Hava Durumu

Çelikpalas yamaçları ve ağaç katliamı!..

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2015 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 08:46
Kentimizin merkezi bir bölgesinde bazı olumsuz gelişmelerle ilgili ‘iddiaların’ yer aldığı bir mail ve ekli fotoğraf aldım.
Aynen yayınlıyorum:
***
“Çelikpalas Oteli üstündeki bölge sakinleriyiz.
Üstümüzdeki yamaçlara birkaç yıl önce bazı kişilerce yerleştirilen arı kovanları ve yapılan tahribat nedeniyle burada hiç ağaç bırakmadılar.
Geceleri bu bölgeden söktükleri ağaçları araçlarına yükleyip götürdüklerini ve sattıklarını duyuyoruz.
Bölgedemizdeki büyük bir arazinin Yapı Kredi Bankası’nın tapulu malı olduğunu duyduk. Eğer bu doğru ise söz konusu banka kendi mülküyle herhalde hiç ilgilenmiyor.
Ayrıca bir diğer duyumumuz da şöyle:
Buraya yerleşen bazı kişiler çevreyi kendi bildikleri şekilde parselliyor ve nasıl yapabiliyorlarsa satıyorlarmış.
Burada bir vatandaş da keçi besliyor.. Gitgide her gün buranın nüfusu artıyor. 
Arıcılar dağın içlerine kadar giriyor ve Çekirge’ye doğru devamlı ilerliyorlar. Büyük bir ağaç katliamı var. 
Bizler buraya piknik yapmaya çıkıyordık ama artık ağaç olmadığından oturacak gölge bile kalmadı. Zavallı arılar nasıl beslenir böyle bir ortamda? 
Kovanların yerleştirileceği başka bir yer yok mu?. Yoksa burasını da imara açacaklar da onun hazırlığı mı var?.
Saygılarımızı sunuyor ve bu işe acilen el atılmasını diliyoruz.”- Saim B. YERLİKUŞ ve bölge sakinleri 

Suların içinden Baro Evleri’ne!

“Çekirge Mah. Selvili Cadde sonundaki İntam üstü yol kapandığından dolayı Baro Evleri’nde oturan vatandaşların ulaşım imkanı zorlaşmıştır.
Dereden akan suların evlerin 25 m. berisindeki yolu kapadığından yaya vatandaşlar suyun içinden evlerine ulaşabiliyor.
Bir ay önceki lodosta oluşan arıza sonucu bu bölgenin sokak aydınlatmaları da yanmıyor.
Ayrıca geceleri yol kenarına park eden araçlarda alkol alan kişilere rastlanıyor ve bu da vatandaşları tedirgin ediyor..
Bir aydır UEDAŞ yetkililerini defalarca aramama rağmen Selvili Cadde sonu ve devamı olan su deposuna kadar olan Günaydın Sokak aydınlatmaları bir türlü onarılmıyor..
Kamil Sokak No:24/26, altı aydan bu yana, Selvinaz Sokak No:22 karşısı üç aydır karanlıkta. 
Geçen pazar akşamından bu yana da Goncagül Sokak No: 55 civarı aydınlatması yanmıyor. Telefon ve mail ile ulaşımlarımız sonuç vermiyor. Gerekli elektrik onarımlarını bizlerin yapması mı bekleniyor acaba?.” 
Coşkun ALINTAŞ 
Çekirge Mah.Muh.

Cami çevresi yollar göçük

“Nilüfer ilçemizde bulunan Altınşehir Mahallesi’nin ana yolları yakın geçmişte paket taşlarıyla kaplanmıştı.
Ancak, bölgemizdeki Altınşehir Camii civarındaki yollarda bazı kesimlerde taşlar yol boyunca ve metrelerce uzar şekilde göçtü gitti. Bu göçüklerdeki bazı noktalar da öylesine derin bir hal aldı ki, gelen geçen araçların altları vuruyor.  
Sorunu sayın yetkililerin dikkatlerine sunuyor ve gerekli çalışmalar yapılarak yaşadığımız problemden kurtulmamızı rica ediyoruz..”
Çevre sakinleri

Alo, burası Nilüfer..

HASANAĞA ve PAZAR CADDESİ:- “9.2.2015 tarihinde köşenizde yayınlanan ‘Hasanağa ceza almış bir bölge mi yoksa?’ başlıklı okur şikayeti üzerine gereken inceleme yapılmıştır.
Bahsi geçen Hasanağa Caddesi ve Pazar Caddesi Nilüfer Belediyesi sorumluluğunda olup, şikayet yayınlandığı tarihte bölgede asfaltlama çalışması ilgili ekiplerimiz tarafından başlamıştı. 
Yağan kar ve yağmur sebebiyle ara verilen çalışmalara en kısa zamanda tekrar başlanacaktır. 
Diğer bir konu olan Eğitimciler Caddesi ile Cephanelik Ormanı’nın kesiştiği kısımda istenen beton toplu delinatör isteğiyle ilgili de talep programa alınmıştır. 
Yapılan ihale sonuçlandığı takdirde sorun giderilecektir.” 
**
AYIRIM YAPMIYORUZ:- “29.1.2015 tarihli köşenizde ‘Bir teşekkür bir rica’ başlığıyla yayınlanan bir okurunuza ait talep üzerine bilgilendirme yapmak istiyoruz. 
Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerimiz ilçede ana cadde, ara sokak demeden ama önce toplu taşıma veya ulaşımın ana güzergahlarında bir öncelik oluşturarak çalışmaktadır. 
Ekiplerimiz Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olduğu cadde ve sokakları asla ayırmadan önce bu ana arterlere koşarak görevini yerine getirmektedir. 
Büyükşehir Belediyesi İzmir yolu, Orhaneli yolu, Mudanya yolu ve FSM’de çalışma yaparken, sorumlu olduğu birçok ana arteri atlamaktadır.  
Bu sebeple ekiplerimiz ilçe genelindeki ana arterleri önce temizleyerek hayatı ve ulaşımı kolaylaştırmanın yoluna bakıyor. 
Daha önce İl Özel İdaresi’nin bakımını yaptığı yollar, şimdi Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda ama hiçbir köyde yol açma çalışması yapmadığından Nilüfer Belediyesi ekipleri buralara da yönlendirilmektedir. 
Özetle Nilüfer Belediyesi olarak sorumlu olduğumuz bölge ayrımı yapmadan gelen tüm çağrılara kulak vererek ulaşımı sağlamak için ekiplerimiz 24 saat görevini sürdürmektedir.
Bilginize sunarız.”
 Nilüfer Bld. Basın Bürosu



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.