Hava Durumu

Bu ne biçim orman alanı?..

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2017 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2017 08:30

"Nilüfer ilçemizdeki Beşevler Bölge Parkı zemininin betondan kurtarılıp ağaçlar dikilmesi hususunda köşenizde yayınlanan istekleri ve yakınmaları takip eden bir okurunuzum..
Bunun bir benzerine temas etmek istiyorum.
Çamlıca Mahallesi, Güldeste Sokak'ta da ne zamandan beri güzel, geniş bir alan var. Buradaki belediye otobüs durağının hemen karşısında.


Durağın sağ tarafı Güldeste Sokak. Fotoğrafta görünen tarafı da Gün Sokak..
Fakat bu alana 'Ormanlık Alan' levhası da konulmuş ama bir tane bile dikilmiş ağaç fidanı yok. Levha bile zamanla harap hale geldi.. Buraya da bölgemize yakışır bir şekilde çam fidanları dikilmesini istiyoruz.
Ricamızın değerlendirilmesi dileklerimiz ve saygılarımızla.." Bir kısım bölge sakini

Yaya altgeçidi onarım bekliyor

"Osmangazi ilçemizdeki Sırameşeler semti bölgesinde bulunan yaya altgeçidi birbuçuk aydan bu yana fotoğrafta görüldüğü gibi..


Semt sakinleri olarak yaya vatandaşlarımıza büyük hizmet veren karşıdan karşıya geçişlerde can güven sağlayan altgeçidimizde oluşmuş bulunan bir takım olumsuzlukların bir an önce iyileştirilmesini önemle rica ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.."

Karneler çocuğun zekasını göstermez

Psikolog Emel Güler imzasıyla ekranıma düşen bir bilgilendirme var. Tüm öğrenci velileri için bugünlerde önemli. Dikkatlere sunuyorum:

"Aslında karne nelere daha iyi çalışmak gerektiğini çocuğa, ailesine ve öğretmene hatırlatır. Asıl işlevinin dışında karneye yüklenen anlam; çalışkan, zeki olduğunu kanıtlayan, yetenekli olduğunu gösteren, hayat başarısını belirleyen, yeterli olduğunu gösteren, uslu çocuk olduğunu gösteren, geleceği belirleyen belge vs. gibi anlamlar içeriyorsa bu durum çocuk için sorun olabilmektedir.
Beklentiler ya da yüklenen anlam karşılanmadığında hayal kırıklıkları, üzüntü, kaygı, öfke, özgüven düşüklüğü, içe kapanma vb. olumsuz duyguların yaşandığı görülüyor.
Psikolog Emel Güler, 'Olumsuz duygu ve düşüncelerin gelişiminde ebeveyn tutumu, ailelerin, çocuğun notlarına ve performansına gösterdikleri tepkiler önemli. Beklenmeyen karne notları karşısında gösterilen aşırı tepki, çocuk için kaygı, endişe, korku ve suçluluğa neden olabilir. Çocuğun karne notu üzerinden değerlendirilmesi kendilik algısı üzerinde olumsuz etkiler yaratarak özgüvenini zedeleyebilir.
Karneden beklenti ne kadar yüksekse, karneye yüklenen anlam ne derece büyükse karşılanmadığı durumlardaki hayal kırıklığı da o derece büyüktür' diyor.

Çocuklarımız için bir istek

"Gemlik Küçük Kumla' da Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Belediyesi çok güzel yatırımlar yapıyor, her şey için teşekkürlerimi sunuyorum.
Benim belediyelerimizden ricam; çocuk oyun parkları..
Sadece sahil kısmında bir yerde çocuk oyun parkı var. İç kısımlarda hiç çocuk oyun parkı yok.
İç kesimlerde sitelerin köşelerinde küçük küçük kalmış boş arsalara park yapılarak buralar değerlendirilebilir.
İleride blokları yıkıp çocuk oyun alanına çevirmek daha masraflı olacağından şu an yapılması daha doğru olur.
Başkanlarımızdan bir an önce buralara park yapmasını ve sokak aralarında oyun oynamaya çalışan çocuklarımızı sevindirmesini istiyor saygılarımı sunuyorum. Hüseyin ACAR

O kavşak acilen sinyalize edilmeli

"Bursa Büyükşehir Belediyemiz'in yeni açtığı yollar ve bulvar çalışmalarını takdirle izliyorum.
Özellikle Yunuseli bölgesinde yeni yerleşim yerlerine ulaşımı sağlayan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'dan geçen pazar günü geçtim. Bulvar gerçekten şahane olmuş..
Fakat çok önemli ve yoğun trafik akışının gözlendiği bulvara giriş (Yunuseli bölgesinden gelişte) çok fazlasıyla tehlikeli.. Tüm dört yol ağzı ve ayrıca kavşağa açılan bazı giriş yolları da bu kavşakta mevcut.
Bu yüzden bu kavşağa acilen trafik sinyalizasyon sistemi yapılmalı.
Acemler ile Yunuseli arasındaki yolda (Havameydanı yolu) muhtelif yerlere sinyalizasyon sistemiyle ilgili çalışmalar yapılmış ve lambalar takılmış ama bu kavşakta hiçbir çalışmanın olmaması çok düşündürücü.
Sayın ilgililerin bu önemli eksikliği dikkatlerine saygıyla iletiyorum." Kani YILMAZ

TEŞEKKÜR PANOSU

Altepe ve lavanta..

"Geçen hafta sonu Büyükşehir Belediyemiz Kestel'deki Belenören Kültür Merkezimiz'in açılış törenini yaptı.
Törenimizde ayrıca Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe çiftçilerimize lavanta fidanları dağıtımı yaptı.
Sağ olsun. Kendilerine çok teşekkür ederiz." Belenörenli bir grup

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.