Hava Durumu

Çekirge'de zoopark gibi hayvan barınağı

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2015 06:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 06:54
"Cekirge semtinde, Uludağ Caddesi civarındaki Polis Evi'nin civarında boş alanda yakın   zamana kadar yaklaşık yüz adet tavuk ve horoz besleniyordu.
Bir ay kadar önce bu hayvanlara yüze yakın sayıda koyun ve kuzu eklendi. (Gönderdiğimiz fotoğrafın sol tarafında naylon perde ile kapatılan yerde koyunlar var..Tavuklar ve horozlar da çevrede dolaşıyor.)

Şimdi çevre sakini vatandaşlar heyecanla buraya getirilmesi olası diğer hayvan çeşitlerini merakla (!) bekliyorlar.
Yalnız küçük bir sorun var. 
Adeta bir zoopark'a dönüşen yerde bakılan bu hayvanlar çok fena kokuyor! 
Zoopark gibi alanın alt bitişiğindeki Polis Evi'ne çok sık aralıklarla bazı devlet büyülerimiz de gelip konaklıyorlar. Sanırım onlar da bu kokuları hissediyorlardır..
Çevrede oturan vatandaşlar bu soğuk havalarda bile aşırı şekilde çevreye yayılan pis kokudan çok rahatsız.. 
Havalar ısındıkça daha da artacak ve çevreyi daha çok rahatsız edecek olan kokuları bir düşünün. 
Bu alandaki hayvan dışkıları sıcak yaz aylarında Çekirge, Hüdavendigar, Dikkaldırım ve Dobruca mahallelerine sivrisinek yayabilen bir depo haline gelecektir. 
Bölgenin iyice yıkatılıp temizletilmesi gerekiyor. Hem kokunun yayılmaması ve hem de sineklenmenin önlenmesi için bu çalışmanın yapılması şarttır..
Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde insanlar böyle bir iş yapacak olsa hemen önlerler.. Ama bizde bürokratik işlemler ne yazık ki bu çalışmalara büyük rötarlar yaptırıyor.
İlgililerin ilgisi ve bilgisine."
Adının açıklanmasını istemeyen bir çevre sakini

***

MEZARLIK SULARI TARIM ALANINA SIZABİLİR!..


"Acemler'deki BUSKİ binası ile Soğukkuyu Mezarlığı arasında kalan geniş bir alanda tarım yapılıyor.
Üstelik bu mezarlık bölgesi tarım alanı yapılan alandan biraz da yüksekte kalıyor.
Şiddetli yağışlardan sonra mezarlıktan büyük bir olasılıkla sızabilecek sular burada tarım yapılan alana inebilir ve böylece orada yetiştirilen sebze türleri de otomatikman olumsuz şekilde etkilenebilir.
Çünkü mezarlığa çeşitli mikrobik hastalıklardan dolayı defnedilen vatandaşlarımız da olabiliyor.
Bir diğer önemli olumsuzluk ise söz konusu tarım alanının kenarları tamamen çevre yolunda. Her gün buradan geçen yüzlerce aracın çevreye yaydığı zehirli egzoz dumanlarıyla da yetiştirilen ürünler daha toplanmadan, tarladayken etkilenip değer yitirebilir.
Bu itibarla söz konusu alanda tarımın önlenmesi yerinde olur kanısındayım.
İnsan sağlığı açısından durum çok önem taşıyor. İlgililerin konuya eğilmelerini diliyorum. Saygılarımla.."
Ekrem AKDAĞ

***

HAYDİ MUHTARLAR GÖREV BAŞINA!..


"Erdal Abi; 
Köşenizi hergün ilgiyle takip ediyorum.Bursa'nın çok farklı yerlerinden gönderilen okuyucu şikayetlerinin birebir benzerleri (asfalt çürümesi, kaldırımların otomobiller tarafından işgal edilmesi, elektrik sokak aydınlatması, otopark sorunları, rögar problemleri vb.) kendi mahallemizde de var tabii. Bunları görünce şaşırıyorum. 
Ben sade bir vatandaşım. Görükle bölgesi sakiniyim. Ama dikkatimi çeken asıl konu; hiç tanımadığım Çekirge Mahalle Muhtarı'ndan görev yaptığı mahallesiyle ilgili gönderdiği bazı şikayetler. 
Bazen köşenizde yer alan bu şikayetlerin çözümlendiğini yetkililerin cevabi yazılarında okuyorum. 
Madem bu sorunlar Bursa'mızda her mahallede bu kadar yaygın, keşke her mahalle muhtarımız da sizin gazetenizdeki köşeniz aracılığıyla vatandaşların yaşadığı problemlerini yetkililere aktarsa çok iyi olur ve büyük bir olasılıkla çözüme kavuşur diye düşünüyorum.. 
Yetkililer her sorunu pek tabii ki göremez. 
Ama bildirilen sorunları da ellerinden geldiğince çözümlemeye çalışıyorlar. Bu hızlı iletim kanalı sayesinde sayın muhtarlarımızın ileteceği sorunların süratle çözüme kavuşacağına canı gönülden inanıyorum.
Haydi muhtarlar; görev başına derken bu görüşümü güzel Bursamız'da yaşayan hemşehrilerimizle ve Bursamız'a değer katan ve yön veren tüm muhtarlarımızla paylaşmanızı rica ediyorum.
Saygılarımla."
S.Turhan ERGENE

***

SPOR ALETLERİ BİLİNÇLİ KULLANILMALI


"Kentin çeşitli yerlerine belediyelerce bazı spor aletleri konuluyor. Pınarbaşı parkında da bu aletleri görünce memnun oldum.
Ancak bu aletleri bilmeden kullananlar var. Bu da bazı kişilerde sakatlıklara sebebiyet veriyor..

Bazı bilinçsiz vatandaşlar ısınmadan, vücut ve kaslarını yumuşatmadan bu aletleri kullanırlarken faydadan çok zararını görüyor.
Belediyelerimiz bu aletlerin bulunduğu semtlerdeki muhtarlarla temasa geçip spor yapacaklar belirlense ve bir hoca tahsis edilirse bu öğretici kişiler bir iki saatlik bir çalışma ile vatandaşa bilinçli spor yaptırıp aletleri sağlıklı kullanmayı öğretir. 
Belediyelerimiz böylece vatandaşa çok daha iyi ve sağlıklı hizmet vermiş olmaz mı?.
Saygılarımla.."
Kemal BAŞEREN

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.