Hava Durumu

Dalga seslerinde kuş cıvıltıları...

Yazının Giriş Tarihi: 31.07.2016 05:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.07.2016 05:07
Mutlu pazarlar...
Bugünlerde yolunuz eğer Mudanya’ya düşerse, sahil yolu düzenlemesi nedeniyle yapılan perdeleme yüzünden denizi görmeniz biraz imkansız ama Mudanya’nın o her derde deva poyrazıyla köpüren denizin dalga seslerine artık kuş cıvıltılarının da eşlik ettiğini duyacaksınız..
Bunun nedeni bir süre önce Bahçeşehir Okulları öğrencilerinin yapımını gerçekleştirdiği kuş evleri Mudanya Belediyesi’nce Tekel Parkı’nda ağaçlara asıldı.. 
Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin hayata geçirdikleri Master 6 programı kapsamında yapılan kuş evleri Mudanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince Tekel Parkı’na yerleştirilirken ilçe Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,  Yardımcısı Metin Şen, Bahçeşehir Okulları Müdürü Cengiz Can ve Müdür Yardımcısı Kemal Demir’in yanı sıra Kurumsal İletişim Uzmanı Fatma Sedef Kömbe de bir araya geldiler.



Birbirinden sevimli kuş evleri Mudanya’da ortak yaşam alanlarına ayrı bir renk kazandırdı. Bir ay süren çalışmalarda öğrencilerin yaptığı 38 kuş evinin ilçenin çeşitli bölgelerinde kullanılır olması hayvan severlerin de takdirini kazandı.
Gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinden dolayı öğrencileri ve öğretmenleri tebrik eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediye ve eğitim kurumları arasında bu tür sosyal proje çalışmalarının devam edeceğini söyledi. 
Ortak yaşam alanları içinde bulunan canlıların korunması gerektiğini sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Doğayı ve canlıları korumak amacıyla yapılan bu çalışmalara her zaman destek vermeye hazırız” dedi.. 
Kuş evleri Mudanya ve Güzelyalı’da ortak kullanım alanlarındaki ağaçlara da asılacak.
Evet; öğrencilik yıllarımızın ‘kuş sesleri ovalara yayılır’ şarkısı artık şirin Mudanya’da dalga sesleriyle iç içe güzel bir senfoni oluşturuyor...

Güzel sözler

* “Bir bahçen ve bir de güzel bir kitaplığın varsa hiçbir eksiğin yok demektir..”     
- Çiçero
Yaşamım boyunca hep mutlu olursam, hayalini kuracak neyim kalır?” 
- Dostoyevski 
* Boş oturmayın.. İşlerimiz  bizlerden iki fenalığı uzaklaştırıp götürür.. Bunlar da can sıkıntıları ve kötülüklerdir.” 
- Voltaire 

Pazar neşesi

KAYNANA: - Çok zengin işadamı köşkün aşçısına ‘yarın kaynanam bize gelecek. Uzun süre kalacakmış. Elimdeki bu listede onun en sevdiği yemekler var. Al iyice oku bunu.”
Aşcı ‘peki efendim’ der ve listeyi alır, merakla okur.
İşadamı sesini yükselterek şu uyarıda bulunur:
‘Çok dikkat et ha!.. Bu yemeklerden birini bile yapacak olursan senin canına okur, hemen kapı dışarı ederim!..”    
(Teşekkürler Öznur YALÇIN)

Yeni çıkan bir kitap

‘MÜZİĞİN ETKİSİNDEKİ BEYİN’:-  Pegasus Yayınları tarafından yeni yayınlanan bilimsel bir eser müzikseverlerin ilgi odağı oluyor. 
Danıel J.Levıtın’ın yazdığı ve Sinan Çulhaoğlu’nun dilimize çevirdiği eserde, insanların neden müzik dinlediği, bestelediği ve müziğin neden insanlar üzerinde böylesine bir etkisi olduğu sorularına açıklık getirilirken müziğin insan ırkı için dilden bile önemli olduğu vurgulanıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.