Hava Durumu

BURULAŞ tüm çalışanlar için bir BURULAŞK oldu

Yazının Giriş Tarihi: 01.12.2014 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.12.2014 07:28
Hafta içinde elektronik posta kutuma çok hoş  bir mail düştü..    İnsanların çalıştığı yerlerde mutlu olması, yöneticilerini sevmesi ne kadar güzel!..
İşte bunun en somut örneği de BURULAŞ’ta yaşanıyormuş.
Tüm işyerlerine örnek olması dileklerimle aynen köşeme alıyorum:
“Büyükşehir Bld. Bşk.’mız Sn. Recep Altepe’nin bundan beş yıl kadar önce yaptığı önemli icraatlardan biri de BURULAŞ Genel Müdürlüğü’ne Sn.Levent Fidansoy’u getirmesiydi. 

Aradan geçen süreçte kimse şirketin Türkiye çapında, hatta Avrupa çapında ses getirecek bir kurum olacağını öngöremezdi. 
Artık bir marka değer haline gelen BURULAŞ’ın; denizde, havada ve karada yaptığı başarılı işlerle bu kurumsal şirket; deyim yerindeyse tam bir Amfibi Tugayı, yani karada, havada ve denizde hareket edebilen motorlu araçlar birliğine döndü. 
Arı gibi ve seve seve çalışan tüm arkadaşlarımız da işini tam yapan ve görev bilinciyle dolu birer asker oldu.  
Geçenlerde bir grup arkadaşla bir arada sohbet ettik. Arkadaşlar şirkette onüç yılları olduğunu ve bu döneme kadar Levent Bey’in üçüncü genel müdürleri olduğundan  söz ettiler. 
Gerçeği söylemek gerekirse sohbetimizde Levent Bey’i yere göğe sığdıramadık ve BURULAŞ’ımıza ayrı bir hava ve ayrı bir değer getirdiğinin altını özellikle çizdik.. 
Daha çok şeyler de konuşuldu tabii ve hepsinde konu BURULAŞ’ta çalışmanın artık bir ayrıcalık haline gelmiş olduğu ve belediyenin kurumsal şirketleri içinde en huzurlu yer olduğu konusunda da görüş birliğine varıldı. 
Bu nedenle de biz çalışanlar BURULAŞ’ı çok sevdiğimiz için işyerimize artık ‘BURULAŞK’ diyoruz.
BURULAŞK tanımı da bu yüzden sanırım cuk diye konuya oturmuş oluyor. 
Tüm BURULAŞK’çı arkadaşlarımıza daha nice uzun yıllar mutlu, mesut çalışmalarını ve daha da önemlisi şirketin değerini kaybetmeden çok daha iyi yerlere gelmesini dilerim.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir BURULAŞ çalışanı

***


POLİSLERİ OKULUMUZ ÖNÜNDE GÖREMİYORUZ

“Mudanya ilçemizde, Güzelyalı’da bulunan Cafer Yener İlkokulu önü okul giriş ve çıkış saatlerinde yoğun şekilde araçlar geldiğinden çok sıkışıklık ve tehlikelerle dolu. 
Yaya vatandaşlarımızın ve okullarına gidip gelen küçük çocuklarımızın bu yüzden can güvenlikleri hiç yok. Bu nedenle Mudanya Kaymakamlığı’na durumu bildirdim.. 
Sağ olsunlar; hemen geri dönüş yaptılar ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu konu ile ilgilendiğini ve UKOME kararı ile gereken tüm önlemlerin alınacağını bildirdiler.
Gelen bildirimde söz konusu ke-simde bir polis aracı görevlendirecekleri yazılı idi. Fakat bugüne kadar belirtmiş bulunduğumuz kesimde görev yapan polisleri maalesef bir türlü göremiyoruz. 
İnternetten mail ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne yaşanılan sorunu bildirdim. Bana anlayamadığım bir cevap gönderdiler. O da şöyle:
‘İstek-şikayet kaydınız değerlendirilmiştir. 
Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın sınırları içerisindeki yol güzergahlarında, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayabilmek için, ulaşım ve trafik güvenliği açısından gerekli her türlü trafik tedbiri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’mızın ‘Stratejik Planı’ na göre, yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli imar planları dahilinde değerlendirilmekte ve yatırım programına göre yapılmakta olup, konu bu kapsamda değerlendirilmektedir. 
Bilgilerinize sunulur..”
........
Evet; cevap aynen böyle.
Yani yaşadığımız bu ciddi sorun hala çözümlenmiş değil. Öğrenci velileri olarak gerçekten büyük endişeler yaşıyoruz. 
Sizden ricamız gazetenizde bu konuyu köşenizde yayınlamanız. 
Kimsenin sağlığı ve can güvenliğine zarar gelmeden gerekli önlemleri eğer aldırtabilirsek çok sevineceğiz. 
Saygılarımızla...”
Bir grup öğrenci velisi adına Serkan ŞEN

****


ACEMLER İÇİN BİR ÖNERİ

“Her sabah servis aracıyla işyerime giderken İzmir Cad. Acemler kavşağıyla Yakın Çevre Yolu’na bağlanıyorum. 
Burada bir süre önce yol ve köprü genişletme çalışmaları yapılmıştı. Ama trafik iyileşmedi. Her gün onlarca dakikamız trafikte yitiyor. İzmir yönünden çevre yoluna girmek için köprüye girişte önce 2 şerit oluyor. Sonra Çekirge’den inen caddeyle kesişip tek şeride düşüyor. Oysa köprünün diğer ucundan araçlar diğer bağlantı şeridi ile İzmir yönünde bağlanmaya çalışıyor. Orası da tek şeride düşüp tıkanıyor.  Çekirde’den gelen trafik de duruyor, Çevre Yolu’na çıkamıyor. Cadde İzmir yönünde şişip kalıyor. 
İzmir Cad.’nden gelip Çevre Yolu’na girecek araçlar Çekirge’den inen caddeyle kesişmeden direkt Çevre Yolu’na girebilirse trafik rahatlar. Bu düzenleme yapılıncaya dek yoğun saatlerde o kör noktada bir trafik polisi görevlendirilirse geçiş öncelikleri sağlanır ve trafik akar.
Saygılar..”
S.G.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.