Hava Durumu

Dündar’dan detaylı bir açıklama

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2012 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2012 09:02

Okurum Volkan Topalak belediyenin semtlerindeki bir iftar yemeğinden söz etmiş, ancak iftar yemeğinden bazı görevlilerce geri çevrildiğini ‘iddia’ etmişti.
Sn.Dündar konuya bakın nasıl açıklık getiriyor?:
***
“1/8/2012 köşenizdeki ‘Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar’ başlıklı okur mektubunda belediyemizle ilgili bir iddiaya yer verildi.
Okurunuz, mektubunda belediyemizin inşaatı henüz tamamlanan Akpınar Yaşam Alanı’nda belediye persone- li için verilen iftar yemeğine alınmadığını, belediyenin sofrasının açık olması gerekirken sofraya buyur edilmediğini ifade ediyor.
Tüm kurum ve kuruluşlar gibi biz de çalışanlarımız için iftar organizasyonu planladık. Henüz hizmete girmeyen yaşam alanımızın mutluluğunu personeli- mizle paylaşıp ortaya çıkan eseri göstermek amacıyla bu yıl iftar programımızı Akpınar’da düzenledik. Yaklaşık 1600 personelimizin tamamını davet ettik. Herkes ailesiyle hiçbir soruya muhatap olmadan iftara katıldı. Yemeğimize katılan hiç kimseye kimlik sorulmadı, belediye personeli olup olmadığı sorgulanmadı.   
Takdir edersiniz ki 1600 kişi için hazırlanan sofraya davetli -davetsiz katılacak 10 kişi 20 kişi hatta 100 kişi için yemek ikramının olmayacağını düşünmek iyi niyetten uzaktır. ‘Bir kişinin yemeği iki kişiyi de doyurur’ düsturuyla yaşayan bir toplumda 1600 kişilik sofra elbet yüzlerce kişiyi daha mutlulukla ağırlar.
Ayrıca bu iftar yemeğinden bir hafta sonra Fatih Çifteha-   vuzlar Yaşam Alanımızda hemşerilerimiz için 1000 kişilik iftar yemeği verildi. Yine önümüzdeki günlerde Çarşamba Katlı Otopark ve Yaşam Alanımızda aynı büyüklükte bir iftar organizasyonu yapılacak.
Tüm organizasyonlarımız vatandaşlarımıza açık ve onlarla mutlulukla yemeğimizi ve ramazan coşkumuzu paylaştığımız etkinlikler. Ayrıca bu yıl 20 mahallemizde her gece farklı etkinliklerle ramazan coşkusunu yaşıyor ve yaşatıyoruz.  
Ben tüm hemşerilerimizi ve köşenizde yazısına yer verdiğiniz hemşerimizi önümüzdeki dönemlerde vereceğimiz iftara ve mahallelerimizde yapılan etkinliklerimize davet ediyorum.
Birlik ve beraberliğimizin artarak devam edeceği nice ramazanlar ve iftarlar yaşamak dileği ile saygılar sunarım.” - Mustafa DÜNDAR/ Osmangazi Bld.Bşk.

 

 

Misi Köy’de otopark sorunu
“Doğa güzellikleri içindeki tarihi Misi Köyü’müz (Gümüştepe Mh.) yapılan bazı çalışmalarla cazibe merkezi olmaya başladığından beri sorunlar da arttı.
Örneğin köyümüze gelen misafirlerin en büyük sorunu otopark.. Aracını park etmeye yer bulamayanlar çok.
Köyün epeyce dışındaki bir yere aracınızı park etseniz evinize 20-25 dakika yürümeniz gerek. Hatta köprü üzeri bile araçlarla doluyor.
Allah korusun ahşap, otantik evlerle dolu köyde bir yangın olsa itfaiye araçlarının köye girişine imkan yok.
Ayrıca köy merkezindeki bazı işletme ve kafeteryalar hizmet üretiyor ama cami dibindeki 7/8 konteynır ihtiyaca yetmiyor. Çöpler çoğu kez çevreye dağılıyor, konteynırlar ağzına kadar doluyor.
Köpek sürüleri de ayrı bir sorun. Başıboş köpekler köy sokaklarında ve meydanda cirit atıyor.
Köye çalışan B/20 hatlı BOİ otobüsü köy içi yollara park eden araçlar yüzünden güç manevralar yapıyor. Çoğu kez otobüs bu yüzden köye kadar giremiyor.
Köyümüz madem ki Nilüfer’de cazibe merkezi oluyor, o halde öncelikle büyük ihtiyaç olan otoparkın gerçekleştirilmesi gerek.
Konuyu Nilüfer Bld.’nin dikkatine saygıyla sunarım.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

 

 

Ton balığı kokuları

“Nilüfer ilçesi Akçalar Mh. sakinleriyiz ve ton balığı işleyip üreten bir fabrikadan şikayetçiyiz. Çünkü bu fabrika yaptığı üretimde çevreye çok kötü ve rahatsız edici bir koku yayıyor.
Özellikle geceleri ve hafta sonları çekilmez kokular daha da artıyor. Tüm çevre sakinlerini rahatsız eden kokuyu çok yere şikayet ettik ama ilgilenen yok, çözülmüyor.
Yetkililerin yardımını bekliyoruz.”

Çevre sakinleri

 

 

 

Müzeyyen Senar Caddesi’nde sorun
“Altınşehir, Müzeyyen Senar Cd.’nin 223,224,225. Sk.’lar arası bölümü ve Altınşehir Çocuk Parkı bir ayı geçti hala zifiri karanlık. Göz gözü görmüyor. Park yanındaki trafonun aydınlatma direk ve bağlantıları değişeceğinden söküldü. Şiringil İnş. elemanları ve Bld. kontrol mühendisleri ne yapıyor? Çalışma bir yılı geçti ama halen iki 2 işçiyle devam ettirilme gayretinde. Bayramı bari aydınlıkta karşılayabilseydik..”
Sokak sakinleri adına Alper DOĞAN

 

Kokular ışığı yeniyor

“Hamitler çevresinde zaman zaman yayılan ağır çöp kokuları bıktırıyor. Büyükşehir Bld.Bşk.Sn.Altepe ‘kent çöplüğü koku değil ışık saçacak’ demişti, ama olmadı. Kokular ışığı da yendi.
Kent dışından gelen misafirlerimiz önce Bşk.’a ve kentin gelişmesine övgü yağdırıyor ama sonra ağır çöp kokusu onları da şaşırtınca ‘Bursa’nız size kalsın’ diyorlar.
Yetkililere duyururuz..”  
Cevriye TUNCA

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.