Hava Durumu

Bu parkta yürü yürüyebilirsen

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2015 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2015 08:25
“Nilüfer ilçesinde bulunan Altınşehir Mahallemiz’de belediyece yaptırılmış olan güzel bir parkımız var.
Parkımızda yürüyüş ve koşu sporu yapacaklar için özel olarak oluşturulan ve adımlarımızı sağlıklı bir şekilde atarken insanı yormayan lastik zemin kaplanmış.
Fakat bu lastik parçaları bir süreden beri olumsuz hava koşulları nedeniyle yapıştırılmış olan zeminden kalkmış, bazılarının da uçları yükselmiş.
Yani; bu anormal zeminde yürüyüş yapabilmek veya koşmak maalesef imkansız bir hale gelmiş. İnsanın ayağı takılıyor, düşme tehlikeleri yaşıyoruz.
Parkın bir köşesinde de küçük bir gölet oluşmuş.. Sıcak havalar başladı, bu gölet sivrisinek yatağı olabilir..


(Çektiğimiz fotoğraflarla yaptığımız bir kolajı ekte sunuyoruz)
Parkımız yeniden çimlendirilse ve yürüyüş parkuru da tekrar ele alınsa harika olacak.
Geçenlerde bir arkadaşımızı ziyarete gittiğimizde gördük. Ataevler, Barış Mahallesi’ndeki Kasımpatı Parkı’nın zemini çok kaliteli ve sağlıklı.. İnsan burada yürürken koşarken inanın büyük zevk alır. 
Bizim parkımızdaki yürüyüş parkuru zemininin de aynı lastik malzeme ile kaplanması acaba mümkün mü?.
Nilüfer Belediyemiz’e de zaten bu yakışır.. 
Ayrıca parkın içindeki bir oyun alanı çevresi uzun zamandır bantlarla çevrili duruyor. Eğer oyun parkı bitmediyse neden tamamlanmıyor?. Oyun alanı bittiyse o bantlar niye hala çevrili ve zemini de çok kötü?. 
Sayın yetkililerin ilgilenmesi ricası ve saygılarımızla.”- Oya DEMiR ve arkadaşları 

Bağıran egzozlar

“Gazete köşelerinde her yaz aylarında sık sık bazı araçların değiştirilen egzozlarının çevreye yaydığı gürültüden şikayet ederdik. 
Bu sene bu konudaki şikayetleri gazetelerde hiç görmüyorum. 
Ancak modifiye edilmiş egzozlardan yayılan gürültü şikayetleri Yıldırım ilçesi, Eğitim Caddesi üzerinde yine artarak devam ediyor. 
Emniyet güçlerimizin konuya el atarak bu araçları engellemesini, sürücülerine de gerekli cezayı yazmasını çevre sakinleri adına rica ediyoruz. 
Gece saat 24.00’ten sonra Eğitim Caddemizde resmen bağıran egzoz sesleri bıkıp usandırıyor.. 
H.B

Çiçekli Kozahan çiçeksiz Kozahan

“Tarihi Bursamız’da yerli ve yabancı turistlerin odak noktası olan, sık sık ziyaret edilen ve yakın geçmişte İngiltere Kraliçesi’nin bile ziyaret ettiği Kozahan’da iki farklı ve şaşırtan duruma tanık oldum. 
Üzülmedim desem yalan olur..
Büyük Kozahan’ın içinde bulunan asırlık çınar ağacının altındaki toprak bölüm birbirinden güzel çiçeklerle süslenmiş ve rengarenk güzel bir görüntü oluşmuş.
Ama iç Kozahan’da (Küçük Kozahan) bulunan bir çınar ağacının dibindeki toprak bölge ise çöplük halinde. Hiç bakım yapılmamış. Toz toprak yığını..
Bu toprak bölgeye de çiçekler ekilse tarihi bir atmosferin güzelliği tamamlanacak ve tarihi bir bölgeye verilen değer de ortaya çıkmış olacaktır.
İç Kozahan’a da gerekli değerin verilmesi ve ilgilenilmesi için ilgili makam sahiplerine saygıyla ricamı iletiyorum...”
Çiğdem BULUT

Kopuk bir musluk kopuk duylar ve elektrik telleri 

“Nilüfer ilçemizdeki Ataevler Mahallesi’nde bulunan Yılmaz Akkılıç Kütüphanesi ve Outlet AVM karşı köşesindeki dört yönlü Ata Çeşmesi bölgeye ve yanındaki parka güzel bir ambians kazandırıyor.
Fakat bu çeşmenin musluklarından biri kopmuş veya kopartılmış. Bu yüzden çalışmıyor. Kopuk musluk şimdi özenle inşa edilen bu çeşmeye hiç yakışmıyor.
BUSKİ’nin dikkatine sunuyor ve gereken onarımın yapımını rica ediyorum. Ayrıca tehlike yaratan bir konuya da işaret etmek isterim. Kütüphane Lata giriyşindeki çimenler üzerinde bulunan aydınlatma lambalarının duyları kopmuş. Açık elektrik tellerine bir küçük çocuk değecek olursa büyük bir tehlike ile karşılaşabilir..
Bu konuya da (hangi birim ilgili ise) en kısa zamanda hassasiyetle eğilmesini diliyorum.” 

Adının açıklanmasını 
istemeyen bir diş hekimi
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.