Hava Durumu

Bursa, el ele olunmasını istediğimiz bir şehir!.

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2015 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2015 07:16
“Nilüfer ilçesindeki 23 Nisan Mahallesi ile ilgili bazı sonunları yansıtan ve bir harita ile yansıttığım yakınmamı 23 Mart’ta yayımladınız. Israrla 1 ay geçmesini bekledim, fakat hiçbir kurumdan bir açıklama görmedim.
İzlediğim kadarıyla verilen yanıtların çoğunluğunda bu konu bizim bölgemizde değil, orasıyla şu kurum ya da belediye ilgileniyor denilip kolay çözümler üretiliyor.
Vatandaş olarak aslında bizler çok basit konuları sizlere gönderiyoruz. Lamba yanmıyor, çukur var, tehlike var, ulaşım, çöp, vb. yani yolda yürürken bile etrafınıza baktığınızda gözümüze çarpan aksaklıklar.
İnsan merak ediyor; belediyelerin ilgili birimleri hiç mi gezmezler, bu şehirde mi yaşamazlar, inanın çok şaşırtıcı. Hadi kenar ve uzak mahalleleri anlayabilirsiniz ama örnek Atatürk Caddesi’ndeki bir sıkıntıyı, bir kurumdaki aksaklık, yolların durumunu da Bursalı hemşerilerimizin dile getirmesi çok acı.

Oysa bu şehir bizim, hepimizin değil mi, siyasi görüş ne olursa olsun ortaklaşa koordineli çalışmalar neden yapılmaz, yapılamaz anlamış değilim?.
Bunda sadece belediyeler değil elbette kaymakamlıklarımız ve valiliğimizin de dahil olduğu en azından sizin gibi bunları yazıp takip eden, siz ve diğer basın mensupları ile tüm belediyeler ile bunlar ayda bir kere müzakere edilemez mi?
Şehrimiz kültür ve tarih şehri olabilir. Ama yaşadığımız yer, sokak, mahalle, ulaşım Avrupa kültür şehrine yakışmıyorsa, kısır çekişme varsa, biz ne yapalım Avrupa Şehri’ni?. 
Saygılarımla.”
Yaşar ULUCAN / CHRA Genel Aydınlatma Şefi

***

TERMİNAL'DE BİR MUHATAP BULAMADIM


“9.5.2015 günü sabah saat 05:00 ‘te şehirlerarası Otobüs Terminali’nden yolcumu almaya gittim. 
Terminal otoparkında Gürsu Taksi’ye ait 16 T .... plakalı taksi otoparkta geçiş yoluna park ettiği ve geçişi engelledigi için sellektörle yol istedim ama şoförü hiç oralı bile olmadı. 
Aracımı park ederek Terminal’e girdim. Özel güvenlikçilere durumu anlattığımda otoparkla ilgilenmediklerini belirttiler. 
Bunun üzerine Zabıta noktasına gittim. Görevli zabıtaya durumu anlattığımda o da konunun özel güvenlikçilerin işi olduğunu belirtti. 
Vatandaş olarak Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bir muhatap bulamadım. İlla vatandaşların kurallara uymayan bazı kişilerle karşıkarşıya kalıp hoş olmayan durumları yaşamaları mı lazım yoksa?. 
Durumu sayın yetkililerin dikkatine saygıyla sunuyorum.”
(Not: Yetkililer isterse, aracın plakası kayıtlarımızdadır)
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

***

UEDAŞ, SORUNU NEDEN ÇÖZMÜYOR?


“Millet Mahallesi, yeni bölüm (Siteler) Derya Caddesi ve çevresinde çok sık  elektrikler kesiliyor. 
Günde en az iki sefer kesilen elektrikler nedeniyle bölge sakinlerinin pek çok elektrikli cihazı arızalandı. 
Benim de buzdolabım bozuldu ve tamire gönderdim.
UEDAŞ’a yapılan uyarı başvuruları netice vermiyor. UEDAŞ sorunumuza duyarlılık göstermiyor. Bizler yaşadığımız bitip tükenmez bu çileyi daha ne kadar çekeceğiz?
Elektrik faturalarımızı ödediğimize göre, bu hizmetin de bizlere eksiksiz ulaşması gerekir.
UEDAŞ’ın dikkatine sunuyor ve duyarlılığa davet ediyoruz.”
Çevre sakinleri adına  Öğrt. Zeki BOZUYÜK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.