Hava Durumu

Demirkapı delinatörleri kırık ve yol çok bozuk!.

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2014 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2014 08:04
“Şehrimizin pek çok cadde ve sokaklarında trafik açısından önem kazanan noktalar üzerine monte edilen ve delinatör diye tanımlanan kırmızı plastik dikmeleri dikkate alan pek kimse yok..
Delinatörlere çarparak deviren sürücüler hiçbir şey yapmamış gibi, aynı yerin üzerine park ediyorlar. Geriye de plastik uzantıların kırık dökük kökleri kalırken yolu da daraltıyorlar.
Köşenizde yayınlanması ve dikkat çekip yenilenmesi amacıyla gönderdiğimiz fotoğraf, aslında çok dar olan Osmangazi ilçesi, Demirkapı Mahallesi’ndeki durumu gösteriyor.

Görüldüğü gibi delinatör namına birşey kalmamış halde. Sadece yerde kalan kökleri mevcut.
Bir diğer önemli nokta da Uludağ yolu üzerinden Demirkapı Caddesi’ne girişi takip eden yol.. Ki bu yol çok bozuk.
Ben Çekirge’de oturuyorum ve Pınarbaşı taraflarındaki bir işyerinde çalışıyorum. Hafta arasında hergün buradan gelip geçerim..  
Yol, pek çok sürücü tarafından alternatif yol olarak kullanılıyor ve kestirmeden Hamzabey’e iniliyor. Veya Hamzabey’den Uludağ yoluna ulaşılıyor.
Yolun anormal şekilde bozuk olması sadece özel araçları değil, resmi araçları ve buraya devamlı çalışan belediye otobüslerini de olumsuz bir şekilde  etkiliyor.
Başta Osmangazi Belediye Bşk.Sn. Mustafa Dündar olmak üzere tüm ilgililerin konuya el atıp bu caddeyi sorunlarından arındırmasını önemle rica ederim. 
Saygılarımla..” 
Nalan FENERCİOĞLU

***


ACİLEN HIZ KESME SETLERİ YAPILSIN

“Yeniceabat Mahallesi (Köyü) sakinleri olarak son zamanlarda trafiği bir hayli artan ve semtimizin içinden geçen caddede yaşadığımız ölüm tehlikeleri.
Semtimizden gelip geçen araçların pek çoğu tozu dumana katarak adeta yarış yapar gibi (resmi kamyonlar ve sarı belediye otobüsleri de dahil) burada öylesine hızlı yol alıyorlar ki her an büyük bir tehlike yaşanacak diye tedirginlik içindeyiz..
Şimdi okullar da açıldığı için ara sokaklardan ana yola fırlayacak bir çocuk, bisiklet veya araç olabilir.
Meselenin önemine binaen bizler Yeniceabat sakinleri olarak mahalle içinden geçen ana yolun giriş ve çıkışlarına herhangi bir kaza yaşanmadan ve kimselerin canları yanmadan hız kesmek için setler yapılmasını istiyor ve bekliyoruz.
Belediyemizin sayın yetkililerine durumu saygılarımızla arzederiz.”
Nevzat G.

***


ANLAYANLAR BERİ GELSİN

“Yıldırım Caddesi’ndeki Özhan Market’in önündeki kaldırım taşları dağılmış ve yayaların geliş geçişlerini engeller bir duruma dönüşmüştü. Çünkü buradan geçmek isteyenlerin ayağı takılıyor, caddeye düşenler bile oluyor, araçların altında kalma durumları bile oluyordu.

Berbat hale gelen yaya yolu ve dağılıp giden kaldırım taşlarının onarımı için yaklaşık birbuçuk yıl kadar önce köşenize bir fotoğraf gönderip onarımın yapılması için dikkat çekmiştim.
Bunun üzerine hemen gerekli çalışma yapılmış ve sorun bitivermişti.
Fakat yeni onarılan yerler iki yıl bile dolmadan işte yine bu hale geldi.
Yazık günah değil mi onca emeğe ve harcanan onca paraya? Bu nasıl bir onarımdır anlayan beri gelsin..”
Mustafa ÜÇGÜL

***

EN TEHLİKELİ YER AMA ÇOK KARANLIK

“Gece gündüz devamlı ve yoğun bir trafik akışına sahip Mudanya yolu üzerine konulan  aydınlatma lambaları neden, niçin bilinmez bir şekilde Mudanya’ya girişe çok yakın olan benzinlik önü ve devamında yok.
Halbuki belirttiğim yer meskun bir yer. Özellikle yaz aylarında yayalar burada çok zorluk çekiyor.. Tabii aynı şekilde araç kullananlar da. 
Çünkü geceleri 30/40 metre ilerisi zifiri karanlıktan dolayı görülemiyor. Tehlike bu bakımdan oldukça çok.
Bir başka önem taşıyan konu da belirttiğim yerde minibüsler yolcularına indirme bindirme yapıyorlar. Minibüsten inen yolcular karanlık içinde, oradan geçen araç sürücülerinin de onları görebilme şansı çok az.
Sıraladığım tehlikeler dikkatlere alınarak Mudanya girişindeki benzinlik önü ve devamında da karayolunun gerektiği şekilde ve acilen aydınlatılması çok yerinde olur.                     
Konu ile ilgili makam sahipleri bir gece karanlığında burada inceleme yaparlarsa önerimde ne kadar haklı olduğumu anlayacaklardır.
Saygılarımı sunar ve bu uyarımın dikkate alınmasını rica ederim.”
Yusuf ERDEN

***


TEŞEKKÜR PANOSU

SİNEKLE MÜCADELE

“Nilüfer, Barış Mah. Nilüfer Hatun Cad. ve çevresi sakinleri olarak, geceleri programlı bir şekilde sinek ve haşere ile mücadele için yapılan ilaçlama çalışmalarından çok memnunuz.
İlaçlamayı yapan ekip, püskürtme sistemiyle yapılan çalışmalar için çok özenli bir şekilde görev yapıyor ve araçlarıyla ilaçlama yapıp geçtikleri yerden arka arkaya birkaç kez daha geçerek çevrede sinek ve haşere bırakmamak için gayret sarf ediyor.
Ekipte görevli elemanlara titiz çalışmaları nedeniyle teşekkür ederiz.”
Çevre sakinleri
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.