Hava Durumu

Doğanbey TOKİ’de doğalgaz faturası üç misline çıktı

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2015 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2015 07:29
Okurum sayın Uğur İvegener’in gönderdiği yakınmasında ilginç bir iddia yer alıyor. Aynen yayınlıyorum. İddiaya yazılı bir yanıt gelirse köşemiz açık tabii:
***
“Doğanbey TOKİ’nin yapı şekli ile gündeme gelmesinin artık herhangi bir faydası olmadığını bildiğiniz için farklı bir konuyu iletmek sanırım daha eğlenceli.Çünkü çok yüksek sayıda dairenin yönetimi belki zor olabilir ama yine de bu komedi sanırım yaşanamaz.
Bulunduğumuz C-3 blokta ciddi bir doğalgaz kaçağı sorunu oluştu. Kaçağın tesisatlarda ana noktalardaki sızıntılardan kaynaklandığı belirlendi.
Bina birkaç gündür tamamen doğalgazsız ama yine bu da çok önemli değil. Oysa bu noktada yapılması gereken çok basitti: 
Tesisatı hazırlayan firma çağrılır, bu soğukta en kısa zamanda sızıntının onarımı için talimat verilir, hatta gaz kaçağı tehlikesi yaşattığı için tazminat dahi alınabilinirdi.
Ama işte size TOKİ yönetiminin adeta bir stand-up gibi çözümü: 
Sorun bir türlü çözülemez ve bu yetmezmiş gibi kaçak olarak binanın çeşitli yerlerinden havaya uçup giden tüm gazın bedeli binada oturan ve bu soğuk havada bekleyen tüm dairelere aylık faturalarının ortalama 3 katı olarak yansıtılarak tahsilat kağıdı gönderilir.
Bu dahiyane (!) çözümü bulan TOKİ Yönetimi’nin bürosuna gittiğinizde de ‘Ankara TOKİ Yönetiminin’ bu şekilde karar verdiği bilgisini alırsınız.

(Ekte size gönderdiğim enteresan ve ne anlama geldiği net olmayan kanun maddesi de var) 
Daha komiği bu bildirileri binada oturan bizlere ilettikleri sunum şekli, harika (!) bir yazı ve siyah elektrik bantı ile yapıştırılan duyurunun görüntüsü. Zaten bu da yönetim ciddiyetinin boyutunu gösteriyor. 
Bu arada ortalama 150 TL.’ yi geçmeyen faturamız bu ay bu dahiyane (!) çözüm ile 437 TL.  Mart ayı 249 TL.
Şehirlerde kentsel dönüşüm için insanlarımızın onayına, katılımına ciddi derecede ihtiyaç varken bence bu konular merkezi yönetimlere bu kadar kolay bırakılmamalı. 
Sn.Bld. Bşk.’larımız Mustafa Dündar ve Recep Altepe yarın öbür gün yeni bölgelerde insanları toplu konut için ikna çabası gösterirlerken bu gibi komedilerde de hemen hemşehrilerinin yanında olmaları gerek.
Çünkü bu konuların sürekli medyada görülmesi bütün kentsel değişimi negatif yönde  etkileyecektir.
Saygılarımla..”
Uğur İVEGENER

***

YEMEKLER PİŞMİYOR BANYO YAPILAMIYOR


“Doğanbey TOKİ Konutları’ndaki C-3 blok 4 günden bu yana doğalgazsız. 
Bu yüzden yemek pişiremiyor, banyo yapamıyoruz. Isının 0 dereceye indiği günümüzde kaloriferler çalışmıyor. Evlerimizin içi buz gibi. 
C-3 blokta 127 daire var. Mart başında da doğalgaz ana borularında kaçak olduğu söylendi. Daire sakinlere bu nedenle kullanmadıkları gaz için 250 ile 900 TL. arası fatura çıkarıldı. 
Bu blokta asansörler de çok sık bozuluyor. İnsanlar 22 katlı binaların asansörlerinde her an tehlike içinde katlarına ulaşım yapabiliyor.. 
Bina yönetimi aidatları düzenli topluyor, aksatanları hemen icraya veriyor. Fakat iş bu gibi sorunların çözümüne gelince sürekli şekilde pasif kalıyor. Çok mağduruz.
Sayın yetkililerin konuyla ilgilenmelerini rica ederiz.”
Ahmet ÖZDEMİR

***

BOİ’NİN DİKKATİNE


“Hürriyet Mahallesi’nde ana cadde üzerindeki ana otobüs duraklarının olduğu yerde bulunan (2 nolu durak) yanında toplu taşım otobüslerinin durağa geliş saatlerini gösteren elektronik çizelge panosu bir süreden beri bozuk ve çalışmıyor.
Bu güzergahtan geçen ve çeşitli semtlere giden çok sayıdaki toplu taşım araçları olduğu için elektronik gösterge panosunun bozuk ve çalışmıyor olması olumsuzluklar yaratıyor.
Gerekli onarımın yapılmasını rica ederim.
Saygılarımla..”
Betül SARNIÇÇI

***

TEŞEKKÜR PANOSU

POLİS VE 170. YIL


“Tarihi Pınarbaşı semtimizden selamlar..
Bursamız’a atanan yeni Emniyet Müdürümüz Sayın Selami Yıldız ve ekibine ‘hoş geldiniz’ diyorum. 
Başta sayın Müdürümüz olmak üzere polis teşkilatımızın tüm personelini kuruluşlarının 170. yılında en içten duygularımla kutluyor ve sonsuz başarılarının devamını diliyorum. 
Ayrıca bugüne dek yaptıkları başarılı çalışmalar nedeniyle kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. 
Saygılarımla..”  
Erdem ATEŞ

***

MEZARLIĞA BAKIM ŞART


“Ahmetpaşa Mezarlığı yakın zamana kadar kentimizdeki en bakımlı, düzenli ve temiz bir kabristan halinde idi..
Bir süre önce yaşanılan aşırı derecedeki lodos fırtınası sırasında mezarlıkta bulunan ağaçlardan pek çoğu devrildi, kırılan mezarlara ait mermer parçaları da oluştu ve çöp yığınları da var.
Ahmetpaşa Mezarlığı’nın tekrar eski düzene dönüştürülebilmesi ve gerekli bakım çalışmalarının yapılması için sayın yetkililerin artık harekete geçmelerini rica ederiz.”
Nurettin GÜRER
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.