Hava Durumu

Bu doğa harikasına yazık, günah beyler!..

Yazının Giriş Tarihi: 03.03.2015 06:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 06:54
“Pazar günü havanın güzelliklerinden yararlanıp eşim ve bir arkadaşımızla Yıldırım merkezinden gidiş geliş 25 kilometre uzakta olan Kürekli Şelalesi'ne yürüyüş yaptık. Park çıkış parkuru gidiş dönüş 4 kilometredir.
Giriş alanı Doğal Orman Parkı'dır.

Ancak üçbuçuk yıl önce gördüğüm eksiklikleri gazetenizdeki köşenizde dile getirmiş, Bursa Valiliği'nin de dikkatini çeken bu uyarı yazım üzerine 150 bin TL. yatırımla geniş kapsamla dinlenme yerleri, yağmur barınakları yapılmış, tek olan asma köprüye iki ilave köprü ve çocuk parkları yapılmıştı.

Fakat gezimizde bu kez bazı insanların duyarsızlıklarını, kötülüklerini, çevre düşmanlığını gördüm, üzüldüm ve utanç duydum.
Mangallı pikniğe yasak yazılmış. Ama bazı kişilerin umurunda bile değil. Oturma banklarının ikisi kırılıp yakılarak parçalanmış. Bir yağmur barınağı masası ve bankı kırılarak yok edlmiş, çöpler etrafa atılmış. Doğa harikası olan bu yer  yapılan onca masrafa rağmen kötü hale getirilmiş. Ayrıca bir köprü de bağlantı yerinden kayma sonucu çökmüş.

Umarım Orman İşletmesi ve korucuları ve güvenlik elemanları durumu yerinde görüp önlem alırlar ve ilgililer de gerekli onarımları yaparlar.
Saygıyla."
Necmettin ŞENGÜL

***

ALO, BURASI UEDAŞ 


YILDIRIM:"24.2.2015 'te 'UEDAŞ'ın Dikkatine' başlığıyla hizmet alanımıza giren bir şikayete yer verilmişti. Yazıda Yıldırım'a bağlı Bahçelievler Mah. Esengül Sk. aydınlatmalarının yaklaşık yirmi gündür yanmadığı bildirilmekteydi.   
Uyarı üzerine Yıldırım İşletme Md. teknik ekiplerince yapılan çalışmada, arızalı olduğu tespit edilen aydınlatma lambaları onarılarak faal hale getirilmiştir. 
** 
ÇEKİRGE:"26.2.2015'te Çekirge Mah. Muhtarı tarafından belirtilen sokak lambalarının yanmadığı bildirilmişti.   
Uyarı üzerine Osmangazi İşletme Md. teknik ekiplerince yapılan çalışmada, arızalı olduğu tespit edilen aydınlatma lambaları onarılmıştır. Başvuru sahibi mahalle muhtarı Sn. Coşkun Alıntaş'la 27.2.2015'te yaptığımız şifai görüşmede sorunun giderildiği bilgisi alınmıştır. 
Şirketimiz ile ilgili her türlü istek, öneri ve düşünceler için bize 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren 186 numaralı Çözüm Merkezi'mizi arayarak veya halklailiskiler@uedas.com.tr adresimize e-posta gönderilebilir."  
ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. Kurumsal İletişim Md.

***

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR


98 NO'LU HAT: "12/2/2015 tarihli köşenizde yer verdiğiniz '98 hat için lütfen dikkat' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
98 Siteler Terminal hattı sadece Siteler Mah. yolcularının değil, güzergahtaki tüm yolcuların ulaşımını sağlamak üzere tesis edilmiştir. Buna  rağmen, 98/E hattı,   6:55 ve 7:10 saatlerinde günde iki sefer ekspres olarak hizmet vermektedir.  Siteler durağından kalktıktan sonra Prof. Tezok Cd. ve 11 Eylül Bulvar’ını kullanarak Yeni Yalova Yolundan direkt Terminal'e gitmektedir.
Tüm büyükşehirlerde olduğu gibi toplu taşımada zirve saatlerde, gün içi hizmet konfor seviyesinin tam olarak sağlanması mümkün olamamaktadır. Sefer sıklığı artırılması ve benzeri talepler, bütünleşik bilet sistemi verileri üzerinden takip edilmekte ve gerekli önlemler filo uygunluğu gözetilerek alınmaktadır." 
**
UÇAN ÇATILAR: "13/2/2015'te yayınlanan 'Durak çatıları uçmuş' başlıklı okur uyarısı incelenmiştir.
Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki şehiriçi toplu taşıma araçları peronlarının tamir ve bakımının yapılması için ilgili birimlere bilgi verilmiştir."
**
IKIŞ TEPİŞ: "13/02/2015 tarihli köşenizde yer verdiğiniz 'Ikış tepiş yolculuk'  başlıklı bir okurunuza ait yakınma incelenmiştir.
Toplu taşıma otobüs hattı oluşturulması veya güzergah değişiklikleri bölgenin fiziki yapısına, bütünleşik bilet sistemi verilerine ve araç filosuna bağlı olarak UKOME Kurulu kararı ile uygulamaya geçmektedir. D/1-B ve 19/C hatlarının güzergahları 26/12/2014 tarihli UKOME Kurulu kararı gereği değişmiştir. İşletimi Bursa Özel Halk Otobüsçüleri tarafından yapılan, 20/A hattı zirve saatlerde 10 dk. gün boyunca 15-20 dk. sefer sıklığında çalışmakta olup, talep Oda yetkililerine iletilmiştir. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Bld.Basın  Halkla İlşk. Şb. Md. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.