Hava Durumu

Bursa’nın vitrininde kalitesiz bir zemin

Yazının Giriş Tarihi: 10.06.2016 06:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 06:39
“17 Mart 2015 tarihinde Ulucami  ve Koza Han önündeki parkta havuz bölgesi zemininde bozukluklar ile ilgili size yazmış olduğum ve fotoğraflarını gönderdiğim yazımı köşenizde yayınlamıştınız.
Dün aynı bölgedeydim ve havuz dahil çevre ve zemin düzenleme çalışmaları yapıldığını gördüm. Çok estetik ve uzun yıllar bozulmadan güzel  kalacak bir çalışma diye açıkçası sevindim.
Ama gelin görün ki zemin uygulamasını oluşturan taş işçiliği resmen rezillik. O kadar emek ve kaynak harcandığı halde bu kadar ucuz ve kalitesiz bir işçilik inanılmaz bir şey. Taşlar arasında yer yer boşluklar bırakılmış.. Zeminde de yükselti ve alçaklıklar var. (Ekte fotoğraflarını da gönderiyorum.)



Herhalde bu işi kontrol eden ve gerekli standartta olduğunu onaylayan (!) yetkili kimseler vardır. Lütfen yapım işlemleri devam ederken bu kalitesizliğin ortadan kalkmasını sağlayalım.
Çünkü söz konusu yer Bursa’nın vitrini sayılıyor. Sizlere saygılar sunuyor, iyi çalışmalar diliyorum.” 
Hürol BOZKURT

Tahir Ağa’da ‘Dört Mevsim’


“Büyükşehir Bld.’nce BUFSAD’ın katkılarıyla gerçekleştirilen ‘Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması’ geçen yıl kentin dört mevsimini fotoğraflara yansıtmış ve dereceye giren eser sahipleri de ödüllendirilmişlerdi. 
Bursa’nın dört mevsiminden en güzel görüntülerin yer aldığı sergi, yarışmadan sonra Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulmuştu ve büyük bir ilgi görmüştü.. 
Bursa’da Zaman adlı fotoğraf sergisi şimdi de Mudanya’da sanatseverlerle buluşuyor. 
31 Temmuz 2016 Pazar gününe kadar Mudanya Tahir Ağa Hamamı Kültür Merkezi’nde izlenecek görüntülerden önce de aynı Kültür Merkezi’nde usta fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in ‘Şehir, Deniz ve İnsan’ temalı fotoğraf sergisi açılmıştı..

Soğukpınar’da neler oluyor?


“Soğukpınar beldemizde belediyemiz kapatılıp bölgemiz mahalleye dö-nüştürüldükten sonra burada yaşayan onca insan her açıdan çeşitli zorluklar içinde kalmaya başladılar ve dertlerini kime anlatacaklarını da bilemiyorlar:
Yaşanılan zorlukların nedenleri de özetle şöyle sıralanabilir:
1- Tarım Kredi Kooperatifimiz kaldırıldı. 
2- Sağlık Ocağımız’ın yerinde yeller esiyor. 
3- 180 mevcudu bulunan ilköğretim okulumuzu da kapattılar. 
4- Bunu Jandarma Karakolumuzun kapatılması takip etti. Şimdi sadece jandarmanın motorize ekibi zaman zaman buraya gelip kontroller yapıyor ve sağ olsunlar varolsunlar, güvenlik hizmeti sunuyorlar..
5- Ve bunların yanı sıra 20 yıl önce hizmete açılan ve bugüne kadar yüzlerce başarılı öğrenci yetiştiren Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi de 17 Haziran 2016 tarihinden itibaren kapatılacak ve burada öğrenim gören öğrenciler Bursa’daki bir okulda öğrenimlerine devam edeceklermiş.
Bu ne iştir, nedendir anlayamadık?.. Ve Soğukpınarlılar’ın yaşamını büyük ölçüde zorlaştıran uygulamaların nedenini öğrenmek istiyor, sesimize kulak verilmesini önemle rica ediyoruz.”
Soğukpınarlı’lar adına Ahmet ŞİRİN
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.