Hava Durumu

Buraya köprülü kavşak gerek

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2017 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2017 07:34

"Yakın çevre yolunda İzmir istikametinden gelip İstanbul istikametine Küçükbalıklı'da ilk dönemeçten dönüş yapan araçlar çevre yolunda hızla gelen trafikte tehlikelere ve büyük ölçüde tıkanmalara yol açıyorlar.
Oysa bir süre önce araçların buradan dönüş yapmaları yasaklanmış ve yeni bir dönüş yapılarak buraya trafik sinyalizasyon ışıkları da konmuştu.

Ama trafik sinyalizasyonu ile bu dönemeçten dönüş yapan araçların sayısı ilk dönemeçten dönenlere göre şimdilerde çok daha az.
Önerim; ilk dönüş yeri İstanbul yoluna dönüş yapılamayacak şekilde delinatörlerle tamamen kapatılmalı ya da çevrede yükselen yeni Adliye ve Müftülük binası önünden geçen İstanbul Caddesi'nde yeni yeni yapılan iş merkezleri gibi yoğunluk artırıcı yerleşimler nedeniyle buraya araçlar için iki şeritli bir köprülü dönüş yapılarak sorunun çözümlenmesidir.
Konunun ele alınmasını saygılarımla rica ederim.."

M.K.

*Hız kesici set önerisi

"Nilüfer ilçesi, Beşevler bölgesi, Konak Mahallesi, Cephanelik Sokak altındaki bir başka sokağa hız kesici set yapılmasıyla ilgili bir önerim var.
Oysa burası hakkında daha önce de Nilüfer Belediyemiz'in parke taşlı kısma hangi teknikle set yapılabileceğine dair bir UKOME kararı beklendiğine dair yanıtını gazetenizdeki köşenizden okumuştuk..
Ama o aylar önceki o tarihten bir gelişme bugüne kadar ne yazık ki gerçekleşmedi.. (Fotoğrafımız bu tehlikeli güzergahı gösteriyor)

Bu kesimde yaşayan çevre sakinleri olarak o sokakta yokuş aşağı çok hızlı seyreden araçlardan çok çekiniyoruz.
Çeşitli kazaların yaşanma riski oldukça çok çünkü.
Önerimiz; ilgili sokak üzerine bir alt sokak da bağlandıktan sonra asfalt zemin üzerine uygun bir konuma hız kesici setin acilen yapılması.
Bu şekilde yaşanılan endişelerin ve sorunun kolayca çözümlenebileceğini düşünüyor ve bekliyoruz. Saygılarımızla.."

Çevre sakinleri

*TEŞEKKÜR PANOSU

Baba oğul Akdağlar'a

"Evimizde gerekli olan boya-badana ve çeşitli marangoz, kartonpiyer, elektrik ve demir işleri ile ilgili tadilatların gerçekleştirilmesi için yaptığımız anlaşmaya harfiyen uyan, çok titiz ve eksiksiz çalışmalarıyla bizleri üzmeyen, mutlu eden Aytekin Akdağ ve oğlu Buğra Şafak Akdağ'a açık teşekkürlerimizi sunuyor ve başarılarının devamını ve kolaylıklar diliyoruz."

Emir AİLESİ

Ergin Aktürk'e

"Geçen cumartesi günü sabahı maaşımı almak için gittiğim Ataevler'deki Magazin Outlet binası yanındaki Yapı Kredi Bankası'na ait ATM'lerden birinin ekranında para olmadığı belirtilince diğerindekinde işlemimi yapmak istedim.
Ancak o da arızalıydı. Ve maaş kartımı geri verme mekanizmasında bir sorun yaşadım. İşlem yapamadım ve makine de kartımı geri vermedi.
Çok endişelendim. O anda Küçük Sanayi bölgesindeki bir atölyede kalıpçı/tornacı olarak çalıştığını söyleyen Ergin Aktürk adlı yardımsever bir genç benim panik halindeki durumumu görünce yardımcı olmak istedi.
Ve klavye üzerinde bir süre uğraştıktan sonra maaş kartımı ATM'nin geri vermesini sağladı.
Yardımseverliği ve duyarlı davranışı nedeniyle Ergin kardeşime teşekkürlerimi sunuyorum.. Maaşımı da pazartesi günü aynı bankanın FSM Bulvarı'ndaki şubesinden aldım.
Allah bu yardımsever gencimizi de, ailesini de kendisini gibi yardımsever ve iyi insanlarla karşılaştırsın ve tüm gençlerimize örnek teşkil etsin.."

Adının açıklanmasını istemeyen bir hanım

Tütünspor ulaşımı

"Bursamızın ve Demirtaş'ın en eski spor kulüplerinden biri olan Tütünsporumuzun futbolcularını maçlara götürmek konusundaki sorunumuz nihayet bitti. Gençlerimize bir minibüs tahsis edildi..
Bu konuda emeği geçen ve yardımcı olan herkese Demirtaş sakinleri adına açık teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla.."

Mümin DÜNDAR

*Geç bakalım geçebilirsen

"Fidyekızık bölgesi sakiniyiz. Beş yaşında engelli bir kızım var. Onu zaman zaman engelli arabasıyla gezintiye çıkardığımızda yol sorunu ile karşı karşıya kalıyoruz..
Çünkü Fidyekzık ile Cazibe Merkezi arasında kalan yaya kaldırımların tam ortasına dikilen beton direkler yüzünden kaldırım çok daralıyor ve engelli arabaları buradan geçerken mecburen ana caddeye inmek durumunda kalıyorlar.

Bu da her an için bir kaza riskini beraberinde getiriyor. Bugüne kadar bu yoldan rahatça geçebilme imkanını inanın bulamadık.
Rica etsem yaşadığımız bu soruna acaba bir çözüm bulunabilir mi?.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.