Hava Durumu

Bursa'ya bir spor anıtı: Timsah Arena Stadyumu!..

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2015 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2015 07:32
Yeni bir haftaya merhaba değerli okurlar..
Bursa'ya kazandırılan ve pekçok ülkeye de örnek olabilecek Timsah Arena Stadı bugün törenle hizmete açılıyor. Açılışa gelen tüm devlet büyüklerimize de saygılar.
Kentimize spor adına yepyeni bir heyecan katacak ve ayrıca Bursa ekonomisine ve turizmine çok şey kazandıracak olan yeni stat hayırlı uğurlu olsun.
Bu konuda büyük çabalar sarfeden ve bu kentte tarihi değerleri ayağa kaldırırken bir de 'spor anıtı' kazandıran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere bu konuda emek veren, ter döken herkese sonsuz teşekkürler.    
Evet, Bursa'da bugün tarihi bir gün daha yaşanıyor.
Atatürk Stadı'nda yıllar yılı acı tatlı pekçok unutulmaz müsabakalar yaşandı.
Şimdi yeni bir heyecan ve yeni bir statta görev, artık yeşil-beyaz formalarıyla sahaya çıkacak, ter dökecek ve meşin yuvarlakla rakip fileleri öpüştürmek için gayret sarf edecek olan kramponların.

Tabii; Bursaspor Kulübü'nde başkandan yöneticisine ve kar-kış, yağmur-çamur demeden futbolculara destek olan vefakar, cefakar seyircilerin de önemli bir görevi var. 40 bin küsur seyirci kapasitesine sahip Timsah Arena tribünleri hiç boş kalmamalı.
Aynı şekilde önemli bir görev de kent dinamiklerinin. Takıma sahip çıkmak demek Bursa'ya sahip çıkmak demek. Sözün özü bu..
Köşemizin devamlı okurları anımsar; dün bu köşede yayınlanan pazar yazıma bir dönem seyircilerin değişmez sloganı 'Muhtar Muhtar gel bizi kurtar' başlığını atmış ve geçmişte takımımız ne zaman başarısız sonuçlarla küme düşme tehlikesi yaşasa Bursalı eski milli futbolculardan Muhtar Tucaltan'ın göreve çağrıldığını, rahmetlinin de işini gücünü bırakıp koşa koşa büyük bir vefa örneği göstererek geldiğini, kolları sıvayıp takımımızı düzlüğe çıkardığını belirtmiştim.
Bursaspor'umuz tarihi bir değer olan Atatürk Stadı'nda böylesi unutulmaz günlerden geldi geçti. Ve değerli bir şampiyonluk ta kazandı.
Takımı, şampiyon yapan ekibin Başkanlığı'nı rahmetli İbrahim Yazıcı yapmıştı. Teknik direktör de Ertuğrul Sağlam'dı.
Bir vefa örneği olarak Ertuğrul Sağlam'ın adı Osmangazi Belediyesi'nin Hürriyet'te yaptırdığı spor salonuna verildi.
Şimdi gönlümüz, bu kulübe hizmet vermiş tüm başkanların ve bunların yanında Muhtar Tucaltan'ın da fotoğraflarıyla oluşturulan bir 'onur köşesi'nin yeni stadımızın sosyal salonlarında gerçekleştirilmesi.
***
Güzel bir atasözümüz vardır.. 'Aslan yattığı yerden belli olur' derler. Futbolcularımız da yeni ve modern stadımızda göz kamaştıracak başarıları yeşil çim alana kramponlarıyla silinmeyecek imzalar atarak belli eder.
Ve sadece başarılarıyla değil, centilmenliğiyle de. Büyük önder Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' sözünü de dilerim hiç unutmazlar.   
Ayrıca rakip kale önlerindeki mücadelelere lütfen dikkat. Bazı hakemler haksız yere 'zııırt' düdük çalıp penaltı beyazı kabusu yaşatmasınlar bu takıma.
Son sözümüz: 'Ya ya ya şa şa şa Bursaspor çok yaşa!.
   

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.