Hava Durumu

Çocuğunuz okula gitmeye hazır mı?

Yazının Giriş Tarihi: 20.09.2015 09:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.09.2015 09:38
Mutlu pazarlar
Okullar çok yakında açılıyor..
Okula yeni başlayacak bazı çocuklar için okulun nasıl bir yer olduğu konusu aman kabusa dönmesin. Olumsuz düşünceleri varsa bunlar giderilsin. Bu da velilerin elinde. 
Psikiyatrist uzman Dr.Orhan Karaca bu konuda özetle bakın şu uyarıyı yapıyor:

“Okulun ilk günleri, çocuk ve aile için zorluk içerebilir. Ancak, ilk günler sabırla atlatılabilir. Çocuktan ilk kez ayrılıyor olmanın oluşturduğu kaygı varsa, okul hakkındaki çekinceler çocuğa yansıtılmamalı. Çocuğun okula gitmesi ve devam etmesi konusunda tutarlı olunmalı. Okula başlamadan önce okula gideceği çocukla paylaşılmalı ve çocuk bu duruma alıştırılmalı. 
İlk zamanlar çocukların okula gidip 1-2 saat vakit geçirip eve dönmeleri uyum sürecini kısaltır. Anneler de bu süreçte çocuklarına eşlik edebilir. Anneden ayrılık kaygısı çocukta sıkıntı, korku, karın ağrısı, bulantı, heyecan, ağlama yaratabilir. 



Güzel  sözler

 “Paranı ver, gönlünü ver, selam ver, canını ver ama sırlarını sakın kimselere verme.. Sonra çok üzülürsün..”
 “Günlerini say, servetini say, büyüklerini say, ama sakın yerinde sayma.. İleri. ve daima ileri. Hep yepyeni girişimler yap”
 “İşini beğen, eşini beğen, aşını beğen, evini beğen ama sakın kendini beğenme. Kendini beğenen bir insan olursan ne sevenin olur, ne sayanın ve ne de yardım edenin. Unutma..”

Yeni çıkan bir kitap

‘GÜNEŞİN ÇOCUKLARI’:- Evrensel Basım Yayın’dan çıkan ‘Güneşin Çocukları’ isimli yeni ve ilginç bir kitabı Hanım Karavelioğlu kaleme aldı. 
Hırs, bencillik, aç gözlülükle savaşan, aşk ve inancın, umut ve direnişin hikayesinin detaylarıyla ele alındığı eser, okura tarihi ve sosyal sorumluluğu için dikkat çekiyor.. 

Bir söz ve bir kahkaha

 “Hey arkadaş, sen arkeoloji okuyordun. Bi’zahmet köşedeki minderin altına bakıversene, televizyon kumandası acaba orada mı?..”
  “Sabahları ben bir dakika fazla uyuyabilmenin hesabını yaparken, saat 8:10’da otobüs durağında saçı başı yapılmış ve ful makyajlı bayanlar benim gözümde kahramandır.”  
  “Eşimle benim aramda tek ortak yan var, o da aynı gün evlenmiş olmamız!. Onun dışında ortak yanımız hiç yok.”
(Tarık EKİN’e teşekkürler)

Pazar  neşesi

FENERBAHÇE MAÇI:- “Eşinin evde devamlı TV’de Fenerbahçe maçlarını izlemesinden bıkan kadın o hafta Trabzonspor maçı oynanırken elektrik süpürgesiyle salonda temizliğe başlar.
Kocası süpürgenin yarattığı gürültüye dayanamaz ve eşine bağırır.
‘Sen ne yaptığını zannediyorsun yahu? Maç seyrediyoruz burada!.’
Kadın aynı yüksek sesle eşine cevap verir:
‘Görmüyor musun, Şükrü Saracoğlu Stadı’nı temizliyorum!.”
(Teşekkürler Vildan ÇARIKÇIOĞLU) 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.