Hava Durumu

Çukurlar sanki birer doğal (!) manzara!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2015 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2015 07:23
“Yaklaşık 10 yıldır ‘gülümseyen’ Nilüfer sakiniyim. 
Genelde mutluyum. Ama yol ve kaldırımların çok bozuk ve çukurlarla dolu olmasına üzülüyorum. 
Çukurlar sanki birer doğal manzara!. Modern Nilüfer’e yakışmıyor. Ekte fotoğrafladığım iki yer var. Biri Nilüfer metro durağı çıkışı Migros önündeki ring otobüsleri durağı önü. 
10 yıldır böyle bir çukur görmemiştim. İlginç buldum, köşenizde paylaşmak istiyorum. Kim bilir ne zamandır, kimse görmedi mi, bildiriliyorsa onarılmıyor mu?.  

Umarım talihsiz bir kaza yaşanmadan gerekli onarımlar yapılır.
Bir diğer doğal (!) çukur manzarası da Nilüfer’in göbeğinde Nilüfer Bld.eski hizmet binası yanında şimdilerde otopark olarak kullanılan boş alan. 

Yağmur sonrası çukur suyla dolmuş. Hızla geçen araçlar yüzünden üstü başı batan yayaların sürücülere ağza alınmayacak sözler söylediklerine çok kez şahit oldum. Benzer bir olayın yaşanmaması adına ve araçların zarar görmemesi için buradaki çok sayıda çukur ve asfalt bozukluklarının acilen onarımı konusunda yetkililere çağrı yapıyorum.
(Not: Çukurlar tek tek onarılacağına bir ekip yakın çevredeki diğer sokak ve caddeleri komple tarasın. Bu basit önlemle sıra bekleyen yüzlerce çukur kısa sürede onarılır) Saygıyla.”
Mete HÜRSOY

***

MİNİK BEBEĞİMİZİ NASIL UYUTACAĞIZ?


“Nilüfer ilçesi, Konak Mah. sakiniyiz. 
Minik bebeğimiz var. Her gün uykusunu yeterli ölçüde alması gerek. Ancak bazı komşularının gürültü patırtısı kesildiğinde bebeğimizi uykuya yatırabiliyoruz. 
Gürültüler bitti derken bu kez ‘Eskiiiiiciiiii, eskiler alıyorum’ diye yüksek sesli hoparlörle anons yapan bir seyyar satıcının anonsuyla çok zaman bebeğimiz erkenden uyanıyor. Yani minik bebeğimizi bu koşullar içinde nasıl uyutabiliriz? 
Bu seslere uyanmasa bile bu kez ardından ‘patatessss, soğan var, karpuz var’ diye bağıran bir başka seyyar geliyor. Veya ‘overlokçu geldi’ diye bir başka anons. Yine bitmiyor bu kez hurdacıların sesi.. 
Yani mahallemiz açık bir pazar yeri gibi. Her gün 4-5 farklı ve yükses sesli anonslar hiç eksik değil.  ‘
Bunca anonsu aylardır istemeden de olsa duyuyoruz. Nilüfer Bld. zabıtasının bu mahallede denetimini rica ediyor ve gürültü kirliliğine çözüm getirmeye çağırıyoruz.”
Mahalle sakinleri

***

SOĞUKKUYU'DAN MUDANYA CADDESİ'NE ÇIKIŞ


“Hürriyet’teki Acemler, Soğukkuyu semtinden Mudanya Caddesi’ne çıkış (Kafkas önünde) trafiğe tamamiyle ve hiç düşünülmeden, araç sürücülerinin can güvenliği dikkate alınmadan kapatıldı.
Mudanya’ya giden araçlar şimdi verilen rota doğrultusunda arka sokağa giriyor, oradan Mudanya karayoluna çıkış yapmak zorunda.
Fakat bu sokağa girip caddeye çıkacak araçlar dimdik, düzensiz ve kapalı bir viraj şeklindeki noktadan çıkış yaparken her an tehlike içinde.
Çünkü Bursa’dan bu ana yolla Mudanya’ya giden araçlar çok süratli geliyor ve o anda da bu son derece düzensiz, dik rampa başından caddeye çıkmaya çalışan araç sürücüleri soldan süratle gelen araçları çok zor fark ediyor.
Böyle anlamsız ve tehlikeli bir uygulama nasıl yapılır?. Vatandaşın can güvenliği hiç mi düşünülmez.
Yağışlı, karlı, buzlu hava koşullarında tehlikenin daha da yüksek bir düzeye geleceği hiç mi düşünülmez?.
Bu uygulamayı hangi yetkili yaptı, neden yaptı? Ama trafik güvenliğini hiç dikkate almayan bir yapıya sahip herhalde.
Sorunun dikkatle incelenip kapatılan yolun tekrar açılmasını diliyorum.”
Suna Ü.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.