Hava Durumu

Büyükşehir Bld.’ne cep otogarı için bir öneri

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2016 07:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 07:11
“Bursa gibi büyük metropollerde şehirlerarası ulaşım çok önemli. Her gün binlerce kişi şehirlerarası yollarda. Bld.’lerin görevi de insanların rahatça ulaşımını sağlamak. 
Bursa merkezde yerleşim konumu doğu, batı ve kuzey yerleşkesi şeklinde. Kuzey yerleşkesinde ana Terminal var, sıkıntı yok. Ama doğu ve batıda kalabalık nüfusun ana Terminal’e ulaşım ciddi sıkıntı ve zaman kaybı yaratıyor.  
Önerim şu: Aynı İstanbul’da Alibeyköy cep otogarı gibi, batıda Nilüfer’de  Küçük Sanayi Metro İstasyonu karşısında Karacabey, Mustafakemalpaşa otobüslerinin kullandığı geniş alanın Nilüfer Cep Otogarı gibi, doğuda da Kestel Terminali’nin cep otogarı düzenlemesiyle isteyen şehirlerarası otobüs firmalarının ufak bilet satış ofisleri de koyarak bu noktalardan kısa süreli her an girip yolcu indirme bindirme yapmalarının sağlanması yararlı olur. 



Her iki noktaya da metro ulaşımı olması büyük kolaylık. İnsanlar trafiğe takılmadan ve zaman yitirmeden rahatça bu noktalara ulaşabilir.  
Eğer bu düzenleme yapılırsa şu an batıda Minteks önü ve karşısındaki otoban giriş çıkışı, doğuda Gölbaşı köyüne yakın otoban giriş çıkış noktalarında yaşanan ve insanların canını tehlikeye atıp bölünmüş yolu bariyerler üzerinden atlayıp  gece gündüz otobüslere indi bindi yapmaya çalışmalarının, gece 24’ten sonra insanların taksi tutarak çok pahalı şekilde ev veya Terminal’e gitmelerinin, çağ dışı görüntülerin yaşanması önlenir ve modern ulaşım kolaylığı sağlanır. Büyükşehir Bld.’ne de otobüslerden giriş çıkış ücreti alınıp gelir sağlanır. Önerim dikkate alınarak hayata geçirilmesi ricasıyla iyi çalışmalar dilerim.” 
Bursa sevdalısı bir vatandaş

Şaha kalkan iş makinesi


“1/4/2016 köşenizde yer alan ‘Şaha kalkan bir iş makinesi’ başlıklı okur uyarısı incelenmiştir.
Söz konusu altyapı çalışmaları ve sonrasında, iş makineleri kullanımında alınması gereken güvenlik önlemlerin yerine getirilmesi hususunda, sorumlu personel hakkında gerekli inceleme yapılmış ve tahkikat başlatılmıştır. 
İlgili yüklenici firma benzer bir tedbirsizliğin bir daha tekrarlanmaması konusunda uyarılmıştır. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk.Şb. Md. 

BUTTİM’den bir yanıt


“5/4/2016 tarihli “Kitap Fuarı’nda park sorunları olmamalı” başlıklı okur talebine yanıttır:
Bursa 14. Kitap Fuarı 16-27 Mart arası TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. BUTTİM ve TÜYAP yönetimleri ayrı olup TÜYAP’la yalnızca komşuluk ilişkilerimiz bulunuyor.
Fuar zamanları TÜYAP alanlarındaki yoğunlukta BUTTİM otoparkları da kullanılıyor. Önceleri ücretsiz olan otoparkımızdaki yoğunluktan dolayı otopark temizliği, güvenlik, çim ve park alanlarındaki hasarların tadilata alınması gibi birtakım sıkıntılar yaşanmıştı. Bunların giderilmesi için belli maliyetler gerekiyor. Bu nedenle BUTTİM yönetimi olarak sakinlerimiz ve misafirleri dışındaki kullanımları belirttiğimiz nedenlerle ücretli yapmak durumunda kaldık.
Ayrıca birçok yerde saatlik alınan otopark ücretinin BUTTİM’de günlük alındığını da anımsatırız. Saygıyla.”
BUTTİM Yönetimi 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.