Hava Durumu

Dişi kurban seçmeyin!..

Yazının Giriş Tarihi: 03.09.2016 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 07:04
Bu tatil günü kurban pazarlarına yolları düşecek okurlarım elbet vardır.
Çünkü bayrama şurada ne kaldı sevgili okurlar?. Kurbanlık almak isteyenler telaş içindeler.
Bu konuda Bursa Veteriner Hekimler Odası Bşk. Sinan Sağlam, dişi hayvanların kurban olarak kesilmesinin ülke hayvancılığına zarar vereceğini söylüyor ve dişi hayvanların kurban edilmesi halinde gelecekte ülkedeki hayvan sayısının azalacağına dikkat çekerken "zorunlu olmadıkça dişi hayvan kurban edilmemeli. Gelecek yıllarda  sıkıntı çekmemek için dikkatli olmalıyız" diyor.
Sağlam, kurbanlık seçeceklere şu uyarılarda bulunuyor: 



"Dikkatle bakınca kurbanın sağlıklı olup olmadığı kolayca anlaşılır. Hayvanın tüyleri karışık mat bir görünümdeyse, göz ve de burun akıntı varsa, öksürüyorsa, topallıyorsa, doğal deliklerden pis akıntı geliyorsa, ayağa kalkmakta zorlanıyorsa, yem yemiyor veya su içmiyorsa, bu hayvan hasta olabilir."
 Ayrıca kurbanlık hayvanın et veriminin yüksek olması için, hayvana arkadan bakınca kalçalarının küp şeklinde olması, ön ve de arka bacaklarının ince kemikli olması, göğüs bölgesinin geniş olması ve sarkık karınlı, büyük işkembeli hayvanların tercih edilmemesi gerektiğini vurguluyan Sağlam, kurbanlıkların kesim öncesinde veteriner hekimler tarafından muayene edilmesinin sağlık açısından yaşanacak muhtemel olumsuzlukları önlemede büyük fayda sağlayacağını da sözlerine ekliyor. Mutlu günler efendim.

Balat'ta ikinci müzik festivali

"Nilüfer Belediyesi bu yıl da büyük bir müzik organizasyonu için kolları sıvadı. Geçen yıl büyük yankı uyandıran ve  bu sene ikinci kez düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali Balat Atatürk Ormanı'nda müzikseverleri bir araya getiriyor. 
18 ayrı ülkeden de 128 müzik sanatçısı Bursalı müzikseverlerle bir araya gelirken Nilüfer Belediyesi bu seneki başarılı organizasyonu ile yine övgü topluyor.

Güzel sözler

* "İnsan birisiyle yaşlanmalı. Birisi yüzünden değil."
* "Ruhunu kaybetmiş bir insanda yaşamın anlamını aramak ne kadar da saçma.."
* "Bir şeye ait her şeyi öğrenin; her şeye dair bir şeyler bilin." (Var Kyke)      
* "Bir şeyi gerçekten bilmek, onu anlatmakla olur." (Sokrates) 
* "Bugün, hayatınızın geri kalanının ilk günü. Unutma.."
(Teşekkürler Vildan YILDIZ)

Yeni çıkan bir kitap

'TÜRKİYE'DE FOTOĞRAFA MODERN VE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR':-  Fotoğraf meraklıları için son derece yararlı bir kitabı bu konuda önemli araştırma ve belgeleme çalışmaları yapan Engin Özendes yazdı.
Kitap, Yapı Endüstri Merkezi Yayınları tarafından okurlarla buluşuyor. Cumhuriyetimizin ilk yıllarından günümüze dek fotoğraf konusunda önemli çalışmalar yapan sanatçılar da bu kitapta anlatılıyor.

Cumartesi neşesi

YABANCI DİL:- "Temel ve arkadaşı Dursun Sultanahmet'te dolaşırken bir turist gelip kendilerine adres sorar. Turist İngilizce, Almanca ve Fransızca sorar fakat bizim kafadarlar anlamazlar..
Temel "Ula Dursun bir yabancı dil öğrenemedik gitti" diye yakınır
Dursun umursamaz ve "Ula neye yarayacak ki bak adam üç dil biliy yine derdini anlatamıy!." 
(Abdullah GONCA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.