Hava Durumu

Bu nasıl Yeşil Bursa beyler?

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2016 01:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 01:32
“Yeşil Bursa’nın yeşili gerçekten de yavaş yavaş tarih olmaya mı terk ediliyor, bunu merak ediyorum?.
Birçok yerde çeşitli nedenlerle yeşil alanlar tarumar edilip ağaçlar kesilirken buna artık şehir içindeki ana arterlerin kaldırımlarında bulunan yemyeşil güzelim ağaçlar da eklenmeye başladı.
Bunun en yakın örneği Heykelönü ile Setbaşı Köprüsü arasındaki ana cadde kaldırım kenarlarına ekilen ağaççıklar. Bunlar yıllar yılı o caddeye farklı güzellikler kazandırmıştı.




Fakat bir süreden beri bu ağaçlar telef ediliyor. Söylenenlere göre ‘bazı’ işyeri sahipleri ‘vitrinlerimizin önü kapanıyor’ diye bu ağaççıkları, önce acımasızca budamışlar, sonra da kesmişler veya kırıp atmışlar. Bazıların köklerine de tuzlu ve deterjanlı su döküldüğü iddiaları var.. 
Kısa süre önce bizzat gözlemlediğim yürek acıtan olay devam ediyor. Şimdilerde de İş Bankası Şubesi önünden başlayıp Heykelönü’ne doğru olan kaldırım kenarlarındaki ağaçlar yok edildi. Bu işin daha da acı yanı şimdi yok edilen ağaçların dikildiği yerlere de belediye ekipleri tarafından taş döşeniyor.
Yeşil Bursamız’ın yeşili böyle mi korunacak beyler?. Bunlara göz yumanlarda hiç insaf kalmadı mı yoksa?.”
Özcan TARZAN
 

Kent Meydanı’nın önü delik deşik


“Şehrimizin en merkezi yerinde bulunan Kent Meydanı’nın zeminine döşenen granit türü mermer kaplamaların büyük bir kısmı kırık dökük bir hale geldi..
Buradan geçerken kırık mermer parçalarının üstünden atlamak, zıplamak gerekiyor.
Hemen hemen günün 24 saati yaya trafiğinin çok olduğu bu meydandan geçerken eğer dikkat etmeyip farkında olmazsanız zemindeki kırık taş parçalarına ayağınız takılarak yerlere de yuvarlanabilirsiniz?.  
Dikkatlere sunar gerekli iyileştirmelerin yapılmasını dilerim.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur
 

Belediyelerimiz israfı önlemeli


“Büyükşehir ve Osmangazi Bld. yöneticilerimize hizmetleri için teşekkürler. Ama hizmet harcamalarında gerekli/gereksiz ve israf olur diye biraz düşünmelerini de rica ediyorum.
Merinos Park’ta, ramazan kutlamaları tüm ihtişamıyla sürüyor. İhtişamıyla diyorum çünkü açık havada teravi namazı kılmak için ayrılan bölüme neredeyse kutsal mekanımız Kabe’nin yanındaki kapalı yerler gibi ihtişamlı, lüks, bol ışıklı, üstü kapalı geçici bir tesis inşa edildi. 
Hem de bir aylık bir zaman için. Amaç; ramazanda teravi namazı açık havada kılınsın diye. 
O zaman bu şatafatlı tesise ne gerek var?. Belli bir kesimin bir süreliğine kullanacağı bu tesis için harcanacak para yerine bu tesisin 100 m. ilerisindeki, herkesin kullandığı ve yaklaşık 10 yıldır görüp yaşadığımız Osmangazi Bld. önündeki altgeçidin mermerleri ve duvarlarını onartabilir, buradaki nahoş kokuyu giderebilirsiniz. 
Ayrıca; art niyetli insanların zarar veremeyeceği ve elektrikler kesildiğinde de aydınlatma yapabilecek gömme ışıklandırma da yapılmalıdır. Bu alt geçitlerin yağışlarda su almaması için geçitlerin merdiven çatılarını da ihmal etmemek gerek..   Saygılarımla.”
Cengiz SAKARKAYA
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.