Hava Durumu

Dikkat, iki katlı o ev yanabilir!

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2012 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2012 08:34
"Çekirge'de Selvili Cadde, Çınar Sokak 4 numarada Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlanmış ve halen Milli Emlâk Müdürlüğü'nün mülkiyetinde, bahçe içinde, iki katlı bir ev mevcuttur.
Çekirge Muhtarlığı'nın delaleti ile buraya bir süre önce yoksul bir aile yerleştirilmişti. Bu kişiler barınırken evi de koruma ve kollama altında tutuyordu.
Altı ay kadar evvel bu aile evden çıkartıldı ve şimdilerde oraya birtakım olumsuz işler yapan kişiler yerleşti. Çekirge Muhtarlığı'nın ilgili müdürlüğe çeşitli tarihlerdeki başvuru ve dilekçesine rağmen hiçbir önlem alınmamıştır.
Olumsuz bir yaşam içinde olan bu kişilerin bir sonraki icraatının yangın olacağı bilinen bir gerçektir
Devlet malını sahiplenmek ve değerlendirmek görevini yüklenmiş olan bu kurumun hiç değilse söz konusu evin kapı ve pencerelerini giriş çıkışlardan koruyacak önlemleri almasını mahalle sakinleri olarak beklemekteyiz.
Konunun önemsenmesini rica ediyoruz." -
Semt sakinleri 
*
Okurumun belirttiği gibi çeşitli hayır kurumlarına bağışlanmış bu tür mülklere gerekli ilgi eğer gösterilmiyorsa ve o mülkler bir sorun merkezi haline geliyorsa vah gidi vah!..



Parkımız bizleri çok üzüyor

"Yıldırım Belediyesi'nce Hacivat Mahallesi'ne yaptırılan ve halkın yararına sunulan parklarımızda maalesef hayvanların otlatıldığını gördükçe çok üzülüyoruz. Hayvan dışkıları içinde oynayan çocuklarımız mikrop kapma tehlikesi içinde.  İlgililere defalarca şikayette bulunmama rağmen her nedense bir türlü bunun önlemini aldıramadım. Mahalle muhtarı ve semt sakinlerimizle birlikte bu duruma çözüm üretilmesini rica ediyor ve emek verilen bu parkımızı 'park gibi' kullanabileceğimiz günleri bekliyoruz.
Sorunumuzu sayın yetkililerin takdirine bırakıyoruz."
Hacivat Muhtarı Hayrettin AYGÜN


Caddelerimiz de tarihi eser oldu

"Belediye başkanlarımız tarihi eserlerimize çok önem veriyorlar. Bunu saygı ile karşılıyorum.
Birçok tarihi eser yok olmak üzereyken gün ışığına çıkarıldı ve gelecek nesillerin de bu eserleri görmesine olanak sağlandı. Teşekkür ederim. Fakat şehrimizde çok geniş kapsamlı tarihi eserler göz ardı ediliyor.
Nedir derseniz; yıpranmış, perişan asfalt yollar. Asfaltlar uzun zamandır ihmal ediliyor. Hemen her caddemiz sanki tarihi eser. Zaman zaman bozuk yerlere yamalar yapılıyor, hiç yapmasalar daha iyi.
Bir örnek: Stadyum Cad. Kültürpark Yağcılar kapısından Altıparmak'a doğru yamalar yaptılar. Ama çok kötü. Yol böbrek taşından mustariplere iyi gelir, taş dökerler. Asfalt yamalar araçları da perişan ediyor. Yama işinin bir standardı yok mu?. Bursa'daki asfalt yolların acilen ele alınıp mümkün olduğunca yama yerine yenilenmesi gerekiyor.
Diğer bir konu: İnönü Caddesi'nde tramvay rayları kısmında asfalt yol iyi ayarlanamamış. Araçlar rayların üzerinden geçerken mecburen yavaşlıyor. Bu da trafik yoğunluğunu daha çok yaratıyor. Bu noktadaki kot farkının ele alınmasını ilgililerden rica ediyorum.
Saygılarımla."
Coşkun GÖNÜLKIRMAZ




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.