Hava Durumu

Dobruca Tesisleri’ne ulaşım tam bir bilmece

Yazının Giriş Tarihi: 19.06.2015 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.06.2015 07:34
“Ramazan ayı öncesi BURFAŞ tarafından yaptırılan ve hizmete giren Dobruca Sosyal Tesisleri’ne giderken tesise ulaştıran yolları bulabilmek için çok zorlandık.
Dobruca Tesisleri oldukça yüksek bir irtifada. Çıkış yolu tamamen yokuş şeklinde.
Karşınıza aniden çıkan yol ayırımlarının çok azında tesislere ulaşımı sağlayan yön levhaları var. Çoğunda ise maalesef yön levhaları yok. Yol, bilmece gibi.. 
Biz de tesise ilk defa çıktığımız için iki sefer farklı yollara sapmışız.
Sonuçta Dobruca Tesisleri’ni epeyce maceralı bir yolculuk sonunda bulabildik.

Sayın yetkili makam sahiplerinin bu eksiklikleri gidermesini ve her virajdaki yol ayırımlarına birer küçük yön işareti levhası koyması çok yerinde olur.
Tesisler çok güzel ve kaliteli bir servis var. İlgilileri kutlarız.
Fakat anlayamadığımız bir nokta oldu. 
Tesislerin bahçesinde çam ağaçları arasında çok şık bir baraka gördük. Kapı kenarlarında da birer zarif kuş kafesi vardı. Merakla içine baktık, orada da masa ve sadalyeler vardı. Ama kapısı kapalıydı.
Oradaki görevlilere ‘burası neden kapalı’ diye sorunca ‘özel misafirler için’ şeklinde bir cevap alınca üzüldük doğrusu.
Böyle bir mekanda bu uygulama ayırımcılık yapmaktan başka bir şey değil.
İnşallah bu yanlış bir cevaptır.
Saygılarımızla..”
AKÇALILAR AİLESİ

***

BU NE BİÇİM HIZ KESİCİ?. 


“Osmangazi ilçesi Çeltik Mh. (Köyü) ile Yeniceabat Mh.b (Köyü) arasındaki asfalt yolda bulunan ve gelişigüzel yapılmış bir hız kesme setinin bir ucu derin bir çukur, diğer ucu ise anormal şekilde yüksek.
Çeltik’ten çıkışta yeni yapılan bir soğuk hava deposu önüne gelişigüzel ve betonla yapılmış, sağlıksız ve tehlikeli hız kesme seti uzun zamandan beri öylece duruyor. Dağılmış gitmiş.. Hiçbir ilgili de bunu bir türlü görmedi. 
Aynı yolun devamında bulunan ve Yeniceabat Mh. (Köyü) girişinde yaptırılan bir yeni ilköğretim okulu önünde de anormal bir çukur var. Asfalt yol, bir çalışma için kazılmış ama öylece bırakılmış.
Bu ne vurdumduymazlıktır, anlaşılır gibi değil? 
Osmangazi Bld. Bşk.Sn. Mustafa Dündar’ın ilgi ve bilgisine saygıyla sunuyor bu güzergahta her iki noktada da bulunan olumsuz durumların acilen onarımını rica ediyorum.”
Betül KARACA

***

TEŞEKKÜR PANOSU

KARDİYOLOG M. GÜRBÜZ'E


“Yaşadığım bir rahatsızlık nedeniyle büyük endişeler içinde Özel Bahar Hastanesi’ne başvurdum. Kardiyolog Dr.Sn. Metin Gürbüz tarafından gerekli olan sağlık araştırma ve muayenelerim büyük bir titizlikle yapıldı.
Endişe edeceğim bir sağlık sorunum olmadığı anlaşıldı.
Bu süreçte Sn. Dr.Gürbüz’ün gösterdiği duyarlılık nedeniyle kendisine çok teşekkür ediyorum.”
Handan CİVELEK

***

MURDAİYE'YE ÇIKARKEN TRAFİK ÇOK AKSIYOR


“Stadyum Meydanı’ndan çıkıp Dönence Tasisleri önünden Muradiye’ye çıkan ve trafik akışı bir hayli fazla olan dimdik rampadaki sert virajda trafik hep aksıyor, tıkanıyor, akmıyor. Bu yüzden rampayı tırmanan araç sürücüleri güç durumda kalıyorlar.
Bunun nedenini de viraj noktasından sola dönen sokak köşesindeki bir sağlık kuruluşunun önünde sıra sıra park eden araçlar oluşturuyor.
Dimdik virajdaki tehlikeyi gidermek için söz konusu noktaya araç parkının önlenebilmesi için önlem alınmasını, delinatörlerin dikilmesini önemle rica ediyoruz.”
Stad Taksi çalışanları

***

TOZA KARŞI YAĞMUR DUASI


“Pınarbaşı, Alacahırka Cd. ve alt sokaklarda UEDAŞ kazı yaptı. Kablo döşendi. Kazılan yerler asfaltlandı ama kazılarda çıkartılan taş toprak vb. malzemeler olduğu gibi yaya kaldırımlar üzerinde duruyor. Müthiş toz bulutları içindeyiz. İnanın, yağmur yağsın da tozlar bastırılsın diye dua ediyoruz. 
Kaldırımlar delik deşik, toprak,moloz dolu.
Tozlardan mustarip olan bir astım hastası da ancak maskeyle dışarıya çıkabiliyor.
Hiç olmazsa ara sıra toz kalkan yerler sulansın ve kaldırımlardaki pislikler de kaldırılsın artık. Rica ediyoruz.”
Abdülkadir CONKBAYIR  





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.