Hava Durumu

Bütün kızlar toplandı müzikal baskın yaptı!

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2017 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2017 07:28

"Dün gece saz meclisine neden geç geldin/ Söyle bana, haydi kuzum, sen neredeydin?/ Sensiz sazın zevki mi var, bâde neye yarar?/ Bir daha geç kalma sakın göz seni arar.."
Ünlü sanatçı Muhlis Sabahattin Ezgi'nin sevilen bir nihavendini anımsadım fotoğrafları görünce. Nedeni de işte bu güzel fotoğraflar..
Evet, Türk sanat müziğine gönül veren bülbül sesli hanımların hiçbiri geç kalmadan bir araya gelip toplanmış ve Nilüfer Belediye Bşk.ı Mustafa Bozbey'e adeta bir 'müzikal baskın' yapmışlar.
Büyük bir başarıyla geride kalan 2016-2017 sezonunu yıldızlaşan ekibi olan Nilüfer Kadın Korosu, Bld. Bşk. Mustafa Bozbey'i makamında ziyaret etmişler ve güzel fotoğraflar çektirmişler...

Saygının, sevginin, dostluğun ve konukseverliğin adeta harmanlandığı bu ziyarette 2005'te kurulan ve zaman içerisinde sayısı 100'ü aşan konserleriyle Bursa'da haklı bir yer edinen Nilüfer Kadın Korosu Şefi Dr. Aysel Gürel ve tüm koristler sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde Bursa'da ve ayrıca yurtiçi- yurtdışında verdiği konserlerle büyük beğeni toplamıştı.
Hollanda ve İtalya'daki konserlerle ilgili bilgiler de sunan şef Gürel, "Yurtiçinde dernekler yararına çok yoğun bir programla konserler verdik. Türk kültürünü, Türk kadınını tanıtmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yurtdışında konserler sonrası, yabancılardan aldığımız yorumlar inanılmaz keyifliydi" diyor ve Bozbey'e koronun kuruluşundan bu yana geçen 12 yılda gösterdiği yakın ilgi ve destek için de teşekkür ediyor.
Daha nice başarılı yıllara.. 2017 ve 2018 sezonuna da 'aman geç kalmayın' değerli sanatçılar. Lütfen..

*Kahraman kebapçı

Bursa turizmine kentimizin ünlü döner kebabıyla hizmet veren bir gencimiz var. O ünlü bir kebapçı. Cumhuriyet Caddesi'ndeki eski İtfaiye binasını geçer geçmez şirin, tertemiz bir işyeri.. Tarihi Çınar Kebapçısı Kahraman Nardan'ın yeri burası.
Tarihi Hanlar Bölgesi yakınında olduğu için işyeri adeta Birleşmiş Milletler gibi. Her ülkeden yabancı turistler bölgeyi gezerken ünlü kebabın ve pideli köftenin tadını, nefasetini burada tadıyorlar.
Her gece iftarda İngiliz, Alman, genelde Arap turistler ve devamlı müşterileriyle kalabalık bir grup burada bir araya geliyorlar..

1987 yılında başladığı döner kebapçılıkta ünlü ustalarınca yetiştirilen Nardan, 2001'den itibaren de kendi işyerinde.
Turistlere eksiksiz hizmet vermek ve onların döner kebap ve Bursa üzerine sorularına ve isteklerine yanıtlar verebilmek için İngilizce, Almanca, Arapça öğrenen Nardan'ı tanıyanlar 'O bizim kahraman kebapçımız Kahraman' diyorlar.
Bravo Kahraman.. Nefasete ve başarılarına devam. Döner bıçağın keskin, pidelerin incecik, tereyağın ve etlerin de hep kaliteli olsun. (Nardan ve ekibi bir arada.)

*Büyükşehir'e 'kemanlı' teşekkür!..

İtalya'da düzenlenen Dünya Liselerarası Müzik Yarışması'nda 'Jüri Özel Ödülü' alan Ahmet Erdem Anadolu Lisesi öğrencileri de Büyükşehir Bld.'ne 'keman nağmeleriyle' süslenen bir teşekkür ziyareti yaptı.
Okul Md. Zeki Avşar, müzik öğretmeni Alpay Mumcu ve 6 öğrenci grubunu Büyükşehir Bld. Bşk. V. Abdülkadir Karlık ağırladı..

Ziyarette arkadaşları adına öğrenci Ezgi Böyükdikmen ise keman çalarak güne farklı bir renk kattı.
Bld. Bşk. V. Abdülkadir Karlık okulun aldığı başarının Bursa ve Türkiye açısından gurur kaynağı olduğunu söyledi. Büyükşehir Bld. olarak başarının daima arkasında olduklarını ifade eden Başkanvekili Karlık, öğrenciler ve öğretmenler nezdinde Okul Md. Zeki Avşar'ı tebrik etti. Öğrenciler İtalya'ya Büyükşehir Bld.'nin desteğiyle gitmişti.
Tebrikler çocuklar.. Sizlerle kıvanıyoruz.

*Babalar Günü kutlu olsun

Tüm çocuklar için dünyanın en güvenilir en özel varlığı ve evimizin direği olan sevgili babalarımızın özel bir günü olan 'Babalar Günü' kutlu olsun.

Sevgili babalara sağlık, mutluluk ve evlatlarıyla birarada daha nice yıllara ulaşmalarını dilerken tüm şehit babalarımıza da büyük sabırlar diliyor ve ellerinden saygıyla öpüyorum.

ERDAL ÖZDÜR

*Güzel sözler

"Ağlamaktan korkma. Zihinde ıstırap veren düşünce gözyaşlarıyla temizlenir."
"Bir insanın geleceği en büyük mertebe, güvenilir insan olmaktır."
"Bir insan bir kere gözünde küçüldüyse artık onunla büyük hesaplar yapılmaz."
"Şımaracak kimsen olmayınca hayat seni kocaman bir adama çevirir."

(Derleyen YILMAZ ORKUN'a teşekkürler)

*Yeni bir kitap

ROBERT KOLEJ:Remzi Kitabevi Cem Akaş'ın hazırladığı 'Tepedeki Okul - Robert Kolej'in Üç Yüzyıllık Tarihi' adlı kitabı yayınladı. Okulun ilk müdürlerinin varislerine de ulaşılarak hazırlanan kitapta 150 yıl öncesinin belgeleri de var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.