Hava Durumu

Bu güzellikler Bursa'da neden olmasın. Yakışır!..

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2016 00:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 00:26
"İş gezisi için yurtdışındaydık. Bazı güzel gözlemlerimi paylaşıp yetkililerimize katkı için köşenize aktarıyorum.
İşte sıradan bir sokaktaki ıhlamur ağacı fotosu. Altındaki demir koruma demirleri çok ilginç.
Örneğin Ulucami önündeki oya ağaçlarının veya Cumhuriyet Cad.'ndeki ağaçların altına da bu uygulanmalı. Çünkü ağaç diplerindeki çukurluklara düşüp ayağını burkan, kıranlar var.
Bunlar hırsızlara karşı standart ölçülerde hazırlanmış kompozit veya beton estetik korunaklara yerleştirilirse benzer yaralanmaların önüne geçilir hem de turistik yönden beklentisi çok kentimize önemli katkı sağlar.
Konuyu yenilikçi Bursa Büyükşehir Bld. Bşk.'mız Sn.Recep Altepe'ye sunuyorum.
Ayrıca bu gezimizde bir araç kiraladık. Trafik düzeni, sürücülerin birbirine saygısı, trafiğin akıcı olması ve kurallara ve hız sınırlamasına uyum bizleri hayran bıraktı. Küçücük bir kasabada kapalı park yerleri vardı. Sokak ve caddelerdeki parklanmalar kurallara göreydi.



Otel görevlisi aracı sokağa park ettiğimizde bizi kaldırımdaki otomattan park süresine göre fiş almamız ve aracın görünür kısmına koymamız için uyardı. Zira 08:01'de bisikletli polisler denetime başlayıp ağır ceza veriyormuş. 
Dikkat ettim. Tüm araçlar gece yarısı olmasına rağmen bilet almış ve araç içlerine bırakmıştı. 
Benim de Nilüfer Bld. Bşk'ım Sn.Mustafa Bozbey'den özel isteğim var. Maalesef tüm çabalara rağmen Bursa'da trafik sorunu artıyor. 
Park edilmemesi gereken BOİ durakları, sokak ve cadde giriş-çıkışları,  trafik ışıkları öncesi ve sonrası gibi alanlara park edilmesinin önemli etkisi var.
Park yasağı alanlar çıkmaz boya ile işaretlenirse ve kanunda bunun karşılığı varsa trafik altyapısında önemli iyileştirme sağlanabilir.
Avrupa'nın tüm modern kentlerinde örneğini gördüğümüz bu uygulamayı Nilüfer Bld.'miz hayata geçirebilir ve vizyonunu ortaya koyabilir inancındayım.
Saygılarımla."
Serkan ÖZGİRAY / End.Yük.Müh

44/B Üçevler'e uğramalıdır

"Çirişhane, Kanalboyu sakinleriyiz. Semtimizden UÜ Tıp Fakültesi'ne giden B/44 hat no'lu halk otobüsü fakülteye giderken Sanayi Bölgesi ve Üçevler semtine uğrarsa bizlere büyük fayda sağlar.
Çünkü Üçevler semtine gitmek için bu otobüsten indikten sonra başka bir otobüse (F/2'ye) biniyor ve bunun için ayrıca para ödüyoruz.
O tarafta pek çok yakınımız var. Ziyaretlerimizde tüm aile olarak fazla ödeme yapmak istemiyoruz. Bütçemiz uygun değil.
BOİ yöneticileri ve diğer ilgililer bu isteğimizi olumlu karşılarsa çok sevinecek, minnettar kalacağız..
Saygılarımızla."
Cemil CAMBAZ

TEŞEKKÜR PANOSU
Zafer Plaza'da 5 yıldız temizlik

"Zafer Plaza'ya sıkça gidiyorum. Bir süredir dikkatimi çeken ve takdir ettiğim güzel bir duruma yakınen tanık oldum. Merkezin lavabolarının temizliği ne zaman uğrasam beş yıldızlı bir turistik oteldeki gibi tertemiz.
Bunu diğer yerlerde her zaman göremiyoruz. Geçen pazartesi temizlik yapan iki genç kızımıza rastladım. Alın teriyle çalışıp geçimlerini temin ettikleri ve  gösterdikleri titizlik nedeniyle onları kutlayıp isimlerini aldım. Semra Ayyıldız ve Feride Öztürk'müş.
Yaptıkları iş ne olursa olsun herkesin böyle özenli çalışması gerekir. Semra ve Feride'yi kutluyor ve örnek olmalarını diliyorum."
Çiğdem E.

Nilüfer'deki ‘Nilüfer’ler...



Nilüfer Bld. Bşk. Mustafa Bozbey her yıl olduğu gibi bu yıl da Nilüfer ismini taşıyanlarla buluştu. 
Nilüfer'de oturan ve adı 'Nilüfer' olan çocuk, genç, yaşlı toplam 200 kişi Bozbey'le Sheraton Otel'deki kahvaltıda keyifli anlara imza attı.
Katılımcılara teşekkür eden Bşk. Bozbey, geleneksel hale getirilen bu buluşmada yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi ve 'adını kentimizle bütünleştiren siz Nilüferler'in  Nilüferimiz'i en iyi şekilde temsil ettiğinizi biliyoruz, bu anlamda siz bizim için farklısınız' dedi.
Bozbey Nilüfer isimlilere günün anısına armağanlar da verdi. İşte bu ilginç günün fotoğrafa dönüşen bir anısı..

Büyük sabır ve taşlarla sergi 



Büyük bir sabırla dere, göl ve deniz kenarlarından toplanan doğal taşlarla oluşturulan çok ilginç bir sergi, Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı. 
Ziyaretçilerce büyük ilgi gören 'Tayların Dili' adlı sergiyi sanatçı Sevginur Çengelli yarattı.
Çengelli, eserlerdeki taş malzeme ve renklerinin tamamen doğal olduğunu, hiçbir boya kullanılmadan yapıldığını belirtiyor..
Doğal taşlardan tablo yapmak için ilk önce dere, göl veya deniz kenarlarından toplanan taşlar özenle ayıklanıp, temizleniyor. Rengine, şekline biçimine göre sınıflandırıldıktan sonra da bir araya getirilerek şaheserler oluşturuluyor.
Bu ilginç sergi gerçekten görülmeye değer. 
Tebrikler Çengelli.. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.