Hava Durumu

Çeşmelerin giderleri elden geçirilmeli!..

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2016 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 07:28
Sevgili okurlar; 
Yaz sezonuyla birlikte köşemize sayfiye kesimlerinden ve park-bahçelerdeki çeşmelerle ilgili şikayetler de akmaya başladı.. 

Okurum Sn. Hasan Elvan iletisinde şunları yansıtıyor.
“Geçtiğimiz günlerde Beşevler’deki Çamlıca Parkı’na çocuğumu da alıp gittim. Burası içindeki işletmesi, temizliği ve sessizliği ile adeta cennetten bir köşe. Pırıl pırıl ve bakımlı. Ne var ki sıklıkla çeşme giderlerini tıkalı gördüğümüz gibi burada da birkaç çeşmenin giderleri tıkanmış ve yalakları pis sularla doluydu.      



Yapılırken neden giderlerin çok küçük tutulduğunu ve çevre temizliğini yapan görevlilerce periyodik gider temizliğinin yapılmadığını anlamakta zorluk çekiyorum.   
Belediyemiz bu çeşmeleri çok güzel düşünmüş ve yapmış ama giderleri sık sık tıkanıyor. Hepsinin giderleri elden geçirilse iyi olacak. 
Bir önerim de parklardaki muhtelif arıza ve riskler hakkında. Çoğu parkta artık özel güvenlikçiler var. Bu arkadaşlara gördükleri boşta elektrik kablosu, devrilen direk ve benzeri riskleri belediyeye rapor etmeleri talep edilse her şey çok daha kolay olur. 
Bu görevliler, günün büyük bölümünde parkta bulundukları için bu tip bir geri bilgilendirme yapabilirlerse sorun falan kalmaz ortada. 
Saygılarımla.” - Hasan ELVAN     

Kioks’lar neden para üstü vermiyor?

 “Geçenlerde şehir merkezine gitmek için BursaRay’ı tercih ettim.. Burulaş tarafından istasyona konulan kioks cihazından BuKart’ıma yirmi liralık kontör yüklemek istedim. Üzerimde bozuk para yoktu ve mecburen elli lira kullandım. 
İşlemi yaptım ama cihaz bana yirmi liramın üzerini geriye vermedi.
Bu nasıl iştir anlayamadım?.
Vatandaşa kolaylık sağlansın diye konulan bu cihazlar vatandaşlara kesinlikle eziyet vermemeli. Böylesine gelişmiş modern cihazların geri para ödeme sistemi olmaz mı? Bu sistemde bir eksiklik mi, yoksa yanlışlık mı var?.
Yaşanılan sorunun Burulaş tarafından ele alınmasını ve vatandaşlara gerçek kolaylığın sağlanmasını rica ederim.”
Şenay M.

Çınarın dibi düzenlensin

“Setbaşı kavşağındaki tarihi çınarın dibi çok bakımsız. Burası gerektiği şekilde düzenlense, çim ekilse ve çiçeklendirilse, çok hoş bir görüntü yaratılmış olur.
Yıldırım Belediyemizin dikkatine sunar, önerimizin ele alınmasını rica ederiz.”
Çevre sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU

Kavşaklara trafik ışığı


“Nilüfer ilçesi, Nilüfer Hatun Caddesi sonunda üç ayrı okulun bulunduğu kesimdeki iki ayrı ve dört yönlü tehlikeli kavşağa konulan trafik ışıkları nedeniyle sayın ilgililere bir öğrenci velisi olarak teşekkür ediyorum.
 Okulların dağılış saatlerinde çok kalabalık yaya, servis minibüsü ile diğer araçların  oluşturduğu yoğun trafik nedeniyle öğrenciler karşıdan karşıya geçerken ciddi tehlikeler atlatıyorlardı.
 Büyük tehlikelerin önüne geçildiği için tüm veliler adına minnettarım.”  Ziya ERKİN


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.