri, napolitenler, opera eserleri, popüler caz ve etnik eserleri özgün dillerinde (Aborjince, Almanca, Bulgarca, İngilizce, İtalyanca, İspanyolca, Katalanca, Latince, Macarca, Makedonca, Rusça, Yunanca ve Zuluca), bunun yanı sıra ilahilerimizi, türkülerimizi ve Türk müziğinin sevilen klasiklerini de çoksesli olarak yorumlayan DMD Çoksesli Korosu, 17-77 yaş rasında çeşitli yaş ve mesleklere sahip seçkin müzikseverlerin oluşturduğu, şehrimizin ilk ve tek, ülkemizin de sayılı amatör çoksesli korolarından biri.
Ve yarın saat 10'da da Sezan Özek Kaya derneğin güzel bir etkinliğini daha gerçekleştiriyor. Başrol Cafe'de geleneksel pazar kahvaltısında müzik sevdalıları yine bir araya gelecekler. Sn.Kaya'dan zarif bir davet aldım. Ancak şehir dışında olacağım için katılamayacağım.
Ancak bu derneğin ilk aşamasında yaşadığım güzel anılarım var. İleriki günlerde bu köşeden yansıtmak benim için onur olacak.

Yeni çıkan bir kitap

'FİLMLER HAYATIMIZI NASIL ETKİLER?':
- Alfa Yayınları'ndan piyasaya çıkan ilginç bir araştırma kitabı olan 'Filmler Hayatımızı Nasıl Etkiler?' sinema sanatı yaşayan en büyük otorite olarak kabul edilen David Thomson'un son eseri. Uzun bir inceleme sonucu hazırlanan kitap, filmlerin gizli doğasını ve insanların hayal kurmasına nasıl yardım ettiğini ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Kitabı Ayşecan Can dilimize çevirdi.

Cumartesi neşesi     

  BALIK:
- Adam iskelede balık tutmaya çalışan yaşlı kişiyle uzun süre konuşur ve sonra da 'güzel bir uğraş ama saatlerce beklemek can sıkmıyor mu?."
Balık tutan adam anında cevap verdi:
"İnsan burada hiç yalnız kalmaz. Nasıl olsa konuşacak bir enayi çıkar gelir."       
 (Teşekkürler Emk. Öğrt. İlhan ATEŞ)     

Güzel sözler

*- "Cehalet ile deha arasındaki gerçek fark ne?. Dehanın sınırları var. Cahaletin ise hiçbir sınırı yok." - GOLDBERG
*- "Bilen ve bildiğini bilmeyen uykudadır. Bilmeyen ve bildiğini bilmeyen aptaldır. Ondan sakının. Bilen ve bildiğini bilen liderdir. Onu takip edin." - Çin atasözü
*- "Hiçbir mal sizin değil, neyi bölüşemiyorsunuz? Hiçbir can sizin değil. Niye dövüşüyorsunuz?." - Hz.MEVLANA
(Teşekkürler Erol GÜRÇAY)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.