Hava Durumu

Bursaray’da yine perişan olduk!..

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2016 01:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 01:25
“26 Kasım 2016 Cumartesi günü sabahı Bursalılar bir defa daha Bursaray’da perişan oldular.
Bu kaçıncı arızadır bilmiyorum?. Artık sayamıyorum da. Çünkü sık sık bu duruma tanık oluyoruz veya yolda kalan Bursaray haberlerini maalesef gazetelerden da okuyoruz.. 
Bu gidişle Bursaray yolcuları için arızasız, problemsiz geçen bir gün olmayacak gibi. 
O sabah da Türkiye’nin en pahalı ücretini ödeyip yarım saat, 45 dakika buz gibi soğukta istasyonlarda tren bekledik. İşlerimize geç kaldık. Sınava girecek olan gençlerimiz de bu yüzden sınavlarına giremediler. Çünkü  o gün Açıköğretim sınavları vardı ve yüzlerce kişi ve öğrenci yurtdışından satın alınan eski vagonlardaki arıza yüzünden yollarda kaldı, perişan oldu. 



Bursamız maalesef her geçen gün daha da çekilmez bir şehir haline geliyor.  Ulaşımda sorunlar, trafikte bitip tükenmeyen sorunlar bitmiyor, bitmiyor. 
Toplu taşım araçlarına uygulanan yeni zamlar konusunda tüm yetkili makamlara,  şikayetlerimi yansıttım ama komik denebilecek yanıtlar aldım. 
Ücretler masraflara göre belirleniyormuş. Maliyetler arttıkça zam yapılıyormuş. Olur mu böyle şey?. Belediye ne zamandan beri ticarethane oldu? Belediyeler ticarethane değildir, millete hizmet yeridir. Asgari ücretlinin yol masrafı maaşının % 10’unu buldu. Bu zulümdür!.. 
Yeter, yeter, yeter artık!..” 

İncirli Caddesi çok karanlık...

“Yıldırım ilçemizdeki İncirli Caddesi geceleri çok karanlık kalıyor.
Caddemizde bulunan sokak aydınlatma direklerindeki ampuller uzun zamandan beri çok sönük ve değil caddemizi, kendini bile aydınlatmaya yetmiyor desek hiçde abartmış olmayız.
UEDAŞ’tan gerekli incelemelerin yapılarak caddemizi iyice aydınlatacak ampullerin direklere takılmaısını rica ediyoruz.
Saygılarımızla.”
Ümit KUL ve çevre sakinleri

Canı isterse yanan bir sokak lambası

“Osmangazi İlçesi’ne bağlı Fatih Mahallesi, Konak Sokak üzerinde oturuyoruz. Bizim bir türlü çözemediğimiz bir sorunumuz var. Sokağımızdaki sokak lambası, canı isterse yanıyor canı istemezse yanmıyor. 
Hava karardıktan sonra evimize girerken anahtar deliğini bile cep telefonumuzun ışığıyla bulabiliyoruz. Güvenlik açısından da tehlikeli bir durum bu. Muhtarımıza söyledik, UEDAŞ’a sorunumuzu iletti ama bir çözüm bulunamadı. Biz de defelarca arayıp bilgi verdik. Ancak hala karanlıktayız. Bu, UEDAŞ (CLK) için bu kadar büyük bir sorun olmamalı. Bir an önce karanlıktan aydınlığa çıkmak istiyoruz. Karanlıktan bıktık artık..” 
Konak Sokak sakinleri

Pirinç Han ve çınarlar

“Tarihi Pirinç Han içinde bulunan çınarlardan çoğu çok bakımsız ve adeta sert bir fırtınada yıkılacak gibi duruyor. Han’dan çıkışta kısa bir alan da çakıl taşıyla kaplanmış. Eşim topuklu ayakkabıyla buradan geçerken epeyce güçlük çekti.
Yüksek topuklar burada kesinlikle yıpranır.
Bu Han’dan çıkıp İvazpaşa Çarşısı’na doğru ilerlerken yolun ortasında güzel bir çınar ağacı mevcuttu.. Yaz aylarında çınar ağacının gölgesi buraya ayrı bir hava veriyordu. Ama o çınar ağacı da çürümüş ve devrilip gitmiş.
Çok üzüldüm. Civardaki bir esnafla konuştum. Esnafın da üzüntü içinde olduklarını anladım. Çürüyüp devrilen çınarın yerine acilen yeni bir çınar ağacı fidanı dikilmesini çok istiyorlar.
Esnafın da gösterdiği bu hassasiyet takdire şayandır. Umarım ilgili belediye yetkilileri de meseleye aynı hassasiyetle eğilirler..” 
Muammer ERKILINÇ

Yürüyemeyen merdivenler 

“Geçen cuma günü Kavaklı Caddesi’ndeki evimden işime gitmek için Çakırhamam BOİ durağında inmem gerekti. Yürüyen merdivenlere yöneldim. Tophane rampası ile Timurtaşpaşa Türbesi yanında bulunan ve Kırkmerdivenler diye bilinen yürüyen merdivenlerdeki aşağı iniş sistemi yine çalışmıyordu.



Bu yürüyen merdivenlerde çok sık arızalar meydana geliyor.
Şehrimizin bazı noktalarında bulunan üst yaya geçitlerine vatandaşlara rahatça ulaşım yapabilmeleri için yaptırılan asansörler de öyle. 
Yürüyen merdivenler ve asansörleri arızasız olarak çalışırken görmek acaba nasip olacak mı?.”
Niyazi ÖZKANAT  

Devamlı otopark yapılmamalı!..

“Cumhuriyet Alanımızdan (Heykelönü) Setbaşı Köprüsü’ne doğru giden ana cadde üzerinde yolun her iki tarafında da onlarca işyeri var.
Ancak caddenin bir kenarı devamlı otopark haline getirildi. Vatandaş karşıdan karşıya geçmeye yer bulamıyor.
Araçlarıyla gelen ve cadde üzerindeki işyerlerinden alışveriş yapacak olan insanlar da bu yüzden araçlarını kısa süreli olarak park edecek yer bulamıyorlar.
Buradaki otopark uygulaması sınırlı zamanlar içinde olmalı. Örneğin 10-15-20 dakika gibi.
Böyle bir uygulama olursa işyerlerinden alışverişe gelenler de araçlarını rahatça park edebilecek yer bulabilirler.
Sorunumun hallini önemle ve acilen rica ediyoruz.”
Bir kısım çevre sakini esnaf
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.