Hava Durumu

Diktikleri fidanlarla birlikte büyüyecekler

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2016 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2016 07:59
Mutlu pazarlar değerli okurlar..
Orman Haftası nedeniyle gerçekleştirilen güzel bir etkinlik bana ‘Baltalar elimizde uzun ip belimizde, biz gideriz ormana hey ormana..’ diye başlayan bir okul şarkısını anımsattı.
Baltalar ve ormanları aynı potaya koyan o okul şarkısını artık hiç duymuyoruz çok şükür. Ormanları korumak için elden ne geliniyorsa yapılıyor. Ve artık balta girmemiş, tahrip olmamış ormanlar yaratılıyor.
Nilüfer bölgesindeki küçük öğrencilerden oluşan bir grup da geçenlerde daha yeşil bir çevre için çam fidanları diktiler.
Küçücük yaşta orman-ağaç sevgisine sahip minik öğrenciler diktikleri çam fidanları ile birlikte büyüyecekler. 
Çamlarımızın da miniklerin de bahtları açık olsun. 



Bu güzel etkinliğe yine Nilüfer Bld. imza attı. Park Bahçeler Md.’nün Orman Haftası kapsamında gerçekleştirdiği ve 18 okuldan çok sayıda öğrencinin katıldığı günde 220 çam fidanı toprakla buluşturuldu.
Gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmak için her yıl binlerce fidanı toprakla buluşturan Nilüfer Bld. Orman Haftası kapsamında daha yeşil bir çevre için bu anlamlı etkinliği Kurtuluş Mah. Millet Cad.’ndeki park alanında gerçekleştirdi.. 
Nilüfer Bld. Başkanvekili Atakan Çorbacı’nın da katıldığı günde, fıstık çamı ve sedirin  yanı sıra iğde fidanları da dikildi. Fidan dikerek çevre adına önemli bir sorumluluğu yerine getiren öğrenciler ellerinde taşıdıkları dövizlerle daha yeşil bir çevre isteklerini hem Türkçe hem de İngilizce dile getirdiler. 
Çocuklarla birlikte fidan diken Nilüfer Bld. Başkanvekili Atakan Çorbacı ile Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, etkinliğe katılan tüm okullara teşekkür belgesi vererek duyarlılıkları için öğrencileri kutladı.
Minik öğrencileri ben de kutluyorum. 

Yeni bir kitap

‘GİTME’:- Genç ve başarılı yazarlarımızdan Selvi Atıcı, bloğunda yayınladığı yazılarıyla tanınmıştı. Şimdi de dördüncü kitabı olan ‘Gitme’ isimli romanında başarısını pekiştiriyor.
    Aşk ve nefret duygularının zamanla nasıl değişebileceğinin akıcı bir dille anlatıldığı roman, Nemesis Yayınları serisi içinde okuyucularıyla buluşuyor.

Pazar neşesi

   KISMET OLMAMIŞ: “Kahvede dalgın bir halde oturan Temel’e, iyi bir eş olacak kadın nasıl anlaşılabilir acaba diye sormuşlar?.
Temel de: 
   ‘Konuşmasına bakarum, anlarum’, demiş.
   Bu kez ‘o kadın ya hiç konuşmuyorsa?’ diye sormuşlar. Temel de biraz düşünüp başını iki yana sallamış ve büyük bir üzüntü içinde:
   ‘Kısmet olmadı.. Hiç kısmet olmadı.. O kadar iyisune rastlamadum daa. Konuşurlar da konuşurlar, susmaz onlar..’ demiş..  (Teşekkürler GÜVEN KAYA)

Güzel sözler

“Cömert olmayınca malın, vefa olmayınca arkadaşlığın, karşılık olmayınca aşkın hiçbir hayrı olmaz!.” - Hz. Mevlana
“Sevgi ne Boğaz’da, ne mum ışığında yemek yemek; ne de pahalı bir pırlanta demek. Sevgi; bir lokmada iki mutlu insan demek!..” 
“Kimi güzelim der sevdiğine, kimi özelim. Ama sevgi ne güzellik ister, ne de özellik. Sevgi, sadece mangal gibi yürek ister, yürek!.” (Teşekkürler A. Ümit ÇAVLAN)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.