Hava Durumu

Çiçek Caddesi çiçek gibi olmalı

Yazının Giriş Tarihi: 30.07.2012 12:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.07.2012 12:54

“Yıldırım ilçesi, Akçağlayan Mh. Çiçek Cd.’nde bulunan bir market, yolumuzu anormal biçimde işgal ediyor.
Market çalışanlarını semt sakinleri olarak çeşitli defalar uyardık. Getirip bıraktıkları malzemelerin kaldırılması için ricalarda bulunduk.. Ama maalesef bu uyarılarımıza aldıran eden kimse olmuyor..
Köşenize gönderdiğimiz fotoğraflarda yer alan manzaralar ancak olağan dışı bir zamanda olabilecek gibi görünse de ne yazık ki çok sıklıkla aynen bu şekilde.
Söz konusu olan marketin yanından hemen dik çıkan Fatih Sk.’ın haline lütfen bir bakın.. Bu hale dönüşen bir sokaktan semt sakinleri olarak nasıl rahatsız olmayız?. Her yerde ve her zaman böyle duyarsızlıklar çevre sakinlerinde rahatsızlık yaratır.
Belediye Başkanımız Sayın Özgen Keskin ve ilgili dairelerin yöneticilerine konuyu gazetenizdeki köşeniz kanalıyla aksettiriyor ve gerekli önlemlerin artık alınmasını rica ediyoruz. Çiçek Cd.’miz ve çevresi çiçek gibi olmalı. Yıldırım’a bu yakışır.. Saygılarımızı sunarız..” - Bir grup çevre sakini hanım

 

Bomba gibi patlayan motosiklet egzozları

“Son zamanlarda kentimizin ana caddelerinde gecenin ilerleyen saatlerinde gruplar halinde ve süratle seyreden motosikletlerin çıkardıkları gürültülerden son derece rahatsızız.
Bazı sürücüler motosikletlerinin egzozlarında yaptırdıkları tadilat ile çok gürültülü sesler çıkarırken bundan nasıl zevk alıyorlar anlayamıyoruz?..
Gaza ani yüklenişlerde motosikletlerden adeta bomba patlarmış gibi sesler yükseliyor.
Çekirge Cd. üzerinde çok geç saatlerde bu anormal gürültülerle uykudan uyandığımız zamanlar çok oluyor.
Mobil polis ekiplerinin bu gibi duyarsız sürücüleri tespit edememesi ve önlem alamaması gerçekten üzücü.
Ayrıca bir önemli noktaya daha değinmek istiyorum.
Setbaşı’ndaki Mafvel Kıraathanesi’nin önü motosikletlilerin buluşma noktası gibi oldu.. Her akşam burada motosikletli büyük gruplar oluşuyor. Burada yapılacak bir denetimde bile hatalı egzozlar tespit edilebilir düşüncesindeyiz.
Yaz dönemi boyunca pazar günleri sünnet konvoylarının klakson gürültüleriyle geçişleri de aynı konunun içinde. Neyse ki ramazan ayı nedeniyle sünnet konvoyları şimdilik yok.
Trafik denetleme ekiplerinin gürültü kirliliği yaratan sürücülere karşı gerekli kontrollerine ciddi şekilde eğilmesini rica ediyoruz.”
Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

 

Polisten nazik davranış dozu

“Hacı Seyfettin Parkı’nın hemen bitişiğinde oturuyorum. Yazın başlamasıyla birlikte gece 24’ten sonra çok geç saatlere kadar belli bir grup gencin parkta aşırı gürültü ve ahlaka aykırı davranışları nedeniyle rahatsızlık duyuyoruz.
Ramazan ayı girmeden önce parkta alkol almanın yanında bazı uygunsuz durumlar da yaşanıyordu.
Özellikle ramazan ayı ile birlikte hemen her akşam yaşanılan olumsuzlukların önlemi için buraya polis çağırıyorum. Ancak gelen polis arkadaşlar da Kabahatler Kanunu madde 36’nın gereklerini uyguluyor.. Yani sadece uyarmakla yetiniyor.
Vatandaşa nazik yaklaşım dozunun ayarlanmadığı durumlar dolayısıyla da sıkıntı devam ediyor. Bundan cesaret alanlar polis gittikten sonra tekrar parka gelip şikayetlere tepki olarak daha fazla gürültü yapıyorlar.
Kalıcı bir çözüm bulunması konusunda yardım bekliyoruz.” - Y.B.

 

Gündüz yanıyor gece yanmıyor!..

“Kültür Mh. Gümüşdere Cd. No:33 önünde bulunan sokak lambasının yanmaması nedeniyle konum olarak büyük bir bölüm karanlıkta kalıyor.
Ayrıca; bölgedeki sokak aydınlatma lambalarının hava kararmadan yandığı ve sabah saatlerinde bile hava aydınlıkken yanmaya devam ettiğini UEDAŞ’ın internet sayfasındaki ilgili bölümden 10.5.2012 gün ve 1051297 no ile ve tekraren de 19.6.2012 tarihinde saat 21.48 de bildirdik. Ama bugüne kadar ne belirttiğimiz lamba onarılıp lambanın yanması sağlandı ne de hava aydınlıkken bile boşu boşuna yanan lambalar için bir önlem alındı..
Köşenizden sayın ilgililerin bir kez daha dikkatini çekeriz.”
Cevat KURTARAN

 

Patır patır!

“Osmangazi ilçesindeki Demirtaş Mh.’nde Abdal Camii’nin üst kısmında kalan Tahıl İçi Sk. başlangıcı No.8’in önünde bir süre önce yapılan çalışmadan sonra yeni döşenen parke taşları patır patır sökülmeye, yerlerinden çıkmaya başladı..
Demek ne kadar sağlam (!) yapmışlar ki vaziyet işte bu merkezde..
Alooo, kapsama alanı dışında mısınız sayın yetkililer?. Bu işleri takip eden kimseler yok mu?..”
Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

 

TEŞEKKÜR PANOSU

Tomurcuk’ta sorun bitti

“Nilüfer ilçesi Tomurcuk Sk. başlangıcı ve tamamı, yani Özhan Market yanındaki yolumuz çok bozuk, zemindeki asfalt da adeta eriyip gitmişti..
Sokak sakinleri olarak durumu gazetenizdeki köşenizden belediyemize ilettik.
Yayından kısa süre sonra da gelen teknik ekiplerce gayet güzel asfalt çalışması yapılarak burada yaşanan sorun noktalandı.
Belediyemize açık teşekkürlerimizi sunarız.”
Sokak sakinleri








 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.