Hava Durumu

BUDO'nun sabah seferi için iki önemli öneri

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2017 04:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2017 04:40

"İşim gereği haftada iki kere sabah 07:00 seferiyle İstanbul'a gidiyorum. Bursa'da Özlüce'de oturuyorum. Metroyla Özlüce'den Acemler'e oradan aktarma yapıp Emek istikametine giden metroyla Organize Sanayi durağında inip Mudanya minibüslerine biniyorum.
Ancak minibüs şoförünün hızına bağlı olarak ucu ucuna sefere yetişiyorum. Burada ben ve benim gibi üniversite yönünden gelip emek istikametine gidecek insanların ortak sıkıntısı Bursaray'da yapılan aktarmada kaybedilen süre.
Çünkü şu an uygulanan sefer saatleri düzenlemesiyle maalesef çok zaman kaybediyoruz.
Sefer saatleri üzerinden anlatmak gerekirse Özlüce durağından geçen ilk sefer olan 05:55 seferine binmeme rağmen Acemlerden Emek yönüne giden ilk sefer olan 06:10 seferine yetişemiyorum. 06:11 veya 06:12 civarı Acemler'de oluyorum. Bundan sonraki Emek yönüne ilk sefer Acemlerden 06:25'te var. 06:25 seferine binip 06:35'te Organize Sanayide inip Mudanya minibüsüne biniyorum.
Gerisi Allah kerim.

Halbuki 06:10 seferine yetişebilsem 06:20'de Organize Sanayi'den minibüse binebilirim ve hatta Emek istasyonunda inip 06:28'de kalkan 1/M otobüsüyle bile iskeleye yetişebilirim.
Çözüm önerilerim şöyle;
1.- Acemler'den Emek istikametine giden seferin 2-3 dakika geç kalkarak Acemler'e 06:12 veya 06:13 civarı varması, (bir sonraki sefer 06:20'de üniversite yönüne)
2.- Üniversite yönünden gelen seferin 2-3 dakika erken gelerek Acemler'e 06:08 civarı varması yolcuların da 06:10 Emek seferine yetişmesi.
Sadece ilk sefere özel bu sefer düzenlemesiyle BUDO'ya ciddi destekte bulunabilinir ve bizim gibi BUDO yolcuları daha rahat seferine yetişir. Tabii burada vatmanlara ve otobüs şoförlerine de ciddi görev düşüyor. Bu konuyu sütunlarınıza taşırsanız konunun daha kolay ve çabuk çözüleceğini düşünüyor ve sayın yetkililerin yardımlarını bekliyoruz. Saygılarımla.."
Emir Hasan YILMAZ

Nilüfer istasyonunda tehlikeli kaymazlar

"Geçenlerde BursaRay Nilüfer istasyonu altgeçidini kullanmak istemiştim. Hava yağmurluydu. Basamakların ucundaki ayak kaymalarını önleyen şeritler genel olarak uygun ve bakımlı da olsa bazıları tamamen aşınmıştı. Bu nedenle ayağım kaydı, son anda düşmemek için korkuluklara tutunabildim ve dengemi zor sağlayabildim.
Yıpranarak sorunlu hale gelen kaymaz şeritlerinin bir an önce onarımı konusunda acil yardımlarınızı rica ederiz." n S.K.

TEŞEKKÜR PANOSU

Cumhuriyet Cad. ve panayır yeri

"Sayın Özdür. Size ve Bursa Hakimiyet gazetesine teşekkürlerim var. Cumhuriyet Caddesi'ndeki bazı işyerlerinden yayınlanan yüksek volümlü müzik sesleriyle bu caddenin panayır yerine döndüğüne işaret etmiş ve köşenizden buna önlem alınmasını dilemiştim.
Bu yakınmamdan sonra çok yüksek sesle yapılan müzik yayınları çok şükür altı gündür yok. Mutluyuz. Ancak bu işyerinin dışına takılan müzik kolonu yerinde duruyor. Sanki müzik yayınına istedikleri zaman başlıyacaklarmış gibi.
Yani olayın biraz soğumasını mı bekliyorlardır nedir bilemiyorum?." H.B.

Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun

Bugün '8 Mart Dünya Kadınlar Günü..'
Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün.
İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlandığı bu özel gün ülkemizde 8 Mart 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlamıştı. Tüm kadınlarımızın bu özel gününü kutluyor, sağlık ve mutluluk içinde her şeyin gönüllerine göre gerçekleşmesini diliyorum..
ERDAL ÖZDÜR

Kot farkları sorun yaratıyor

"Nilüfer ilçcesi, Beşevler bölgesi, Kültür Mahallesi Bilginler Caddesi üzerindeki çok sayıdaki yağmur suyu giderlerinde kot farkı var.
Giderler yol düzeyinden düşük olduğu için araçlarımızın zarar görmemesi adına yağmur suyu giderlerinden araç lastiklerini kaçırtmamamız gerekiyor.
Bu da riskli durumlar oluşturabiliyor. Bazı giderler tamir edilmeye çalışılmış ama çalışmalar istenen sonuçları verememiş.

İlgili bölgedeki sorunlu oluşumların incelenip, olumsuzluklar giderilebilirse çok mutlu olacağız.
Saygılarımızla.."
Çevre sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.