Hava Durumu

Büyükşehir’den yanıtlar. Darısı UEDAŞ’ın başına!

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2015 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2015 08:12
Sevgili okurlarım; Yaşadığınız sorunları, talepleri köşemize gönderdiniz ve bunları çeşitli tarihlerde yayınladım.
Bunlara Büyükşehir Bld.’nden gönderilen yanıtları bugün toplu olarak yayımlıyorum.

Darısı UEDAŞ’ın başına. 
Çünkü UEDAŞ uzun zamandır şikayetlere nedendir bilinmez yanıt göndermiyor.  
Başta Büyükşehir Bld.Bşk. Sn.Recep Altepe olmak üzere sorunların çözümüne emek veren çalışanlara ve Büyükşehir Bld.Basın ve Halkla İlişkiler Şb.Md.’nde görevli arkadaşlarımıza gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür ederim. 
Evet, ‘Alo,burası Büyükşehir’ diyelim ve yanıtlara bir göz atalım:

20-A ve D-/1-B hatlı otobüsler hakkında:

“10/12/2014 tarihli köşenizde yer alan ‘20-A yetmiyor D-/1-B Heykel Önü’ne çıksın’ başlıklı okur talebi incelenmiştir.
Büyükşehir ve metropollerde şehrin her köşesinden her mevkiye aktarmasız ulaşım hizmeti verilmesi;  anayollarda ve şehir merkezinde ciddi trafik yoğunluğuna neden olmakta ve yoğun trafik ancak yüksek kapasiteli raylı sistem yatırımları ile eritilmektedir.  
Bursa Ulaşım Ana Planı ile otobüs güzergahlarının Bursaray istasyonları ile entegrasyonu hedeflenmiş ve kentin kuzeybatı, batı ve doğu ana arterinde uzanan Bursaray’a besleyici otobüs hatlarıyla erişim sağlanmıştır. D/1-B hattının güzergahı 19.1.2015’te değiştirilerek, Eğitim Vadisi ve Zafer Bulvarı üzerinden Gökdere istasyonu durağına ulaşım sağlanmıştır. 
Bu hattı kullanan yolcular, aktarma noktalarından Bursaray veya diğer lastik teker araçları kullanıp çok sayıda noktaya ulaşmaktadır. İşletimi Bursa Özel Halk Otobüsçüleri’nce yapılan, 20/A hattı zirve saatlerde 10 dk. gün boyunca 15 dk. sefer sıklığında çalışmakta olup, talep Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Oda yetkililerine iletilmiştir.” 

O hatta güvenlik zafiyeti yaşanıyor

“5/1/2015 tarihinde yayımladığınız ‘Durak var ama otobüsümüz yok’  başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Büyükşehir Bld.’nin ulaşım şirketi BURULAŞ’ın talebi üzerine, UKOME Kurulu’nun 30.5.2014 tarih ve 177 sayılı kararıyla oluşturulan, Gürsu Toki ile Gürsu istasyonu arasında bütünleşik bilet sistemine dahil 5 no’lu (uzun tarife) ile hizmet verilmesi planlanan D/23 toplu taşıma hattında, güvenlik zafiyetleri sebebiyle, yolcularımızın mal ve can güvenliğini tehlikeye atmamak adına, hizmet verilmeye başlanamamıştır. Bursa Zabıta Dairesi Bşk.’na 9.7.2014 tarih ve BRL.O.268/2014/2786-1 sayılı yazı, Gürsu İlçe Jandarma Kom.’na 12.9.2014 tarih ve BRL.O.359/2014/3673-12 sayılı yazıyla bilgilendirme yapılmıştır.” 

Gemlik otobüsleri ve buzdolabı..

“9/1/2015’te köşenizde yer alan ‘Gemlik 6:45 otobüsleri buzdolabı gibi’ başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
101 no’lu Gemlik otobüslerinin tümünde kalorifer sistemi bulunmaktadır. Gün içinde kaloriferi arızalanan otobüs yerine, eldeki yedek araç durumuna göre değişiklik yaptıkları, ancak yeterli sayıda yedek araç bulunmadığı zamanlarda, kalorifer sistemi arızası olan otobüs ile servise devam ettikleri zaman zaman söz konusu olmakta ve bu durumda işleticiler uyarılmaktadırlar.” 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.