Hava Durumu

Bu kadar çukur ve göçük yeni nesle miras kalır

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2015 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 07:38
“Modern Nilüfer’in hemen her köşesinde gördüğümüz asfalt çökmesi veya kabarması, rögar çevrelerinin çöküp boşalması gibi sorunlardan biri de Karafatma Heykeli yönünden Beşevler Caddesi’ne girişte yer alıyor. 
Oysa daha birkaç gün önce cadde üzerindeki bazı çukurlar yamalanmıştı. Bu rögar ilgi ve sorumluluk alanlarına girmiyor olacak ki çevresi onarılmamış. Ayrıca otobüs durağına kadar olan kısımda da üç yerde boydan boya derin asfalt çökmesi var.



Ağır vasıtalar bile şerit değiştirerek araçlarının sarsılmasını önlemeye çalışıyor. Yolun karşı tarafı zaten yağmur suyu gider çalışmaları nedeniyle 1 haftadır kazılı durumda. Farklı farklı ekipler veya belediyeler asfalt onarımı yapacaklarına belki bu çalışmalar tek elden yürütülse daha iyi sonuç alınabilir sanırım. Beşevler Caddesi zaten baştan sona bakıma alınsa çok yerinde olur. Hemen her yerde benzer sorunlar var.
Ve Beşevler bölgesi, Beşevler Caddesi’ndeki yağmur suyu gider çalışması nedeniyle alternatif yol olarak Karafatma’ya gidiş yönünde bir alt sokağı (Yalı Sokak veya Hakan Sokak diye geçiyor) kullanıyorduk... 



Bu sokak üzerindeki birkaç noktada da göçükler olduğu için aracımızla geçerken sıkıntı yaşıyoruz, araçlar kurallara uyarak kendi şeritlerinde gidemiyor, çukurun yanından geçiyor. 
Bunlardan bir tanesi Telekom’a yakın noktada derin bir göçük. Bir diğeri de biraz daha Karafatma’ya yakın. 
Muhtelif kanal bağlantıları için açılan çukurlar daha sonra iyi baskılanamadığından olsa gerek, zamanla oturma yapınca hemen çökmeye başlıyor. 
Bursa’nın her yeri bu tip yama göçükleriyle dolu. Kanal açma, kapama ve asfaltlama işlerini sınırlı, ehli ve sertifikalı firmalar yapsalar sorun çözülür diye düşünüyorum. 
Yoksa bu kadar çukur ve göçük bizden sonraki nesle de miras kalır?. Ve onlar da bu gibi sorunlarla iç içe yaşamak zorunda kalırlar. Saygılarımla.. “ - Alp ERSOY

TEŞEKKÜR PANOSU

Çukurlar kapatıldı


“25 Şubat 2015 tarihli köşenizde yayınlamış olduğunuz bir şikayetimizde Nilüfer, İhsaniye Mahallesi, Kanuni Caddesi’nden gelip geçme zorluğu içinde olan araç sürücülerinin Melisköy Sitesi 1. kısım önünde aniden önüne çıkan iki tane derin çukurda araçlarımızı berbat ettiğinden söz etmiş ve bunu da gönderdiğimiz fotoğraflarla belirtmiştik..
Cadde üzerindeki derin çukurlardan birinden kaçayım derken diğerine giriliyor ve araçların altı vuruyor, ayrıca oldukça ciddi tehlikeler oluşuyordu.
Şikayetimiz üzerine gerekli onarımlar derhal yapıldı ve sorun kalmadı. Belediyemize ve çalışan ekip elemanlarına teşekkür eder saygılar sunarız.”
Çevre sakinleri 

Otopark için bir öneri

“Bursa’nın birçok yeri ve Nilüfer ilçesinde cadde kenarlarına araçlarımızı park etmek istediğimizde Belediye’nin otopark işletmesi çok yüksek otopark ücreti alıyor. Buralardan toplanan paralar keşke Nilüfer’de kapalı otopark olarak tekrar bizlere dönse. Nilüfer Belediyesi’nin İhsaniye Pazarı, Belediye Binası gibi birkaç kapalı otoparkı çok şükür halkın kullanımına sunuldu ama mahalle mahalle düşündüğümüzde bu arz çok gerçekten yetersiz kalıyor. 
Büyükşehir Belediyesi’nin kendi programına her mahalleye bir kapalı otopark öngörmesini ve bunun finansmanın bir kısmını şu an topladığı otopark paralarından karşılamasını diliyorum. 
Otoparklar yerin altına iki veya bir kat olarak yapılırsa üst tarafları da otopark veya çocuk oyun alanları olarak düzenlenip kullanılabilir. 
Planlanacak olan her yeni mahalleye ve mevcut mahallelere bir kapalı otopark kazandırılmasıyla çok daha sağlıklı şehir yapısına kavuşacağımızı düşünüyorum.
Saygılarımla.”
Selim ALTAY

Parkımızı o insanlara bırakmayalım

“Osmangazi ilçesi, Çekirge bölgesindeki Armutlu Meydanı’ndaki BOİ otobüs duraklarının altında Osmangazi Belediyesi’ne ait çocuk parkı ve tuvaletler var. 
Ama burası son zamanlarda gündüz vakti bile bazı olumsuz davranışlar içinde olan kişilerin resmen uğrak yeri haline geldi. 
Bu yüzden iyi havalarda çocuklarımızı bu oyun parkına götüremez duruma geldik.. 
Alkol ve benzer maddelerin tüketildiği ve çok ağır küfürlü konuşmaların yapıldığı parkı kullananlar, çocuklarını götürenler bu nedenle buradan uzaklaşmaya başladılar.
Konuyu emniyet güçlerine defalarca şikayet etmiş olmamıza rağmen maalesef olumlu bir sonuç alınmadı. Lütfen bu güzelim parkı böyle kişilere bırakmayalım. 
Gerek Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar’dan ve gerekse emniyet güçlerimizden bu konu ile ilgilenmelerini bölge sakinlerimiz olarak önemle rica ediyoruz. 
Saygılarımızla..” 
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir okur


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.