Hava Durumu

BUTTİM'de toz bulutları

Yazının Giriş Tarihi: 11.07.2017 09:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.07.2017 09:07

"BUTTİM İş Merkezi'nde bu yıl yapılan kanalizasyon çalışması sonrasında aksiklikler var. Ve yol öylece kendi kaderine adeta terk edildi.
Yapılan asfalt yarım bırakıldı. Rögar kapakları ve sonrasında yapılan çalışmalar da.. Bundan dolayı rahatsızız.


Büyükşehir Belediyesi şantiye binası ile TÜYAP girişinin olduğu yoldaki yapılmayan asfalt neticesinde buradan araçları ile geçen tüm Bursa halkının (TÜYAP ve BUTTİM ziyaretçileri de dahil) çektiği sıkıntı ortada.
Yarım bırakılan asfalt nedeniyle buradan her geçen araç geriye büyük toz bulutları kaldırıyor. Resmen toz solumak zorunda kalıyoruz..
Rögar kapakları da yol seviyesinden yüksekte.. Bu da araçlara zarar veriyor.


Yağmurda yer yer göletler oluşuyor. Özellikle sonu 649 ile biten bölge (2-3 yerde mevcut) çöktüğü için, belediye asfaltı keserek stabilize döktü.
Rögar kapaklarından birinin çevresi de çökmek üzere. Hızla gelen bir araç olası bir çökme olayında takla atabilir.
Bu bölgede şu an fuar var. Gerek fuara katılan ve ziyaret eden vatandaşlar ve gerekse BUTTİM iş merkezi sakinleri her gün bu sıcaklarda bu tozları yutmak zorunda mı kalacak?.
Dikkatlere sunar, gerekli iyileştirmenin ivedilikle yapılmasını dileriz.
Saygılarımla" - G.E

Turizm ve pazarlama

"İngiltere Londra'da Oxford Street caddesi var. Turistlerin de gezdiği bir alışveriş caddesi. Alt girişinde Hyde Park var. Gene Buckingham Sarayı yürüme mesafesinde. Caddenin diğer ucundan çıkarsanız Madam Tussauds Müzesi ve St Regent's Parkı ve devamında hayvanat bahçesi var. Oradan da kanalı kullanıp Camden Town pazar ve çarşısına ulaşılıyor.
Bursa'da Heykel, Çarşı bölgesi, Kültürpark, Kükürtlü- Çekirge hattı, Merinos Parkı, Botanik Parkı, Bursa Zoo, Sukaypark bu şekil düşünülemez mi?
Yetkililer turizm pazarlaması için bölgeye bütüncül bakıp, planlama yapamaz mı? Her yerde çarşı, park, müze ve etkinlikler bulunabilir ama turistin ulaşımı kolaylaşıp, birbirini takip eden cazibe alanları olursa anlam kazanır. " Özgür ERAKKUŞ/ Dr. PhD.

135 no'lu durağa dikkat!

"Bir süre önce köşenizden yine duyurmuştum. Ancak bir gelişme olmadı. Nilüfer, Ataevler Mahallesi'ndeki pazaryeri yanındaki (Onur Market yanı) BOİ'nin 135 no'lu durağında bulunan araç geçiş saatleriyle ilgili listenin yarısı yırtılmış, yarısı da hiç okunmuyor.
Bu durak bölgeye çalışan tüm otobüslerin yolcu alıp indirdikleri önemli bir nokta. Ancak otobüsünü bekleyen yolcular aracın ne zaman geleceğini öğrenmek istediğinde tamamen çaresiz kalıyor.
BOİ sayın yöneticilerinin bu eksiği gidermelerini istirham ediyoruz.
Peşin teşekkürlerimizle.." Aytül SARAÇLAR

Çamlı Kahve'ye çıkamadık...

Adının açıklanmasını istemeyen okurum S.T.'den ilginç bir 'iddia' olan faks aldım. Özetliyorum:

"4.7.2017'günü saat 11'de Burgaz/Siemens önündeki otobüs durağında eşim ve torunumla Tirilye'ye gitmek için minibüs bekledik. Saat 11.20 civarında 16.JT. 975 plakalı minibüs, durağa bile bakmadan Mudanya yönüne devam etti.
Eşim bağırarak az ileride durdurabildi. Araca binince uygun bir dille uyardık. Ama şoför 'durup sizi aldığıma pişman oldum' diye tepki gösterdi.
Tirilye'ye varınca Çamlı Kahve'ye çıkacağımızı söyledik. Götürmeyeceğini söyledi. Oysa, cumartesi-pazar hariç minibüslerin buraya çıkması gerek. Uygulama böyle.
Ve bizi araçtan indirdi. 16 yıldır bu hatta yolculuk yapıyoruz. Bugüne dek böyle davranan şoföre hiç rastlamadık. Çünkü hepsi gayet kibar ve saygılı. Onları tenzih ederim.
Durakta yönetim odasına gidip görevli hanıma durumu anlattık. Pek ilgilenmedi. Şoförü haklı buldu.
Ben 58 yaşında memur emeklisi,% 83 engelli, hareket kısıtlılığı olan, hipertansiyon hastasıyım.Kural tanımayan şoförle Mudanya Bld.'mi ilgilenecek, asayiş birimleri mi?."S.T

Kurşunlu niye böyle?

"Yıllardır yaz aylarında Kurşunlu'da kalmaktayız.
Maalesef Kurşunlu daha da güzelleşip önemsenmesi gerekirken, bilakis hizmetler adeta daha da geri gitmekte, gerekli ilgi de gösterilmemekte..
Daha önceki yıllarda çeşitli sanatçıların katıldıkları konserler verilirdi. Sirkler bile gelmişti. Suni yaratılan plaj voleybolu vs. olduğunu da çok net hatırlıyorum.
Ancak son 8-9 seneden bu yana hiç bir aktivasyon yok. Gençler gelmiyor. Var olan çay bahçeleri bile tek tek kapatılıyor.

Ve en son işte spor aletlerinin (gönderdiğim fotoğrafta) bakımsızlığı.
Daha da fotoğraf var ama bu bile yetkililere yeter sanırım." G.PEHLİVAN

BUSKİ önündeki çeşme çok pis

"BUSKİ önünde bulunan ve halkımızın kullandığı sokak çeşmesinin son hali gönderdiğim bu fotoğraftaki gibi. Yani kir, pislik içinde, çok bakımsız...

Ayrıca, bu yolda otaparkçılar var. BUSKİ'ye gelen vatandaşlar araçlarını burayla park ettiği an ücret talep ediliyor. Ama bu çeşmenin aynasını, yalağını ve çevresini temizlemeye tenezzül bile etmiyorlar.
BUSKİ'nin önünde bulunan bir sokak çeşmesinin böyle olması biraz üzücü olmuyor mu?. (Haber Hattı)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.