Hava Durumu

BursaRay ve ilginç merdivenler!.

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2015 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2015 07:31
“Hafif raylı sistemle ulaşım kentimize kolaylık getirdi. Fakat bazı aksaklıkların da önüne geçilmesi gerek. Örneğin 19 Kasım Perşembe günü saat 10.30- 11.00 sularında Şehreküstü İstasyonu’nda peronların olduğu zemin kata inilen yürüyen merdiven çalışmıyordu.
Zemin kata inmek isteyen yaşlı bir yolcuyu başka bir yolcu yardım ederek zorlukla indirdi. 

23 Kasım Pazartesi günü de yine aynı istasyonda ve yine aynı merdivenlerde oldukça garip bir şey yaşandı.
Vagonlardan inip üst kata çıkmak isteyen yolcularla yürüyen merdivenlere yöneldik. Çalışıyordu. Ama tam yukarı çıkış anında birden duruyor, kısa bir süre sonra tekrar çalışıyor, az sonra tekrar aniden duruyor, sonra tekrar çalışıyor. 
Bu nedenle merdivenlerdeki ani duruş tehlike yaratıyordu. Bu da o sabah saat 11.00 sularında yaşandı.  
BursaRay’ın devamlı yolcusu olarak sayın yetkililerin dikkatini çeker umuduyla bir noktaya da daha değinmek istiyorum. 
Bazı istasyonlarda yürüyen merdivenlerin haricindeki normal merdivenlerin basamak kenarlarında ayakların kaymaması için yapıştırılan fren bantlarının çoğu erimiş gitmiş. Önümüzde yağışlı günler var. Yolcuların basamaklarda ayakları kayabilir ve metrelerce yukarıdan aşağıya yuvarlanabilirler.
Uyarılarım önemsenirse mutlu olurum.”
Oya Ş. ESEN

***

TEŞEKKÜR PANOSU

Mudanya Devlet Hastanesi’ne


“20 Kasım Cuma günü ani bir rahatsızlık sonucu acilen hastaneye kaldırıldım. Mudanya Devlet Hastanesi’nde yapılan operasyonla sağlığıma kavuştum. Hastanenin temizliği, düzeni ve çalışanları takdire değer.
Genel Cerrah Opr. Dr.  İshak Bey’in duyarlığı ve yaptığı başarılı ameliyatla sağlığıma kavuşurken beni büyük bir dikkat ve süratle hastaneye yetiştiren ambulans ekibine, tüm sağlık personeli ve ayrıca hiçbir beklentisiz temizlik işlerini yapan Ayşe Göker ve Osman İshak Bey’e açık teşekkürlerimi sunuyorum. Eksik olmasınlar.”
Nilgün Uğur ÖZUMAR

***

Alo, burası Büyükşehir


BURSARAY:“19/11/2015’te yayınlanan ‘BursaRay ve ah şu eski vagonlar’  başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Bursaray hattında kullanılan tüm araçlar standartlara uygundur. Entegrasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla işletime verilmektedir.
Duewag araç arızaları, vagonların eski olmasından kaynaklanmayıp, bu araçların arıza istatistiklerine bakıldığında, diğer araçlardan farklılık göstermediği açıktır. 
Arızalanan trenin Bursaray Bakım Merkezi’ne çekilmesi sırasında tren seferleri durdurulmakta ancak çok kısa bir süre içinde işletime tekrar devam edilmektedir. Kısa sürede giderilemeyecek arıza durumlarında ek önlem alınıp yolcular aynı güzergahta otobüslerle taşınmaktadır. Yolcuların vagonlardan inerek raylar üzerinde yürüdükleri fotoğraf, şikayette iddia edildiği gibi yakın bir zamanda değil Duewag trenlerinin sefere ilk verildiği Ekim 2014’te çekilmiş ve sorun bir daha yaşanmamıştır. 
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.”  
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şb. Md. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.