Hava Durumu

‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ ve RADYO S’ten marşlar

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2014 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2014 07:22
Gazetemiz okurları arasında olduğunu söyleyen emekli öğretmen Esvet Özdemir geçen perşembe sabahı telefonla aradı ve Sönmez Medya’nın amiral gemisi Bursa Hakimiyet Gazetesi’nin kardeş kuruluşu RADYO S’in yöneticileri ve teknisyenlerini kutlarken şunları söyledi:
.......
“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gecesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda Nilüfer Belediyemiz’in hazırladığı Cumhuriyet Yürüyüşüne site komşularımız, gelinim ve torunumla birlikte katıldım. 
Yürüyüş yaptığımız esnasında yıllar önceden hafızalarımıza kazınmış olan ve uzun zamandır duymadığımız çok güzel marşlarımızı da dinledik. Marşlarımıza hem eşlik ettik ve hem de coştuk..



Marşlar arasında yapılan anonslarda da kahramanlık destanı marşlarımız RADYO S tarafından hazırlanmış. 
Bu çok güzel ve manalı geceyi tertipleyen Nilüfer Belediyesi’nin bütün görevli elemanlarının yanısıra RADYO S’in yönetici ve teknisyenlerini de hazırladıkları marşlarımız ve günün mahiyetini anlatan şarkılar için çok çok tebrik ederim.”   
.......
Esvet Hocamız’a ben de gösterdiği duyarlılık nedeniyle teşekkür ederim.
Coşku ile kutlayacağımız daha nice Cumhuriyet Bayramlarımız’a..



Kahvenin kokusu bile insanı mutlu ediyor!

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır, derler..
Peki sağlık konusundaki özelliklerini biliyor musunuz?
Blgisayar ekranıma düşen uzman diyetisyen İpek Ağaca imzalı ilginç bir yazı kırk yıllık hatırı olan kahve üzerine.
Kahve tiryakilerinin dikkatine sunarım:

Depresyon ile günden güne daha sık karşılaşır olduk. Yoğun iş, okul temposu, hareketsizlik, bilgisayar başında fazla zaman geçirme, yoğun stres ve sağlıksız beslenme gibi faktörler, bizi çağımızın hastalığı depresyona yaklaştırıyor. Depresyona karşı korunmak için; yaşam kalitesini artırmak, düzenli spor yapmak ve  sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak oldukça önem taşıyor.
Kahve depresyona karşı da etkin bir koruyucu.. Son yıllarda yapılmış bir çalışmaya göre, günde ortalama 4  kahve içen kişi, hiç içmeyenlere oranla % 15 daha az depresyona giriyor. 
Araştırmacılar, kahvenin mutluluk vermesinin nedenini, içindeki güvenilir antioksidanlara bağlıyor. Kahvenin hafif bir antidepresan gibi etki gösterip, serotonin ve dopamin gibi sinirsel salgıların üretimine yardımcı olduğu da düşünülüyor. Kahvenin mutlu hissettirici etkisi bilimsel olarak da üzerinde durulan bir konu.
Örneğin; kahvenin kokusu bile sakinleştirici ve keyif verici özelliğe sahip. Bir başka araştırmada; fareler ü-zerinde yapılan bir deneye göre, az uyku nedeniyle strese giren fareler, kahvenin kokusuna maruz kaldıklarında, beyinlerinde bu strese bağlı olarak oluşan proteinde de bir değişim yaşanmış. Bazen kahvenin sadece kokusu bile insanları mutlu etmeye yarıyor.
Kahvenin sağlık üzerindeki tüm olumlu etkilerinden faydalanmak mümkün. Türk kahvesi, hazır toz/granül kahveler, filtre kahve; kısaca tüm kahve çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Kilo kontrolü için; kahvenizi şekersiz ve şurupsuz tercih etmelisiniz. Kahvenize süt ekleyip tüketebilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan protein kalitesi yüksek, tok tutan ve kalsiyumdan zengin ‘süt katılmış kahve’nizi ara öğünlerde tercih edebilirsiniz. Kahvenin, kan şekerini dengeleme özelliği de bulunduğundan sağlıklı bir ara öğün alternatifi olduğu unutulmamalı..

Cumartesi neşesi

DÜNYA TURU:- Evin küçük ve yaramaz oğlu sabah kahvaltısı sırasında babasına gece gördüğü rüyasını heyecan içinde şöyle anlatıyor:
‘Babacığım, dün gece ablamla birlikte bindiğimiz uçakla dünya turu yaptık.. Öyle güzel şeyler gördük ki hangisi anlatayım ki, bilemiyorum?..”
Baba oğlunun anlattığı rüyayı büyük bir dikkatle dinliyor, sonra gülümsüyor ve ardından ‘bu gerçekten bir rüya mı, yoksa senin canın gezmek istiyor da sallıyor musun bana?..’
Küçük yaramaz hemen şu cevabı veriyor:
“Yalan söylemiyorum ki baba, niye yalan söyleyeyim?. İnanmazsan bir de ablama da sor?!..” (Teşekkürler İrep TOLUNAY)

Güzel sözler

l ‘Huyunu bilmediğin kişinin suyuna kapılırsan boğulursun..’
l Ağaca dayanma, çürür. İnsana güvenme ölür. Aç ellerini rabbine, seni bir tek o görür..” - Hz. MEVLANA*
l İnsanların sevme hissini sakın israf etme. Kim ne kadar sevilmeye layıksa onu o kadar sev..”
 - Necip FAZIL
 (Teşekkürler 
Atilla GİRAY) 

Yeni kitaplar

HAVADAKİ GERİLİM: Güney Afrikalı yazar Sarah Lotz’un ‘Üç’ adlı gerilim romanı kitabevlerinin raflarındaki yeni çıkan kitaplar arasında ilgi gören bir eser.
Dünyanın çeşitli bölgelerinde bir saatlik zaman dilimi içinde dört farklı uçak kazasının oluşması ve bu kazalardan uçak pilotlarının sorumlu tutulması ama buna rağmen yolcuların geriye bıraktıkları ilginç mesajlar gerilim romanlarını seven okurlar için..
‘Üç’ romanı, Altın Kitaplar Yayınevi’nin.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.