Hava Durumu

Çocuklar tehlikede... Planlama bu mudur?

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2015 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2015 08:57
“Uludağ  Elektrik  AŞ.  Pınarbaşı Caddesinde alt- yapı çalışması yapıyor.  Ancak bu cadde üzerinde tek girişi olan eğitim kurumunu şantiye sahasının içinde bıraktı..
Bu eğitim kurumu kompleks bir kurum olup içinde ortaokul , ilkokul ve  anasınıfı öğrencilerine hizmet veriyor.  Tek girişi olan bu eğitim kurumuna her gün yüzlerce öğrenci  gelip gidiyor..
Elektrik  kurumunun  yaptığı  kazı,  okula gelen çocuklarımız için son derece tehlike arz ediyor. Çukurun kenarlarında  bir kısım naylon ikaz bandı ile kapalı iken büyük çoğunluğu  öylece duruyor.  Hiçbir önlem alınmamış... 
Bunun yanında yapılan kazı  sırasında  patlayan kanalizasyon  giderleri  çevreye mikrop saçarken  bir yanda da milli servetimiz olan temiz  içme suları boşa  akıp  gidiyor.
Kurumun  yaptığı  bu kazı gerçekten  gerekli  ve acil olabilir. Ancak  böyle bir kazının  yapılmasında burada  bulunan  bir eğitim kurumundaki  yüzlerce öğrencisinin  varlığı  hesaba  sanırım hiç alınmadı ve  önemsenmedi.. 
Eğitim  kurumları  hastaneler  ve  benzeri  yerlerin  çevresinde  bu tür kazı işleri yapılırken  iş planlaması yapılmalı ve yapılması gereken iş  en hızlı şekilde  tamamlanmalı. 



Köşenize  de  gönderdiğim  fotoğrafın  çekim tarih ve saati  3 Mayıs Pazar günü ve  saat 12.00 civarı. O gün o saatte,  orada  ne bir görevli  ne de bir çalışan kişi göremedim. 
 Okulun tek  yolu olan bu kesimdeki  kazı  işi;  kısa bir süreç sonunda eğitim ve öğretimin tatile gireceği  haziran ayında yapılamaz mıydı ,  planlama bu mudur ?. 
UEDAŞ  yöneticilerini  ve burada  kazıyı yapan kişileri duyarlılığa davet  ediyorum..” 
 Alp GÜNALP 

O direğin yeri değiştirilecek

“Gazetenizin 27 Nisan 2015 tarihli sayısında köşenizde ‘Hüsnü Züber Müzeevi Sokağı'na giremiyoruz’ başlığıyla hizmet alanımıza giren bir şikayete yer verilmişti. 
Yazıda Muradiye, Hüznü Züber Müzeevi Sokak’taki elektrik direğinin sokağın dar olması nedeniyle araç geçişlerine engel olduğu belirtilerek şirketimizden direğinin yerinin değiştirilmesi istenmişti.. 
Konuyla ilgili Osmangazi İşletme Md.’müze bağlı teknik ekiplerce yerinde yapılan incelemede; yer değişikliği istenen sokak aydınlatma direğinin kamusal alanda bulunduğu tespit edilmiştir. 
Ancak mahalle sakinlerinin talebi doğrultusunda söz konusu direk iş planımıza alınmış olup, mayıs içerisinde yer değişimi yapılması sağlanacaktır.
UEDAŞ olarak; problemlerin bize ulaşmasında aracılık ettiğiniz için sizlere, problemin tespitindeki yardımlarından dolayı okurlarınıza teşekkür ederiz.” 
 UEDAŞ Kurumsal 
İletişim Müdürlüğü

Hıdrellez şenliği

 Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın tüm bölümlerinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Hıdrellez Şenlikleri’ özel programı,  bu gece saat 20.30’da Nilüfer , Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki hastane alanında  sanatseverlere bir müzik ziyafeti sunacak.
Orkestra bu geleneksel ve özel gece için  özel bir repertuvarla dinleyicilerinin  karşısına çıkacak. Konserde orkestranın yanı sıra Türk sanat ve halk müziği ekipleriyle  Çalgıcı Mektebi müzisyenleri ve halkoyunları  da var.

 Büyük konser yarın gece

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası,  yarın gece Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek ve şefliğini BBDSO  şefi Oğuzhan Balcı’nın yapacağı  ‘Bir  Caz Gecesi’ adlı konserde,  gitarda Önder Focan, trompette Şenova Ülker, gitar ve klarnette Kamil Özler,  kontrabasta Kağan Yıldız, vokalde Meltem Ege  ve davulda  da  Bursalı ünlü sanatçımız Ferit Odman gibi uluslararası boyutta ünlü caz sanatçılarımızı solist olarak ağırlayacak.
 Bursa Filarmoni Derneği katkılarıyla gerçekleştirilecek sanat etkinliği yarın saat 20.00’de  Atatürk  Kongre  Kültür Merkezi’nde.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.