Hava Durumu

Cephanelik bölgesi ara yolları buz pisti gibi

Yazının Giriş Tarihi: 07.01.2015 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.01.2015 08:10
“Nilüfer ilçesi, Beşevler’de bulunan Cephanelik bölgesine oturuyoruz. 
Oturduğumuz yer tepelik sayılabileceği için ovaya göre kışları biraz daha çetin geçiyor. 
Hele kar yağışının yoğun olduğu dönemlerde ara sokaklarımızda kar-buz birikintileri üç-dört gün hiç eksilmiyor. Bu yüzden yollarımız adeta Uludağ’a dönüyor. Her taraf buz pisti gibi oluyor.  
Nilüfer Belediyemizin son yıllarda böyle durumlarda yaya kaldırımların karlardan temizlenmesine önem verdiğini gözlemliyoruz. 



Büyükşehir Belediyemiz de ana caddelerin açılması için yoğun bir gayret sarf ediyor. Ama söz konusu olan Cephanelik bölgesindeki ara sokaklar çoğu zaman ihmal ediliyor. Kar yağışının hemen akabinde buralarda küçük kar temizleme araçları ile ele alınırsa ve gerekli çalışmalar yapılırsa hem yaya vatandaşlarımız hem de araçlar açısından üzücü kazaların meydana gelmesine engel olunur. 
Konuyu kar yağışlarının yoğun olduğu bu dönemde yetkililerin acil dikkatlerine bölgemizden çekip köşenize gönderdiğimiz bir fotoğrafla sunuyoruz..” 
Saygılarımızla..”
Aydın Ailesi

***


YENİ BİR FACİA YAŞANILMASIN!.

“Küçük Sanayi’deki Metro Market otobüs durağını kullanıyorum..
Bu durakta yakın geçmişte kaza sonucu birkaç insanımızı kaybetmiştik. 
Nedeni; araçların aşırı hız yapmalarıydı. Ataevler İstasyonu’nda hız radarı var. Orada her şoför yavaşlıyor. Ama hız tutkusu buradan sonra tekrar başlıyor. 
Radarı geçen sürücüler gaza yükleniyor. Hep bir kaza olacak ve araçlar durağa dalacak endişesindeyim. Bu korkuyu yaşamak zorunda mıyım?. Yetkililere önerim; bu durakta yeni bir facia olmadan acilen caydırıcı hız setleri konulsun. Veya radar durak önüne kadar çekilsin. Böylece belki de bir canın kurtulmasını sağlarız. Teşekkürler.”
Kenan MUTLU

***


FATİH SOKAK'TAN BUSKİ’YE

“Osmangazi ilçesi, Hürriyet Mah., Yeni Karaman bölgesindeki Fatih Sk.’ta bir süre önce BUSKİ ekiplerince başlatılan kanalizasyon çalışması devam ediyor. Bu yüzden her taraf balçık şeklindeki çamur deryası içinde. Kanalizasyon çalışması yakında bitmek üzere.
Biter bitmez sokağımızda gerekli onarımın hemen yapılmasını ve asfalt döküm işinin gerçekleştirilmesini saygıyla rica ederiz.”
Sokak sakinleri

***


AĞAÇ DALLARI TEHLİKE YARATABİLİR

“Pınarbaşı Mezarlığı yanındaki Konuralp Cd. sakinleriyiz.. 
30 Aralık’ta yağan karın ağırlığından bir ağaç ortadan bölündü, yola  düşerken elektrik tellerini kopardı. Teller alev alarak evimizin duvarına kadar geldi. 



Evimiz beton. Bu yüzden tellerden yükselen alevler tehlike yaratmadı. Fakat ahşap evlere denk gelseydi büyük bir yangın yaşanabilirdi. 
Çevredeki evlerin çoğu eski ve ahşap olduğu için yol kenarındaki ağaçlar, kar, fırtına vb. gibi havalarda aynı tehlikeyi yaratabilirler.
Yetkililerin bu konuda gerekli önlemi almalarını dileriz. Saygılar.”
Alipaşa Mah. sakinleri

***


ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

TEMİZLENDİ:- “26/12/2014 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde yayınlanan köşenizde yer alan ‘Buski dikkat’ başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
İlgili yazıda bahsedilen Çekirge Mh., Hamam Cd.nde bulunan yağmu rsuyu ızgarası ilgili ekiplerimizce temizlenmiştir.” 

65 YAŞ YOLCULARINA:- “25/12/2014’te yayınladığınız ‘Halk otobüsleri, 65 yaş sorunları ve Eskişehir’ başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
İlgili Daire Başkanlığımız’a bağlı ekiplerin denetiminde; 65 yaş üzeri kişiler başta olmak üzere, ücretsiz ve indirimli pasolara sahip yolcuların seyahat etme haklarını engelleyen 3, vatandaşlara saygılı ve nazik davranmayan 25 özel halk otobüsü ilgilisi için de gerekli yasal işlem yapılarak karar alınmak üzere Belediye Encümeni’ne havale edilmiştir. 
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld. Basın  Halkla İlşk. Şb. Md.

*** 


TEŞEKKÜR PANOSU

“5 Ocak’ta köşenizde yayınladığınız Nilüfer, Barış Mh. Şehit Üsteğmen Mesut Beyazıt Cd. kenarında bulunan ve çevresi tamamen yüksek yağmur suyu birikintisi ile dolu elektrik trafosunun tehlike yarattığını belirtmiştim.
Uyarıma duyarlılık gösteren UEDAŞ ekiplerini bugün (dün) olası tehlikeleri önlemek için trafo çevresinde gerekli çalışmayı yaparken gördüm..
Semt sakinlenimiz adına teşekkür ederim..”
Binnaz DEĞER

***


TRAFİĞE ÇÖZÜM İÇİN TEK ŞERİT

“Nilüfer’deki Carrefour kavşağındaki Palmiye Parkı’nda Nilüfer Bld.’nce tadilat  yapılırken trafik sıkışıklığı yaşanıyor. İzmir yoluna kırmızı fasılalı dönüş yapabilecek bir şerit açılırsa trafik nefes alacak. Benzer bir dönüş Eker Parkı’nda da olmasına rağmen yol 2 şerit geldiği için dönüşte kırmızıda bekleyen araçlar nedeniyle yol bloke oluyor. 
Buraya da bir şerit ilavesi trafiğin hızlı akışını sağlar.”
Mehmet PEHLEVAN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.