Hava Durumu

BursaRay... Ama ya sonrası?

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2015 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2015 08:05
“BursaRay hattının şehrin doğusuna uzatılması Kestel ve Gürsu sakinlerini çok sevindirdi.
Büyükşehir Bld. Bşk.’mız Sn. Recep Altepe’ye açık teşekkürler..
Fakat bu sevincimizi tam yaşayamıyoruz.
Çünkü Kestel ve Gürsu sakini binlerce kişi BursaRay’dan yeterli yararlanamıyor.



Bunun sebebi; Gürsu ve Kestel istasyonlarından ilçe merkezlerimize ulaşım sağlayan ring otobüsleri maalesef yok..
Bu itibarla bölge sakinleri şehir merkezine gidiş gelişlerinde BursaRay istasyonlarından indikten sonra ilçe merkezlerindeki ev ve işyerlerine ulaşırken büyük zorluk çekiyor, yağmurda çamurda, karda kışta yaya kalıyor. Araçla ulaşım kesinlikle yok. Bu iki yıldır bu şekilde sürüyor. Özellikle geceleri bu daha da güçlük yaratıyor.
Bursa’nın batı bölgelerindeki istasyonlarla semtler arasında çalıştırılan BOİ’ye ait ring otobüsleri varken Kestel ve Gürsu’da böyle bir kolaylık getirilmemesine hayret ediyoruz.
Bu durum aynı zamanda bölge sakinlerimizin BursaRay’dan çok minibüslere rağbetini artırıyor, BursaRay’ı kullananlar her geçen gün biraz daha azalıyor.
BURULAŞ ve BOİ yet-
kililerini duyarlılığı davet edi-
yoruz.” 
- Çevre sakinleri 

İki kapalı durak yapıldı

“12/11/2015’te yayınladığınız ‘Emek-Mudanya’ya bir otobüs daha’  başlıklı okur isteği incelenmiştir.
Emek-Mudanya arası çalışan hat 1/M, zirve saatlerde karşılıklı 10-15 dk. gün içinde ise 20 dk. sefer sıklığında hizmet vermektedir. Yolculuk taleplerindeki değişimler, Bütünleşik Bilet Sistemi verileri üzerinden takip edilmekte ve gerekli önlemler filo uygunluğu gözetilerek alınmaktadır.
Otobüs sürücülerinin turunu tamamlayıp, yeni tura başlamadan önce, ihtiyaçlarını gidermek için dinlenme süreleri bulunmakta ve araçlar sadece bu süre boyunca kapalı tutulmaktadır. Sürücüler, araç hareket saatinden 10 dk. önce durağa yanaşarak  yolcularını almaktadır.
1/M hattını Emek istasyonu durağında bekleyen yolcuların, hava şartlarından etkilenmemeleri ve otobüs kalkış saatini oturarak beklemeleri için de yan yana  iki adet kapalı durak monte edilmiştir. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.  
Büyükşehir Bld. Basın 
Halkla İlşk. Şb. Md. 

TEŞEKKÜR PANOSU

Sn.Bşk. Altepe’ye 


“Yıldırım ilçemizdeki tarihi külliye yakınlarındaki Çukur Mescid uzun yıllardan beri son derece harap ve üzüntü veren bir haldeydi.
Büyükşehir Bld.Bşk. Sn.Recep Altepe’nin tarihi değerlerimize sahip çıkması ile birlikte Çukur Mescid’de restorasyona tabi tutularak külliyeye yakışır bir hale geti-
rildi.
Semt sakinleri olarak Sn.Bşk.Altepe’ye tarihi eserle-
rimize sahip çıktığı için açık teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.” Veysel ÖZTÜRK
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.