Hava Durumu

Çok şükür(!) asfalt hiç kaliteli değil

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2015 06:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 06:51
“Nilüfer ilçesi, Balat bölgesinde bulunan Piknik Caddesi’deki Tan Okulları karşısı Güleç blokları önünde, çekip köşenize gönderdiğimiz ekteki fotoğraflarda net şekilde görülen yağmur suyu ızgaralarının üzerleri BUSKİ’nin yaptığı çalışmalar karşısında büyük ve ilginç bir tezat oluşturuyor.  
Bir taraftan Bursa Nilüfer’in birçok yerinde BUSKİ’nin sürdürdüğü yeni yağmur suyu giderleri ve rögar inşaatı kazıları sürerken (uzun süre yolların bozulması ve araçların toz içinde kalması da cabası) burada zaten çok az sayıda olan yağmur suyu giderleri de asfalt altında kalmış ve işlevsiz bir hale gelmiş. 
Çok şükür ki (!) asfalt kalitemiz çok yüksek değil. Bu nedenle asfaltla kapanan ızgaralarda yer yer açılmalar oluşmuş ve yağmur suları az da olsa gidebileceği küçük bir delik bulabilmiş. 
Konuyu yetkililerin dikkatine sunarken şunları da öğrenmek istiyoruz: 
Neden yağmur suyu giderlerinin üzerleri de asfaltlanıyor acaba?. 
Hiç mi görülmüyor bu çalışmalar yapılırken? 
Çalışan elemanlar başlarında bulunan şeflerince hiç mi uyarılmıyor?
Özetle, bu çalışmaları yapanlar neden yaptıkları işe hiç özen göstermiyorlar?. 
Söz konusu yağmur suyu ızgaralarının tekrar çalışır hale getirilmesi, ayrıca asfalt seviyesine yükseltilmesi ve benzer olayların tekrarlanmaması dileğimizdir.
İyi çalışmalar dileriz..”
Çevre Sakinleri 

***

BİLİM VE TEKNOLOJİ MÜZESİ


“Bir arkadaşla kestirme diye Çevre Yolu’ndan Buttim güzergahını kullanıp Yeni Yalova Yolu’na çıkmak istedik. Buradaki Bilim ve Teknoloji Müzesi dikkatimizi çekti. Dış cephesi hasarlıydı. ‘Lodos zarar vermiş’ dedim. Arkadaşım ‘burası inşaat halinde, henüz tamamlanmadığı için böyle görünüyor’ dedi. 
Çevresinde kapalı bir BOİ durağı veya öğle saatleri olmasına rağmen bahçede özel bir araç yok, refüj berbattı. Bildiğim kadarıyla burası açılmış olmalı ama binaya ve çevresine bakınca daha inşaat halinde. Hemen yanında fuar alanı var. Çok ziyaretçi buraya geliyor. Etraf böyle mi olmalı? Hele fuar alanının bir bölümü de lodostan zarar görmüş ki orası da çok kötüydü. 
Belediye Fen ekipleri de oraya taşınmışken gerekli kaldırım, orta refüj, durak ve peyzaj çalışmaları acilen tamamlanmalı. Buraya ulaşımın zorluğu göz önüne alınırsa Bld.’nin Milli Eğitim Md.’ ile protokol yapıp okullardan işlek olmayan saatlerde ücretsiz öğrenci taşımalı ve burası çok daha etkin kullanılmalı. Saygılar.”
Adil DURAK

***


‘HALK OTOBÜSÇÜLERİ’ BİR YANIT GÖNDERDİ

(Özel Halk Otobüsçüleri Odası’ndan köşemizde çıkan bir yakınmaya yanıt geldi. Hemen yayınlıyorum. Çünkü Oda’dan pek yanıt alamıyorduk. 
Bşk.Sn.Eren’e teşekkürler. Ancak bundan sonra köşemizde yayınlanacak halk otobüsleriyle ilgili okurlarımın diğer sorunlarına da aynı duyarlılıkla yanıtlar bekliyorum.  E.Ö
***
“25/2/2015’te yayınladığınız bir okur şikayetinde; şahsım ve camiamıza yönelik söylemi kendim, yönetim kurulu ve esnafım adına kabul etmek mümkün değildir. 
Rahmet ve bereketin bol yaşandığı 2015 kış mevsiminde, meteorolojinin uyarılarını dikkate alıp yönetim kurulu ve çalışan personelimle 7/24 hat ve güzergahlarda teyakkuza geçerek can güvenliğini ön plana alıp risk taşıyan hatlarda mümkün olduğu güvenli yolların tercihine çalıştık. Araçların özellikle şikayet konusu 8/L hattındaki esnafımıza talimatla tura çıkmamaları konusunda beyanımın asılsız, mesnetsiz olduğunu açık ve nettir.
Kış lastiği kullanımı konusunda ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bkn.’nın  8.11.2012 tarih ve 28461 sayılı kanun gereği, yönetmelik ve buna bağlı  genelgelerle düzenleme yapılmış, bu kapsamda 1 Aralık ile izleyen 1 Nisan tarihleri arasında 4 aylık dönemde kış lastiği kullanımı zorunlu kılınmıştır. 
Esnafımızın bu konuda duyarlı davrandığını ve bizlerin de takipçisi olduğumuzu açıkça ifade ederim. 
Ancak bu sene kentimizdeki yoğun kar nedeniyle trafikteki olumsuzlukları kamuoyu yakınen biliyor. Ana arterlerde saatlerce beklemeler yaşanmış, ara caddelere girmek mümkün olamamıştır.  
Kar lastiği veya zincirli araçların karlı yollarda seyri tabiî ki daha güvenli olmalıdır. Ancak sürücü personel şayet güzergahta meyil oranı yüksek yollarda iniş ve çıkışlarda risk görüyorsa, tercihini güzergaha yakın daha emniyetli yolları seçerek ve kontrol merkezimizi bilgilendirerek çalışmıştır.
Çok şükür zor kış şartlarında maddi hasarlı kazalar olmuş olsa da önemli olan can kaybı yaşanmamıştır. Saygılarımızla.”
Özel Halk Otobüsçüleri Odası Yön.Kur. adına  Bşk. Sadi EREN

***

AĞIZDAKİ EKSİK DİŞLER GİBİ...


“Son lodos fırtınası sonrası Yeni Yalova Yolu başta olmak üzere birçok yerde ağaçlar devrilmişti. Bunlar yerlerinden kaldırıldı. 
Şimdi bu gibi ana caddelerdeki yerler, ağızda eksik diş gibi duruyor. Ve şehir estetiğine yakışmıyor. 
Orta refüjlerde yaşanan kazalarla veya lodos sonrası zarar gören ağaçların yerlerine yenilerinin dikilmesi acaba düşünülmüyor mu? Dikkatimi Yeni Yalova Yolu’ndakiler çekti. 
Benzer durum sanıyorum diğer pek çok caddemizde de vardır. 
Bu anlamda tüm kent taranıp bahar gelmeden Bursa’nın yemyeşil görsel bir botanik bahçesine çevrilmesini yetkililerden rica ediyorum. Saygılarımla.!
Hasan AKAL


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.